Έλεγε ο Νίκος Τσιφόρος: Δεν εμπιστεύομαι την κοινή γνώμη και την Μετεωρολογική Υπηρεσία!

Και είχε δίκιο!

Η κοινή γνώμη διαμορφώνεται από εκείνους που έχουν τη δύναμη και τον τρόπο, να την φέρουν στα μέτρα τους, στα δικά τους μέτρα, να εξυπηρετεί τους δικούς τους στόχους και τα δικά τους συμφέροντα.

Και αυτοί είναι οι ασκούντες εξουσία, οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι και τα κόμματα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το επεισόδιο της ΛΙΑΝΑΣ ΚΑΝΕΛΛΗ και του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΥΛΙΟΥ.

Αφορμή του επεισοδίου μια ατυχής φράση του δεύτερου, την οποία φράση θα την εκστόμιζε, στην καθημερινότητά του και ο πιο υπομονετικός και ευγενής άνθρωπος του κόσμου, αν είχε απέναντί του, έναν συνομιλητή που δεν θα τον σεβότανε, θα τον ειρωνεύονταν, θα τον εξόργιζε!

Τι είπε ο Γιώργος Στύλιος; «Θέλεις να με κάνεις Κασιδιάρη, εγώ δεν γίνομαι Κασιδιάρης…»!

Αυτά τα λόγια είναι απειλή;

Κι αν αυτά τα λόγια τα έλεγε καμιά «παλιά καραβάνα» της πολιτικής, θα ξεσηκώνονταν τέτοια «πάνδημη» θύελλα;

Σίγουρα όχι! Θα τα έπαιρνε το ποτάμι, κατά πως λέει και ο λαός μας!

Τα είπε ένας άγνωστος και άπειρος βουλευτής, που είχε την «ατυχία», να διοριστεί και υφυπουργός Παιδείας, ένας επαρχιώτης βουλευτής, που… «τόλμησε» να «βγάλει γλώσσα», σε ένα «ιερό τέρας» της… «διαπλεκόμενης μιντιοκρατίας».

Στην «απυρόβλητη» Λιάνα Κανέλλη!

Στην «κομμουνίστρια» των Βορείων Προαστίων, η οποία καθημερινά κατηφορίζει από τις πλαγιές της Εκάλης, στα τηλεοπτικά στούντιο, όπως είπε παλιός αριστερός, ορεξάτη, για να μας βομβαρδίσει με την αντιαμερικανική, αντιευρωπαϊκή, αντιϊμπεριαλιστική και συνωμοσιολογική της λογοδιάρροια.

Ποιος δεν νιώθει κόμπο στο στομάχι, όταν κάνει το λάθος να την παρακολουθεί στα τηλεοπτικά πάνελ;

Να διακρίνει παντελή έλλειψη σεβασμού στο συνομιλητή της;

Να έχει έναν ιδιαζόντως αγενή, τραμπούκικο και υστερικό εκφραστικό τρόπο κατά του συνομιλητή της;

Να αφήνει εμετικά υπονοούμενα;

Να ορμάει να κατασπαράξει τους συνομιλητές της, σαν «ροτβάιλερ» (σκυλί), όπως εύστοχα την είχε χαρακτηρίσει παλιότερα η «Πανδώρα» στο «Βήμα»;

Να διακόπτει, να ουρλιάζει, να αγανακτεί, να καταγγέλει, να λοιδωρεί και αδίστακτα να κυνηγά τις εντυπώσεις, με φτηνιάρικους εξυπνακισμούς;

Κι όμως αυτό το «νούμερο» της πολιτικής, φέρνει υψηλά… «νούμερα» στα τηλεοπτικά πάνελ!

Γιαυτό κύλησαν ποτάμια «κροκοδείλιων δακρύων» υπέρ της Λιάνας και «οργής» κατά του Στύλιου από τους τηλεοπτικούς αστέρες της «ενημέρωσης» Παπαδάκηδες, Πρετεντέρηδες, Αυτιάδες κ.λπ.!

Για όλους αυτούς η Λιάνα Κανέλλη είναι… «εμπόρευμα», που πουλάει, ενώ ο Γιώργος Στύλιος είναι ένα «πετσετάκι»!

Δημοσιογραφική ασυλία η Λιάνα, «φόλα» στον… Στύλιο!

Και από κοντά στη διαπλεκόμενη μιντιοκρατία, κόμματα και πολιτικοί!

Από κοινού συμφέροντος ορμώμενοι, όπως έλεγε για αυτές τις περιπτώσεις ο Τσιφόρος!

Κι εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς, το ΚΚΕ όλα αυτά δεν τα γνωρίζει, δεν αντιλαμβάνεται ότι η φωνασκούσα και σαματατζού Λιάνα, η άλλοτε Νεοδημοκράτισσα, ΚΟΔΗΣΟ και επιστήθια φίλη και σύμβουλος της Δήμητρας Λιάνη, όταν βέβαια η δεύτερη ήταν στην παντοδυναμία της, δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με την Αριστερά;

Και πολύ περισσότερο με το ΚΚΕ;

Όλα τα ξέρει το ΚΚΕ, αλλά τα ανέχεται, γιατί η Κανέλλη του προσφέρει έναν μεγάλο αριθμό απολίτικων ψήφων με τις τηλεμφανίσεις της.

Μια απύθμενη υποκρισία από όλους, υποκρισία που δυστυχώς παρασύρει και την κοινή γνώμη, με ότι αυτό την συνοδεύει!

Και το λάθος του δικού μας Γιώργου Στύλιου, δεν ήταν μόνον η ατυχής φράση του, αλλά η μετέπειτα προσπάθειά του, να «καλμάρει» τις υποκριτικές αντιδράσεις της προκλητικής και αδίστακτης μιντιοκρατίας!

Αν έλεγε: «Ατυχής η φράση μου, παραιτούμαι από υφυπουργός και δεν απολογούμαι σε εκείνους που ανέχονται ή υποκύπτουν ή εκμεταλλεύονται φαινόμενα τύπου Λιάνας Κανέλλη…», τότε θα ήταν εκείνος που θα κέρδιζε τις εντυπώσεις και την κοινή γνώμη.

Κλείνοντας εδώ αυτό το θέμα, θυμίζω ότι όταν ο Κασιδιάρης χαστούκιζε στον Αντένα τη Λιάνα Κανέλλη, ο Γιώργος Παπαδάκης που στην περίπτωση του Γ. Στύλιου, πούλησε τσουβάλια ειρωνείας και ανόητο και χοντροκομένο χιούμορ, άφησε να εξελιχθεί εκείνο το επεισόδιο, «στον αέρα», για λόγους τηλεθέασης, αντί να κατεβάσει τους διακόπτες,. Ποιος επίσης δεν θυμάται και τις αντιδράσεις του; «Όχι, όχι, μη, μη….», αλλά από μακριά και οι κάμερες «φόρτωναν»!

Για τέτοιες υποκρισίες μιλάμε!

Για υποκρισίες που έγιναν σκετς σε όλες τις θεατρικές επιθεωρήσεις εκείνης της περιόδου.

 

Λ.Σ.

Υ.Γ.: Για εκείνους που πιστεύουν στην ορθότητα της «κοινής γνώμης» και την εμπιστεύονται, στο ζωντανό τηλεοπτικό επεισόδιο Λιάνας – Κασιδιάρη, το διαδίκτυο πήρε «φωτιά» ΚΑΤΑ της πρώτης, της Λιάνας Κανέλλη και μάλιστα με σχολιασμούς, καθόλου κολακευτικούς για την ίδια. Αυτό δεν τους προβληματίζει, έστω και λίγο; 

  

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top