«Το θέμα του ΞΕΝΙΑ θα τεθεί και πάλι επί τάπητος, ανταποκρινόμενοι στις θελήσεις της τοπικής κοινωνίας, περί τουριστικής αξιοποίησής του, όπως παλιά, θελήσεις που εκδηλώθηκαν με διάφορους τρόπους το τελευταίο διάστημα…»!

Τα παραπάνω τόνισε σε συνέντευξή του στην τοπική εφημερίδα «ΗΧΩ της Άρτας», ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΡΤΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΜΑΖΙ» και υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΣΙΑΦΑΚΑΣ, προσθέτοντας ότι: «… ενώ ο ίδιος (ο δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης) μέχρι τώρα εμμονικά στήριζε την πολιτιστική χρήση του ΞΕΝΙΑ, διατείνοντας ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή, στο τελευταίο Δ.Σ. που συζητήθηκε το εν λόγω θέμα, έκανε μεγαλειώδη κωλοτούμπα»!

Για το ίδιο θέμα ο κ. Σιαφάκας δήλωσε στον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ»: «Θα παλέψουμε για το ΞΕΝΙΑ όπως παλιά, χωρίς αστερίσκους και ανόητες υπεκφυγές, επίμονα και αποφασιστικά από την επόμενη μέρα των δημοτικών εκλογών του ερχόμενου Οκτωβρίου…»!

 

Ακόμα στην ίδια συνέντευξη ο κ. Σιαφάκας:

 

- ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΙΛΕ την καθιέρωση «ώρας του δημότη», μια φορά το μήνα.

- ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕ ότι «αντίπαλός μας δεν είναι ο πρώην συνεργάτης μας και νυν δήμαρχος, αλλά τα χρονίζοντα και συσσωρευμένα ζητήματα και προβλήματα που απασχολούν το σύνολο των αρτινών δημοτών…» και

- ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ στους στόχους και τις προτεραιότητες του Δημοτικού του Προγράμματος.

 

Το πλήρες κείμενο της εν λόγω συνέντευξης έχει ως ακολούθως:

 

Μια ερώτηση που κυριαρχούσε στην τοπική κοινωνία, ήταν «για ποιο λόγο» αποφασίσατε να ακολουθήσετε διαφορετικούς δρόμους με τον Δήμαρχο Αρταίων. Ποιος είναι ο λόγος ή οι λόγοι που επιλέξατε να είστε υποψήφιος Δήμαρχος;

«Τόσο ο ίδιος, όσο και εκείνοι που συμπορεύονται μαζί μου, αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε έναν διαφορετικό δρόμο από εκείνον του σημερινού δήμαρχου, που πρώτιστα οδηγεί στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του Δήμου μας. Δεν θέλουμε να είμαστε απλοί διαχειριστές της τοπικής εξουσίας που καταναλώνει συνολικά τις δράσεις της σε αυτονόητες ευθύνες και υποχρεώσεις. Εμείς πιστεύουμε ότι ο Δήμος μας πρέπει να γίνει αποφασιστικός, διεκδικητικός και αποτελεσματικός, με υψηλούς στόχους, με εφικτές προτεραιότητες, με ουσιαστικές αναπτυξιακές επιλογές, για να ξεφύγει από το τέλμα στο οποίο βρίσκεται τα τελευταία χρόνια. Θέλουμε μια δημοτική Αρχή με αρχές και στόχους κι έναν δήμαρχο που θα λειτουργεί χωρίς αλαζονείες, κομπασμούς και κυρίως θα λειτουργεί με διαφάνεια. Θα εργαστούμε για αυτά που μας αξίζουν. Συνεπώς αντίπαλός μας δεν είναι ο πρώην συνεργάτης μας και νυν δήμαρχος, αλλά αυτό που ο ίδιος εκφράζει, αυτό που ο ίδιος αντιπροσωπεύει τα τελευταία χρόνια. Αντίπαλός μας κυρίως είναι τα χρονίζοντα και συσσωρευμένα ζητήματα και προβλήματα που απασχολούν το σύνολο των αρτινών δημοτών.

Θα ήθελα να πω και το εξής : όταν ανακοίνωσα την πρόθεσή μου να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος, δέχθηκα μια σκληρή –για κάποιους άδικη και απρεπή- επίθεση από τον σημερινό Δήμαρχο Αρταίων. Δεν απάντησα βέβαια. Για αχαρακτήριστες συμπεριφορές, η σιωπή μας Θα είναι η απάντησή μας. Άλλωστε οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας στην εν λόγω επίθεση, ήταν καθολικές και καταδικαστικές. Η κοινωνία μας είναι μικρή και λίγο πολύ το τι γίνεται ή κάθε φορά ισχύει, όλοι το μαθαίνουν. Το πρόσωπο εξάλλου του κάθενός μας φαίνεται σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας. Ρίχνοντας λάσπη στο πρόσωπο κάποιου με απρεπείς και χυδαίους χαρακτηρισμούς, πρώτα απ΄ όλα δεν τιμά τον ίδιο που το κάνει, αλλά δεν τιμά και την ίδια την κοινωνία μας και τους πολίτες της. Ο κόσμος πιστεύω θέλει έναν αξιοπρεπή και έντιμο αγώνα και όχι άσκοπους διαξιφισμούς προκαλώντας μόνο εντυπώσεις».

 

Υπάρχει επίσης απορία αν είχατε τόσα χρόνια, διαφορετικές προσεγγίσεις στα προβλήματα που υπάρχουν στο Δήμο Αρταίων. Κι αν ναι, ποιες ήταν;

«Σε κάθε αυτοδιοικητική πορεία, προκύπτουν διαφοροποιήσεις σε συμπεριφορές, προτεραιότητες και στόχους, διαφοροποιήσεις που οδηγούν και σε διαχωρισμό ευθυνών. To γεγονός ότι ανήκα σε μια δημοτική ομάδα είναι γιατί οι πολίτες με την ψήφο τους και την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου με επέλεξαν για την θέση αυτή. Δούλεψα με ζήλο, αλλά δυστυχώς στη δεύτερη θητεία βρέθηκα αντιμέτωπος με πρωτόγνωρες αλαζονικές συμπεριφορές και ενέργειες του νυν Δημάρχου που τροχοπεδούσαν κάθε δημιουργική προσπάθεια. Όπως είπα εργάστηκα σκληρά και προσπάθησα να φανώ αντάξιος τόσο της εμπιστοσύνης των συνδημοτών μου, όσο και των δικών μου αρχών και αξιών στη διάθεση για προσφορά στα κοινά. Αυτές οι αρχές και οι αξίες μου δεν μου επέτρεψαν να συνεχίσω, διαφώνησα και το έκανα γνωστό στον ίδιο και την ομάδα καιρό πριν. Έπρεπε όμως και να τιμήσω την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπό μου, γι’ αυτό και αποχώρησα την ώρα που έκρινα. Και πολλοί συμπολίτες μου, εκτίμησαν αυτή την υπεύθυνη στάση και συμπορεύτηκαν μαζί μου. Γιατί εγώ αυτό το θεωρώ υπευθυνότητα.

Αντιπαραθέσεις και διαφορετικές προσεγγίσεις, οι οποίες ποτέ δεν εισακούστηκαν από τον νυν Δήμαρχο είχαμε, και πολλές μάλιστα, αλλά δεν θεωρώ ότι προσφέρονταν για δημόσιους καυγάδες. Διότι για εμένα το ζητούμενο ήταν και είναι η επίλυση προβλημάτων και όχι η δημιουργία νέων και σαφώς σε καμία περίπτωση η μικροπολιτική. Εξάλλου έχω απαντήσει και σε προηγούμενες συνεντεύξεις μου ότι δεν νοείται ομάδα χωρίς συνεργασία, χωρίς ο ίδιος ο ηγέτης της να αποτελεί πρότυπο για τα μέλη της, χωρίς ο ίδιος να αναλαμβάνει την ευθύνη των αποφάσεών του επιρρίπτοντας αυτές στα υπόλοιπα μέλη, όταν κάτι δεν πάει καλά!

Σαφέστατα υπάρχουν καλοπροαίρετοι υπεύθυνοι και συνειδητοποιημένοι πολίτες, που είναι και η πλειοψηφία, οι οποίοι θέλουν να ακούσουν τις προτάσεις μας και το όραμά μας για την Άρτα μας, για να μας εμπιστευθούν και να μας ακολουθήσουν . Σε όσους όμως μη έχοντας κανένα άλλο επιχείρημα αντιπολιτευτικής κριτικής και πολιτικής θέτουν ανούσια διλήμματα, δεν πρόκειται να δώσουμε τροφή. Σε αυτούς, λοιπόν, έχουμε να πούμε ότι η υπομονή είναι αρετή. Επειδή βλέπουν καθημερινά την προτίμηση των πολιτών στο συνδυασμό μας και την προσπάθειά μας, εφευρίσκουν πρόχειρα και ανήθικα μέσα για να μας χτυπήσουν. Η απάντησή μας είναι ότι ανέκαθεν χτυπάνε το δέντρο που έχει καρπούς και ο νοών νοείτω».

 

Θεωρείτε πως θα μπορούσαν κάποια έργα να γίνουν πιο γρήγορα ή και να έχουν ολοκληρωθεί;

«Φυσικά και θα έπρεπε κάποια έργα να έχουν ολοκληρωθεί. Δεν υπήρχαν μόνο καθυστερήσεις όλο αυτό το διάστημα, αλλά και αλλαγές σχεδίων, υπήρξαν ανατροπές στους κοινούς σχεδιασμούς της δημοτικής μας παράταξης, με ευθύνες προσωπικά του ιδίου του δημάρχου. Το Επιχειρηματικό Πάρκο, το ΞΕΝΙΑ, η νέα Γεφύρωση του Αράχθου, η Οριοθέτηση της κοίτης, η κατάσταση στο κέντρο της πόλης, με την έλλειψη πάρκινγκ, που έχει γίνει άβατο για κάθε εποχούμενο, το open mall, είναι κάποια από τα μεγάλα έργα για τα οποία δεν είχαμε ουσιαστική ενημέρωση και οι όποιες αποφάσεις παίρνονταν για αυτά, στην πράξη υλοποιούνταν γρήγορα με σωρεία λαθών και με απώτερο σκοπό τη φωτογραφία. Γι’ αυτό και κανένα από αυτά τα έργα που αναφέρεστε, δεν είχε την επιθυμητή εξέλιξη.

Όπως συνέβη με το Ξενία, ενώ ο ίδιος μέχρι τώρα στήριζε εμμονικά την πολιτιστική χρήση του Ξενία διατείνοντας ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή, στο τελευταίο Δ.Σ. που συζητήθηκε το εν λόγω θέμα έκανε μεγαλειώδη κωλοτούμπα! Είδομεν εάν αυτή είναι αρκετή, μετά από τόσα χρόνια αδράνειας βέβαια, να δώσει στον Αρτινό λαό το Ξενία όπως το επιθυμεί!

Το ίδιο συνέβη με το επιχειρηματικό πάρκο! Και δυστυχώς πρόκειται περί αναξιοπιστίας που αποτελεί ουσιώδες μέρος άσκησης της πολιτικής του κ. Τσιρογιάννη. Που σημαίνει ότι λέει, υπόσχεται, εξαγγέλλει, συκοφαντεί και υπογράφει, γνωρίζοντας πως αν και όταν χρειαστεί θα αθετήσει τον λόγο του ή την υπογραφή του με την ευκολία του “είπα-ξείπα”. Χωρίς να αισχύνεται, χωρίς να ερυθριά, χωρίς να νιώθει ποτέ την ανάγκη να απολογηθεί, γιατί κατ΄αυτόν φταίνε πάντα οι άλλοι, που του την έχουν στημένη…..

Από την πλευρά μας, αν μας εμπιστευτούν οι δημότες μας στις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου τα έργα αυτά θα τα επανεξετάσουμε και θα περάσουν στις πρώτες προτεραιότητές μας. Ειδικότερα το θέμα του «ΞΕΝΙΑ» και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα τεθεί και πάλι επί τάπητος, ανταποκρινόμενοι και στις θελήσεις της τοπικής κοινωνίας, περί τουριστικής αξιοποίησής του, όπως παλιά, θελήσεις που εκδηλώθηκαν με διάφορους τρόπους το τελευταίο διάστημα».

 

Το πρόγραμμά σας έχει συγκροτηθεί; Ποιες θα είναι οι άμεσες προτεραιότητες;

«Άμεση προτεραιότητα είναι η επανεξέταση όλων των μεγάλων έργων που δεν έχουν ολοκληρωθεί εδώ και εννέα χρόνια από τη νυν δημοτική αρχή. Αυτή την περίοδο σχεδιάζεται και είναι σχεδόν στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσής του το Δημοτικό μας Πρόγραμμα από επιτροπή του συνδυασμού μας, σε συνεργασία πάντα και διάλογο με όλους τους φορείς. Με αυτό το πρόγραμμα θα πορευτούμε, με αυτό το Πρόγραμμα θα απευθυνθούμε στους δημότες μας και θα διεκδικήσουμε την ψήφο τους. Να είστε βέβαιοι ότι θα είναι ένα Πρόγραμμα που θα δίνει απαντήσεις σε όλα, τόσο στους στόχους και τις προτεραιότητές μας, όσο και στον τρόπο άσκησης της εξουσίας, ως επόμενη Δημοτική Αρχή. Κι αυτό το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί και σε δημόσια εκδήλωση, γιατί πιστεύουμε στον ενημερωμένο δημότη, γιατί εμπιστευόμαστε τον ενημερωμένο αρτινό πολίτη.

Για εμάς δεν νοείται άσκηση διοίκησης χωρίς «Δημοκρατική λειτουργία, χρηστή και διάφανη διοίκηση, ειλικρίνεια και αξιοπιστία σε κάθε μας ενέργεια, πράξη και εξαγγελία». Σε εμάς δεν έχει θέση η μικροπολιτική και κυρίως η μετατόπιση της ευθύνης σε όλους τους άλλους! Συνεπεία αυτού, ένα από τα πρώτα πράγματα που επίσης θα κάνω, εφόσον οι πολίτες της Άρτας με τιμήσουν με την εμπιστοσύνη τους και την ψήφο τους (αφού λάβω γνώση και ο ίδιος πρώτα), είναι η ενημέρωση προς αυτούς, για τα όσα τρέχουν, μέσα πλέον από το χώρο του Δήμου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τώρα δεν είμαι ενημερωμένος, αλλά είναι διαφορετικά να έχει κάποιος άμεση γνώση και ενημέρωση από τις υπηρεσίες του Δήμου για τα όσα τρέχουν και το στάδιο στο οποίο βρίσκονται. Φυσικά για το λόγο αυτό θα εντάξω στην λειτουργία του Δήμου μας, «την ώρα του Δημότη», στο δημοτικό συμβούλιο, (το οποίο περιλαμβάνεται και στο πρόγραμμά μας ), όπου θα έχουν λόγο όσοι δημότες μας επιθυμούν να κάνουν τις προτάσεις τους και τα αιτήματά τους, αλλά και θα απαντάω με τους συνεργάτες μου για τα πεπραγμένα του Δήμου, προβαίνοντας έτσι σε ενημέρωση για ό,τι τυχόν ζητηθεί, αναλαμβάνοντας και την ευθύνη για τα όσα τρέχουν, όπως επίσης οφείλω να επανεξετάσω και το έχω προαναφέρει, όλα τα μεγάλα έργα που δεν προχώρησαν. Γιατί την επόμενη ημέρα των εκλογών ο Δήμαρχος θα πρέπει να είναι Δήμαρχος όλων των δημοτών , θα πρέπει να ενεργεί ενωτικά και αυτό έχω σκοπό να πράξω , κοιτώντας όλους τους συνδημότες μου στα μάτια και λέγοντας τους την αλήθεια για όσα μπορούν ή δεν μπορούν να γίνουν».

 

Ανακοινώσατε σχεδόν τους περισσότερους υποψήφιους συμβούλους. Έχετε κάποιο χρονοδιάγραμμα για τους υπόλοιπους;

«Το ψηφοδέλτιό μας είναι σχεδόν έτοιμο, θα γίνει και επίσημη παρουσίαση υποψηφίων, όπως επίσης και του προγράμματός μας. Θα ήθελα όμως εδώ να πω και το εξής: αυτό που έχει σημασία, γιατί προφανώς δεν πρέπει να δουλεύουμε για το τώρα, αλλά, κυρίως για το μετά, δεν είναι ένα ψηφοδέλτιο στο οποίο να έχουν εξαναγκαστεί με τον α ή β τρόπο για να συμμετέχουν κάποιοι. Γιατί αυτός που έμμεσα ή άμεσα εκφοβίζεται και εκβιάζεται για να συμμετέχει σε ένα ψηφοδέλτιο, σίγουρα υποτιμάται και προσβάλλεται.

Εμείς έχουμε ένα ψηφοδέλτιο στο οποίο η συμμετοχή των ατόμων είναι με τη θέλησή τους, γιατί πραγματικά θέλουν να προσφέρουν, γιατί έχουν όραμα για την Άρτα, γιατί ξέρουν ότι θα έχουν λόγο και την επόμενη μέρα, διότι το να βρεθούμε μαζί με τους συνεργάτες μου είναι η αρχή, το να παραμείνουμε μαζί είναι πρόοδος και το να δουλέψουμε παρέα είναι επιτυχία! Η πίστη στο όραμά μας, η ανιδιοτελής προσφορά στα κοινά και η ομαδική συνεργασία πρωτίστως, χαρακτηριστικά που πρεσβεύει ο συνδυασμός μας, έχουν ήδη διαμορφώσει, έναν συνδυασμό νίκης»!

 

Σχεδόν δυο μήνες πριν τις εκλογές, πείτε μας ένα μήνυμα για τους δημότες και τους ψηφοφόρους, του Δήμου Αρταίων.

«Σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές να πάρουμε την Άρτα στα χέρια μας! Να αποφασίσουμε με μοναδικό κριτήριο το καλό του τόπου μας και να αξιολογήσουμε τους ανθρώπους και συνδημότες που θα μας εκπροσωπήσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο με βάση την αξία τους και τη δυνατότητα προσφοράς τους στην πόλη μας! Μαζί με τους συνεργάτες μας έχουμε θέσει τους στόχους, ξέρουμε τον τρόπο, έχουμε τη θέληση και την εμπειρία και προχωράμε μπροστά υπεύθυνα και μαζί !

Είναι ώρα να ενεργοποιηθούμε όλοι, ο καθένας από το πόστο του, να δράσουμε, να συντονιστούμε για ένα κοινό σκοπό: να πάει η Άρτα μας μπροστά! Γι΄ αυτό μας χρειάζεται όλους! Εξάλλου οι δημότες είναι ο καταλύτης των αλλαγών, αυτοί έχουν τον τελευταίο λόγο και πιστεύουμε ότι έχουμε τη στήριξή τους. Η δύναμη που εισπράττουμε από τους δημότες μας καθημερινά, είναι το καλύτερο εχέγγυο, ικανό να διαμορφώσει έναν συνδυασμό διαφορετικό, έναν συνδυασμό νίκης και ελπίδας! Στόχος μας να προσφέρουμε στον τόπο μας προστιθέμενη αξία ανάπτυξης.

Σε αυτόν τον όμορφο αγώνα, σας θέλω μαζί μου, σας θέλουμε μαζί μας!!! Δύναμή μας η στήριξή σας»!

 

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top