Εννιά χρόνια δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αρταίων, τα περισσότερα εξ αυτών σε θέσεις πρώτης ευθύνης και σε τομείς ιδιαίτερα ευαίσθητους.

Στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές εκλέγεται δεύτερος σε «σταυρούς» προτίμησης στο κεντρικό ψηφοδέλτιο του Χριστόφορου Σιαφάκα, συγκεντρώνοντας το εντυπωσιακό νούμερο των 1073 ψήφων.

Αναφερόμαστε στον ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΑΚΛΙΑ, ο οποίος, σε τρεις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις εκλέγεται στις πρώτες θέσεις, που σημαίνει, ευρεία λαϊκή αποδοχή, αλλά και αναγνώριση και δικαίωση της προσφοράς του στα τοπικά αυτοδιοικητικά δρώμενα.

Θα λέγαμε ότι για τα ψηφοδέλτια των υποψηφίων δημάρχων ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ και ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΣΙΑΦΑΚΑ, ο ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΑΚΛΙΑΣ, ήταν «λίρα Αγγλίας», όσο κι αν αυτό ακούγεται υπερβολικό.

Γιατί η συμμετοχή του σε αυτά ήταν «προστιθέμενη αξία» στην ποιότητά τους, αλλά και «εγγύηση» ικανοποίησης και υλοποίησης των οποίων προεκλογικών δεσμεύσεων και υποσχέσεων των δημοτικών προγραμμάτων των συνδυασμών που συμμετείχε.

Θα πει κάποιος αν όλα τα προαναφερόμενα έχουν βάση, τότε γιατί στις τελευταίες δημοτικές εκλογές διαχώρισε τη θέση του από εκείνη του Χρήστου Τσιρογιάννη και πορεύτηκε με τον Χριστόφορο Σιαφάκα;

Η απάντηση σε αυτή την αυτονόητη απορία, δόθηκε προεκλογικά από τον ίδιο, δόθηκε και στην κάλπη, στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

Ο ίδιος ο κ. Χαρακλιάς μας είπε σχετικά: «Η νίκη του συνδυασμού μας και του Χριστόφορου Σιαφάκα στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, δικαιώνει εμένα, αλλά και όλους τους συναδέλφους μου, που διαχωρίσαμε τη θέση μας, από τον απερχόμενο δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη. Κι αυτό δεν έγινε μόνο για τυπικούς λόγους, αλλά για ουσιαστικούς. Για λόγους που διαμόρφωναν αρνητική την εικόνα όλων μας, έναντι εκείνων που μας είχαν εμπιστευτεί την ψήφο τους. Διαψεύδαμε προσδοκίες, δεν πήγαινε άλλο! Η συγκρότηση του συνδυασμού του Χριστόφορου Σιαφάκα ήταν αναγκαία, ήταν αίτημα και ζητούμενο της τοπικής κοινωνίας. Εμείς απλά ανταποκριθήκαμε, προχωράμε μπροστά με περισσότερη γνώση και εμπειρία, με περισσότερη θέληση, διάθεση και αποφασιστικότητα, για παραγωγή έργου, για αντιμετώπιση των πολλών και οξυμένων προβλημάτων της περιοχής μας και με πρώτη προτεραιότητα εκείνων της καθημερινότητας και της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της πόλης της Άρτας και των τοπικών δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου μας».

Η σελίδα για το Δήμο Αρταίων, αλλάζει, θέλουμε να πιστεύουμε προς το καλύτερο, περίοδος χάριτος δεν υπάρχει, η νέα Δημοτική Αρχή που θα αναλάβει τις τύχες μας από την 1η Ιανουαρίου, γνωρίζει από «πρώτο χέρι» τις ευθύνες της και τα προβλήματά μας και καμιά δικαιολογία δεν χωράει, για τυχόν λάθη ή παραλείψεις κατά την άσκηση της εξουσίας της.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αρταίων ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΣΙΑΦΑΚΑΣ, ο ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΑΚΛΙΑΣ κι όλοι οι άλλοι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, δεν… «δικαιούνται» να αποτύχουν.

Και δεν θα αποτύχουν, αν αποφύγουν τα λάθη της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής.

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top