Τελευταία ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του, να παραδώσουν την εξουσία, γιατί δεν τα καταφέρνουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αυτή τη θέση του, εμείς του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» την χαρακτηρίσαμε πολιτική… μπούρδα, διότι η αλλαγή στην εξουσία, σις δημοκρατίες γίνεται συνήθως με εκλογές.

Όμως οι αρνητικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην εξάπλωση της πανδημίας, μας προβληματίζουν, σε βαθμό που μας υποχρεώνουν να ασπαστούμε την εν λόγω θέση αυτού του κόμματος.

Ναι, αφού η κυβέρνηση δε μπορεί και δεν τολμάει να πάρει σκληρά μέτρα για την αντιμετώπιση των αιτιών αυτού του φαινομένου και για να μην παίζουμε με τις λέξεις, για την αντιμετώπιση εκείνων των ολίγων που αρνούνται να εμβολιαστούν, σε βάρος των πολλών, που εμβολιάστηκαν, να παραδώσει τα κλειδιά της εξουσίας, σε εκείνους που θα τολμήσουν να πάρουν εκείνα τα μέτρα που χρειάζονται για την περίπτωση.

Δηλαδή την ΥΠΙΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ και χωρίς αστερίσκους και όχι βέβαια την «προαιρετική», που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διότι όταν μια κυβέρνηση καλείται να πράξει τα αυτονόητα και επικαλείται το Σύνταγμα για να μην το κάνει, επιεικώς είναι δειλή, δεν είναι ικανή να κυβερνά, δεν πρέπει να κυβερνά.

Κι όπως είπε και ο κορυφαίος Συνταγματολόγος ΝΙΚΟΣ ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ, τα περί αντισυνταγματικότητας, γύρω από την υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς, είναι κυβερνητικές μπούρδες, είναι ατολμία, είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Χωρίς εκλογές, να στηριχθεί μια άλλη κυβέρνηση με ψήφο ανοχής, που θα ΤΟΛΜΗΣΕΙ να τα βάλει με τον κορωνοϊό, μην υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος και μη φοβούμενη τις αντιδράσεις κατά αυτής της πολιτικής και επιλογής.

Δια της υποχρεωτικότητας και διά του τσαμπουκά, αν χρειαστεί!

Είσαι πάνω από 60 χρονών, εμβολιάζεσαι ή μπαίνεις σε καραντίνα διαρκείας.

Είσαι εργαζόμενος στον τομέα Υγείας, στο Δημόσιο, στα Σώματα Ασφαλείας, στο Στρατό, στις κρατικές Δομές και αρνείσαι να εμβολιαστείς, όχι μόνο σε αναστολή της εργασίας σου, αλλά σε οριστική απόλυση.

Θέλεις να πιάσεις δουλειά στο Δημόσιο; Πιστοποιητικό εμβολιασμού κι όχι της τελευταίας στιγμής!

Θέλεις να συμμετάσχεις σε διαγωνισμούς του Δημοσίου; Το ίδιο!

Αρρώστησες από κορωνοϊό, ενώ μπορούσες να εμβολιαστείς και δεν το έκανες, θα πληρώσεις όλα τα έξοδα της νοσηλείας σου.

Επιχειρηματία, μαγαζάτορα, εμποράκο, επαγγελματία, χρησιμοποιείς ανεμβολίαστους εργαζόμενους, «λουκέτο», μέχρι λήξεως της πανδημίας.

Σκληρά βέβαια όλα τα προαναφερόμενα, αλλά όταν μιλάμε για την ανθρώπινη ζωή, που κινδυνεύει από ανθρώπινη βλακεία, και λίγα είναι αυτά που λέμε και υποστηρίζουμε.

Βέβαια κάποιοι θα μας πούνε φασίστες, απάνθρωπους, χωρίς ευαισθησίες κλπ. Κλπ.

Δεκτά όλα, αρκεί να τελειώνουμε με τον κορωνοϊό και με οποιονδήποτε χαρακτηρισμό σε βάρος μας.

Και τούτο γιατί δεν ανεχόμαστε τη βλακεία, να επιβάλλεται της λογικής και να κυριαρχεί και στη ζωή μας.

Δεν πάει άλλο! Καταστρέφονται επιχειρήσεις, διαλύονται οικογένειες, παραλύει η οικονομία, κατάθλιψη παντού σε όλα!

Χθες στην Άρτα ήταν από κάθε άποψη μια νεκρή πόλη!

Γιατί αδέρφια; Γιατί κάποιοι δεν γουστάρουν να εμβολιαστούν.

Να τους «τελειώσουμε» πριν μας τελειώσουν!

Έτσι στην ψύχρα και όχι «χαϊδεύοντάς» τους!

 

Λ.Σ.

Go to top