«Το μέλλον και η ελπίδα της Άρτας είναι οι νέες και οι νέοι, είναι εκείνοι που κομίζουν σπουδαίες ιδέες, καινοτόμες ιδέες, είναι εκείνοι που διαθέτουν και δεξιότητες για να χτισθούν βιώσιμες ανθεκτικές πόλεις».

Τα παραπάνω μεστά, σε ουσία και περιεχόμενο, λόγια, ανήκουν στον 32χρονο ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΡΑΜΠΑ, υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο του συνδυασμού «ΑΡΤΙΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», του υποψηφίου δημάρχου Αρταίων ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ.

Και πρόσθεσε: «Έγινε πλέον επιτακτική η ευαισθητοποίηση των νέων με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που αποτελεί κυρίαρχο πυρήνα της κοινωνίας, στις απαιτητικές και σύγχρονες ανάγκες της εποχής που διανύουμε».

Είχαμε μαζί του μια ιδιαίτερα εξαιρετική και ενδιαφέρουσα συζήτηση, την οποία και παραθέτουμε:

Πώς πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε με τα κοινά και μάλιστα σε τόσο μικρή ηλικία;

«Πιστεύω ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι το ιδανικότερο πεδίο απελευθέρωσης των τεράστιων δυνατοτήτων της νέας γενιάς. Μόνο οι νέοι, με την ενεργή συμμετοχή και δράση στα κοινά, μπορούν να δείξουν τις δυνατότητές τους, σε εκείνους που τις αμφισβητούν, εκφράζοντας παραπλανητικές αμφιβολίες για αυτές. Αυτοί είναι και οι βασικοί λόγοι που με οδήγησαν στην συμμετοχή μου, σε αυτές τις δημοτικές εκλογές, με υποψήφιο δήμαρχο τον καταξιωμένο και δοκιμασμένο σημερινό δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη».

Γνωρίζετε το έργο της σημερινής Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Χρήστου Τσιρογιάννη κι αν ναι, πως το κρίνετε;

«Σημαντικό και από κάθε άποψη και πιστεύω πως αν οι συνθήκες ήταν καλύτερες, θα ήταν και ιδιαίτερα εντυπωσιακό»!

Τι θέλετε να πείτε;

«Στα εννιά χρόνια της δημαρχιακής θητείας του κ. Τσιρογιάννη, τα επτά ήταν χρόνια μεγάλης κρίσης. Πέντε με μνημόνια και τρία με πανδημία. Θέλω να πιστεύω ότι η επόμενη θητεία του δεν θα είναι απλά δημιουργική, αλλά και πρωτόγνωρα αναπτυξιακή, οικονομική και κοινωνική».

Πέστε μας δύο - τρείς προτεραιότητες, για τις οποίες, εσείς προσωπικά θα αγωνισθείτε, αν εκλεγείτε δημοτικός σύμβουλος;

«Μετά από τις τραγικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, που βιώνει ο Θεσσαλικός Κάμπος, υποχρεωτικά η πρώτη προτεραιότητάς μας πρέπει να είναι η οριοθέτηση του Αράχθου και τα Αντιπλημμυρικά Έργα της περιοχής μας. Ένα άλλο εξίσου σοβαρό πρόβλημα που πρέπει να μας απασχολήσει είναι το δημογραφικό. Ο πληθυσμός γερνάει και φθίνει και αυτό πρέπει να μας αφυπνίσει. Και για να αντιμετωπίσουμε αυτό το οξυμένο πλέον πρόβλημα, πρέπει ο Δήμο Αρταίων να πρωτοστατήσει σε κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, που θα κρατήσουν τους νέους μας στον τόπο τους».

Όμως οι νέοι της Άρτας δεν δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα κοινά, δεν παλεύουν για το δικό τους μέλλον. Αυτό δεν σας προβληματίζει;

«Διαφωνώ με αυτή την άποψή σας. Οι νέοι της Άρτας, προ πολλού έπαψαν να είναι αμέτοχοι στα κοινά. Και ειδικότερα σε αυτές τις δημοτικές εκλογές, το μεγαλύτερο ποσοστό των υποψηφίων, όλων των συνδυασμών, είναι νέες και νέοι κι αυτό πρέπει να θεωρηθεί ιδιαίτερα ενθαρρυντικό. Όμως αυτά τα παιδιά χρειάζονται «φτερά» για να πετάξουν. Χρειάζονται την ψήφο των δημοτών, για να πάρουν τα… πάνω τους. Κι επειδή οι «σταυροί» προτίμησης είναι τέσσερις, οι μισοί ας πάνε στους νέους».

Αυτό είναι και το προσωπικό σας μήνυμα;

«Τα προσόντα και κυρίως η δυναμική της αρτινής νεολαίας, δεν σταματά σε ένα «εκλέγειν και εκλέγεσθε», αλλά λειτουργεί ως μοχλός πίεσης και άσκησης των δικαιωμάτων του κοινωνικού συνόλου ευρύτερα. Άλλωστε οι νέοι είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο θεσμός της Τ.Α. αποτελεί μέσο αντικατοπτρισμού της δημοκρατίας στο κοινωνικό σύνολο».


Μια ευχή;

«Να βρεθούν όλο οι συνδημότες μας στις κάλπες, να ψηφίσουν εκείνους που εμπιστεύονται, να ψηφίσουν όμως και τα νέα παιδιά που δοκιμάζονται σε αυτή την αναμέτρηση, όχι για απλή ανανέωση, αλλά για εμπλουτισμό και του έμψυχου δυναμικού με νέους, που διαθέτουν καθαρό μυαλό, έχουν όνειρα, δικαιούνται να συμμετέχουν στις αποφάσεις που παίρνονται για το μέλλον τους».

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top