«Δεσμεύομαι να μη διαψεύσω τις προσδοκίες σας στο πρόσωπό μου»!

«Δουλέψαμε σκληρά πέντε χρόνια με μοναδικό γνώμονα το καλό του τόπου μας, χωρίς ιδιοτέλεια και κομματικές αγκυλώσεις»!
Τα παρακάτω τόνισε στον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» ο αντιδήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΣΙΑΦΑΚΑΣ που συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «ΑΡΤΙΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» του υποψήφιου δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη.

Απάντησε σε πέντε επίκαιρες ερωτήσεις, τις οποίες δώσαμε και σε άλλους συναδέλφους του, που υπηρέτησαν αξιώματα και σε τομείς ευθύνης την τελευταία πενταετία.
Και πρόσθεσε: «Ζητώ την ψήφο των συνδημοτών μου, δεσμεύομαι ότι δεν θα διαψεύσω τις προσδοκίες τους στο πρόσωπό μου…»!

Ακολουθούν οι ερωτήσεις μας και οι αντίστοιχες απαντήσεις:

Το έργο σας και οι προσωπικές σας δράσεις στους τομείς ευθύνης που σας ανατέθηκαν και υπηρετήσατε στο Δήμο Αρταίων.

«ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ ΔΗΜΟΥ

- Ισορροπημένη οικονομική διαχείριση με βεβαιώσεις όλων των εσόδων μέχρι και τις τελευταίες χρονιές.
- Μείωση εξόδων προς ΔΕΗ κατά 850.000€ ετησίως με απαλλαγή χρεώσεων που δεν ανήκαν στον Δήμο και εξοικονόμηση ρεύματος από τον δημοτικό ηλεκτροφωτισμό.
- Αύξηση ετήσιου ισολογισμού του Δήμου από 20.000€ σε 700.000€.
- Αξιοποίηση δημοτικής περιουσίας με εκμίσθωση καταστημάτων στα Ψαροπλιά, στη πλατεία Κιλκίς, στη πλατεία Αγίων Αναργύρων και ταυτόχρονη μετεγκατάσταση σε δημοτικά κτίρια των υπηρεσιών της Πρόνοιας, των ΚΕΠ και του Δημοτικού Ωδείου.
- Τακτοποίηση των κοινόχρηστων χώρων στις πλατείες με την απομάκρυνση των στεγάστρων και τοποθέτηση των ομπρελών.
- Τακτοποίηση των δημοτικών κοιμητηρίων με χαρτογράφηση, φωτογράφηση και καταγραφή όλων των ταφείων ώστε να γίνει σωστή αντιστοίχιση με το κάθε υπόχρεο και να αποφεύγεται η εκμετάλλευση των δημοτών για την αγορά ταφείων.
- Εκμίσθωση κατάλληλων κτιρίων για τη δημιουργία νέων δομών του Δήμου όπως η Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, Φαρμακείο και Συσσίτιο,ο σύλλογος Αγκαλιά.
- Μειώσεις δημοτικών τελών σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες δημοτών όπως πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονεικές οικογένειες, άποροι και ΑΜΕΑ.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

- Κατασκευή 1ου Ειδικού Δημοτικού και 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου για ΑΜΕΑ στο Γλυκόριζο με την εξασφάλιση 4 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ μέσω Περιφέρειας.
- Αναβάθμιση των σχολικών εργαστηρίων σε όλα τα λύκεια του Δήμου με την προμήθεια περισσότερων από 100 Η/Υ.
- Συντήρηση των περισσοτέρων σχολικών μονάδων και των αύλειων χώρων με πάνω από 1,5 εκ. ευρώ.
- Ολοκλήρωση και παραλαβή του 7ου Δημοτικού Σχολείου και του 3ου Νηπιαγωγείου.
- Μελέτες για ενεργειακή αναβάθμιση πολλών ενεργοβόρων σχολικών κτιρίων.
- Δρομολόγηση για την οριστική επίλυση του προβλήματος της οριστικής στέγασης του Μουσικού Σχολείου σε χώρο κοντά στον ιστό της πόλης.

Ποιοι προσωπικοί σας στόχοι επιτεύχθηκαν, ποιοι όχι και γιατί;

«Είμαι πραγματικά υπερήφανος για τη συμμετοχή μου σε αυτή τη Δημοτική Αρχή διότι έχουν δρομολογηθεί οι σημαντικότεροι στόχοι που είχαμε θέσει από την αρχή της θητείας μας. Στόχοι οι οποίοι δεν ήταν καθόλου εύκολοι και οι οποίοι βρισκόταν σε τέλμα για πάρα πολλά χρόνια. Παρόλα αυτά όμως πιστεύω πως με την υλοποίησή τους μπορούν να αναβαθμίσουν την Άρτα και να την αναμορφώσουν κάνοντας την όπως την οραματιζόμαστε!
Νούμερο ένα στόχος ο οποίος έχει δρομολογηθεί μετά από μεγάλη και εντατική προσπάθεια ήταν η αξιοποίηση του φυσικού πλούτου που έχουμε παραμελημένο. Τον ποταμό Άραχθο ο οποίος με την οριοθέτηση της κοίτης του, την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης και την ταυτόχρονη ανάπλαση της παραποτάμιας περιοχής μπορεί πραγματικά να αναμορφώσει ολόκληρη την Άρτα.
Επόμενος βασικός στόχος μας, που επίσης δρομολογήσαμε και είναι πολύ σημαντικός για την ανάπτυξη της περιοχής, είναι το άνοιγμα και η αξιοποίηση του Ξενία στο κάστρο της πόλης. Χωρίς να μπορέσουμε να πετύχουμε την αρχική μας επιθυμία και βούληση, να το ξαναλειτουργήσουμε σαν ξενοδοχείο, καταφέραμε να το εντάξουμε σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ εξασφαλίζοντας 2,5 εκ. για το άνοιγμά τουκαι την επαναλειτουργία του με σκοπό να γίνει ένας από τους βασικούς πόλους έλξης όλων των Αρτινών αλλά και των επισκεπτών της πόλης μας.
Άλλοι μεγάλοι στόχοι που είχαμε θέσει για αυτή τη θητεία μας ως Δημοτική Αρχή και που πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της περιοχής είναι η δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου, η κατασκευή μόνιμου εκθεσιακού χώρου και η βελτίωση συνθηκών στις επιχειρηματικές μονάδες που διαθέτει κυρίως ο κάμπος της Άρτας με τις μεγάλες σε εύρος ασφαλτοστρώσεις. Στόχοι τους οποίους επίσης καταφέραμε να   προγραμματίσουμε παρόλο τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και οι οποίοι βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης.
Να μην ξεχάσω τέλος να αναφέρω τη μεγάλη μας προσπάθεια που καταβάλαμε στον τομέα του Τουρισμού που έχουμε βάλει τις βάσεις ώστε η Άρτα να αποτελέσει τουριστικό προορισμό με συγκριτικά πλεονεκτήματα. Ξεκινώντας από το μηδέν και αφού συστήθηκε ξεχωριστό Τμήμα Τουρισμού στο Δήμο, προχωρήσαμε σε μελέτη τουριστικής προβολής (masterplan) ώστε σαν περιοχή να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας και στοχευμένα πλέον να οργανώσουμε την τουριστική προβολή της Άρτας και να συμμετέχουμε σε αντίστοιχες εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Με την ταυτόχρονη αύξηση του ετήσιου κονδυλίου που διαθέτουμε σαν Δήμος για τον σκοπό αυτό  από 20 σε 100 χιλιάδες ευρώ έχουμε σαν αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση της επισκεψιμότητας  σύμφωνα με όλα τα επίσημα στοιχεία.
Υπάρχουν βέβαια και στόχοι που δεν μπορέσαμε να υλοποιήσουμε, στο βαθμό που θα επιθυμούσαμε. Ένας από αυτούς είναι να ξαναλειτουργήσει το Ξενία σαν ξενοδοχείο όπως είχαμε την αρχική μας πρόταση. Είναι γνωστοί και χιλιοειπωμένοι οι λόγοι που δεν μας το επέτρεψαν και δυστυχώς αδύνατο να ξεπεραστούν, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο το άνοιγμα του κάστρου στους δημότες για άλλα τόσα χρόνια.
Άλλοι στόχοι σημαντικοί οι οποίοι πρέπει να μπουν σε προτεραιότητα είναι η επίλυση του κυκλοφοριακού και της στάθμευσης στην πόλη της Άρτας, η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των πλατειών και των γειτονιών της πόλης και των χωριών του Δήμου, η βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχει ο Δήμος προς τους δημότες. Με εχθρό τη γραφειοκρατία και την έλλειψη προσωπικού πρέπει να δημιουργήσουμε έναν Δήμο ποιο λειτουργικό, ανθρώπινο και έμπιστο!».

Ποιες κατά τη γνώμη σας πρέπει να είναι οι πρώτες προτεραιότητες της παράταξής σας, για την επόμενη τετραετία, αν θα σας ανανεωθεί η εντολή από τους δημότες;

«Έχοντας την εμπειρία της πρώτης θητείας και μία πλήρη εικόνα για τις ανάγκες του Δήμου πιστεύω πως πέρα από τη συνεχή παρακολούθηση των μεγάλων αναπτυξιακών έργων που έχουμε ήδη δρομολογήσει, πρέπει σαν πρώτη προτεραιότητα να θέσουμε τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών. Αίσθησή μου είναι πως έργα και παρεμβάσεις για την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος και του προβλήματος της στάθμευσης στην πόλη της Άρτας, τον εξωραϊσμό των πλατειών τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά του Δήμου, τη βελτίωση της εικόνας κάθε γειτονιάς με ότι αυτές έχουν ανάγκη είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε την επόμενη τετραετία.
Αυτό σημαίνει πως πρέπει να βελτιώσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών του Δήμου απέναντι στο δημότη ξεκινώντας από τις οικονομικές υπηρεσίες, που είναι και στον τομέα ευθύνης μου, τις τεχνικές υπηρεσίες για την αμεσότερη παρέμβαση στα καθημερινά προβλήματα, τις υπηρεσίες καθαριότητας που είναι και ένδειξη της παιδείας και του πολιτισμού μας, τις κοινωνικές δομές που αντικατοπτρίζουν την ποιότητα της κοινωνίας μας.
Σε κάθε περίπτωση όμως κεντρικοί άξονες ανάπτυξης που πρέπει να εργαστούμε είναι ο πρωτογενής τομέας και η στήριξη των τοπικών προϊόντων που διαθέτει ην περιοχή μας, καθώς και περαιτέρω προώθηση του τουριστικού και πολιτιστικού προϊόντος που διαθέτουμε σαν Δήμος και είναι αρκετά πλούσιο».

Πείτε μας τρείς λόγους για τους οποίους «δικαιούται» την ψήφο των δημοτών ο συνδυασμός σας και έναν για τον σταυρό προτίμησης στο πρόσωπό σας.

«Ο συνδυασμός Αρτινών ΣυνΕργασία με επικεφαλή τον Χρήστο Τσιρογιάννη ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια με όραμα για την Άρτα και όρεξη για δουλειά ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που έθεσε και ονειρεύτηκε για το Δήμο Αρταίων.
Δουλέψαμε σκληρά πέντε χρόνια με μοναδικό γνώμονα το καλό του τόπου μας, χωρίς ιδιοτέλεια και κομματικές αγκυλώσεις.
Αποτελείτε από «καθαρά» πρόσωπα σε όλο το εύρος του Δήμου, από όλες τις κοινωνικές τάξεις και ομάδες χωρίς να επιζητά την κοινωνική καταξίωση μέσω του Δήμου.
Απέδειξε πως και θέλει και γνωρίζει και μπορεί να αλλάξει την Άρτα. Απέδειξε πως η αγάπη για τον τόπο μας είναι η μόνη και ικανή κινητήριως δύναμη που χρειάζεται κάποιος ώστε να συμμετέχει της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Όσον αφορά το πρόσωπό μου, ζητάω από τους δημότες να με τιμήσουν με την ψήφο τους για δεύτερη φορά δεσμευόμενος πως όπως και τη πρώτη δεν θα διαψεύσω τις προσδοκίες τους και θα τιμήσω την επιλογή τους συνεχίζοντας να εργάζομαι με τον ίδιο ζήλο και πάθος με μοναδικό γνώμονα το καλό του Δήμου μας, το καλό της Άρτας».

Το προσωπικό σας μήνυμα για την ώρα της κάλπης

«Η ώρα της κάλπης είναι η ώρα της δημοκρατίας, είναι η ώρα να εκφραστεί ο κάθε δημότης για τον Δήμο του, για τον τόπο του. Είναι η ώρα να εκλέξει τους εκπροσώπους που θα αγωνιστούν για το συμφέρον της περιοχής του τα επόμενα τέσσερα χρόνια και πρέπει με αυτό το σκεπτικό να προσέλθει στην κάλπη. Ο νέος εκλογικός νόμος δίνει περισσότερο δύναμη στον δημοτικό σύμβουλο που θα τον εκπροσωπεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και άρα δίνει μεγαλύτερη δύναμη στην ψήφο του κάθε ψηφοφόρου. Πέρα λοιπόν από κομματικές ταυτότητες, οικογενειακές ή φιλικές υποχρεώσεις, επαγγελματικές ή προσωπικές δεσμεύσεις πρέπει να προσέλθει στην κάλπη με μοναδικό κριτήριο το καλό του τόπου του. Να αξιολογήσει ποιος Δήμαρχος και ποιος Δημοτικός Σύμβουλος θεωρεί ότι μπορεί καλύτερα να προωθήσει τα συμφέροντα της Άρτας και ποιος είναι περισσότερο ικανός να τρέξει τα μεγάλα ζητήματα της περιοχής μας ώστε να δούμε της Άρτα να αλλάζει προς το καλύτερο, να δούμε την Άρτα όπως την ονειρευόμαστε και την οραματιζόμαστε!».

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top