Τρία η τέσσερα απανωτά δημοσιεύματα του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» που αφορούσαν τη δημοπράτηση του έργου του ΞΕΝΙΑ και τις εμφανείς ΥΠΟΨΙΕΣ περί «στημένου» διαγωνισμού, δικαιώνονται πανηγυρικά από δύο «πρωταγωνιστές» αυτής της ιστορίας.

Τον απερχόμενο δημάρχου Αρταίων ΧΡΗΣΤΟ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ και τον ερχόμενο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΣΙΑΦΑΚΑ.

Ο πρώτος, σε πρώτο υπεύθυνο ρόλο και ο δεύτερος ως απλό μέλος της αρμόδιας Επιτροπής του διαγωνισμού, τα μέλη της οποίας ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ή ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ από τον πρώτο, τον κ. Τσιρογιάννη.

Τι λέγαμε, τι ρωτούσαμε και τι ζητούσαμε;;;

- ΛΕΓΑΜΕ ότι κατέληξε ΜΟΝΟ ένας ενδιαφερόμενος και πρόσφερε το απίστευτο 5% σαν έκπτωση, ενός έργου 12.000.000 €, χωρίς να εκδηλωθούν ενστάσεις από άλλους ενδιαφερόμενους.
- ΡΩΤΟΥΣΑΜΕ για ποιους λόγους αποκλείστηκαν οι άλλοι ενδιαφερόμενοι, χωρίς να κατατεθεί καμιά ένσταση, και
- ΖΗΤΟΥΣΑΜΕ απαντήσεις για να φύγει τουλάχιστον αυτή η υποψία.

Ο δήμαρχος ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ και η Δημοτική μας Αρχή ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ.
Ήρθε η ώρα της υπογραφής της σύμβασης από το Δήμο Αρταίων και τον ανάδοχο του… 5%!
Και στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Δευτέρας 4-12-23, ακούμε τη… γενναία δήλωση του Δημάρχου Χρ. Τσιρογιάννη ότι «ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΓΙΑΤΙ (δήθεν) Η ΛΑΪΚΗ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΣΙΑΦΑΚΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΞΕΝΙΑ…».
Αμέσως μπήκαν ΠΑΛΙ «ψύλλοι στα αυτιά μας», γιατί χωρίς υπογραφή της σύμβασης εντός του 2023, η χρηματοδότηση ΧΑΝΟΝΤΑΝ.
Άμεσα με νέο δημοσίευμά μας, ρωτούσαμε τις ακριβώς συμβαίνει!
Και η πρώτη απάντηση ήρθε από τον ερχόμενο Δήμαρχο Αρταίων ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΣΙΑΦΑΚΑ: Το Ελεγκτικό Συνέδριο «κωλύεται» να εγκρίνει την υπογραφή της σύμβασης.
Καπάκι έρχεται ο απερχόμενος Δήμαρχος ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ και επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του κ. Σιαφάκα, τα οποία ήταν ΓΝΩΣΤΑ τρεις μέρες πριν (1-12-23), ενώ ο Δήμαρχος κάνει τις βαρύγδουπες και «γενναίες» δηλώσεις του περί μη υπογραφής της σύμβασης στις 4-12-23, τρεις μέρες μετά, επιρρίπτοντας ευθύνες στον κ. Σιαφάκα, που ήταν μέλος της Επιτροπής Διαγωνισμού.
Πιάστηκε (ο απερχόμενος) «με την γίδα στην πλάτη» επιρρίπτοντας – αν είναι δυνατόν – τις ευθύνες στον ερχόμενο.
Δυστυχώς τέτοιες ιστορίες δεν τις καταπίνουν ούτε οι άγριοι της ζούγκλας των άγριων θηρίων!  
Διότι την ΑΠΟΛΥΤΗ ευθύνη των πράξεων μιας Δημοτικής Αρχής την έχει ο Δήμαρχος και οι αρμόδιοι των δημοτικών υπηρεσιών και σε καμιά περίπτωση ένα μέλος κάποιας διορισμένης επιτροπής, το οποίο υπακούει στις εισηγήσεις αρμόδιων και στην περίπτωση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας και «ελέγχει» απλά τη διαδικασία. Και για να ακριβολογούμε είναι από τους τελευταίους τροχούς της «άμαξας»!
Διότι η εν λόγω Επιτροπή του Διαγωνισμού απαρτίζεται από 4 υπάλληλους του Δήμου, πολιτικοί μηχανικοί και ειδικοί στο αντικείμενο, από 2 πολιτικούς μηχανικούς ιδιώτες και ΕΝΑΣ δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος, ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΣΙΑΦΑΚΑΣ, καθηγητής στο επάγγελμα κι όχι σχετικός με το αντικείμενο.
Και ο κ. Τσιρογιάννης επιρρίπτει την ευθύνη του λάθους (αν είναι λάθος) στον ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΣΙΑΦΑΚΑ.
Τι μπορεί να έγινε στην περίπτωση και να στήθηκε ο διαγωνισμός;
Τα 4 μέλη της Επιτροπής που είναι και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Αρταίων, να «υπάκουσαν» σε άνωθεν εντολές και να καρατόμησαν ενδιαφερόμενους αναδόχους.
Περίπτωση, για εμάς, αρκετά παρατραβηγμένη, αλλά όχι και απίθανη!
Ο δεύτερος τρόπος «στησίματος» ενός διαγωνισμού, οι ενδιαφερόμενες τεχνικές εταιρίες να ήρθαν μεταξύ τους σε συμφωνία υπέρ του ενός, καταθέτοντας οι υπόλοιποι προσφορές… «ΕΛΑΤΩΜΑΤΙΚΕΣ» και εν δυνάμει ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΕΣ.
Γιατί διαφορετικά δεν εξηγείται πως στην τελική έμεινε ΕΝΑΣ στον διαγωνισμό και μόνο με… 5% έκπτωση και δεν κατατέθηκε καμιά ένσταση και δεν «άνοιξε μύτη» και… «ούτε γάτα, ούτε ζημιά»!
Γι’ αυτό επιμένουμε να βγουν στο φως της δημοσιότητας οι λόγοι που αποκλείστηκαν οι άλλοι ενδιαφερόμενοι, γιατί αυτό είναι και το «ζόρι» αυτής της υπόθεσης.
Ας «ψαχτούν» τώρα εκεί στο Δήμο μας μήπως «έχει λάκκο η φάβα» και ας πάψουν να υποτιμούν τόσο βάναυσα τη νοημοσύνη των αρτινών.
Η δικαίωση του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», σε αυτή ακριβώς την ιστορία, μας είναι ανεπιθύμητη και αδιάφορη και το νέο ζητούμενο για εμάς είναι ποια θα είναι η τύχη του ΞΕΝΙΑ από εδώ και εμπρός!

Λ.Σ.  



ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top