Ο χορός των λαθών στο θέμα του ΞΕΝΙΑ, από πλευράς Δήμου Αρταίων και… «ενεργών πολιτών» του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, καλά κρατεί.

Τις τελευταίες μάλιστα ημέρες, αυτός ο χορός, μεταξύ του Δημάρχου και του ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, μας θυμίζει το «χορό του Ζαλόγγου»!
Δύο πλευρών που έκαναν ΑΚΡΙΒΩΣ ότι χρειάζονταν, η υπόθεση του ΞΕΝΙΑ, να χαθεί οριστικά για την τοπική κοινωνία.
Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ, ευρισκόμενος συγκυριακά στην εξουσία, κατάφερε, μέσω του διορισμένου από τον ίδιο Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, να απορριφθεί η απόφαση ΟΛΩΝ των Δημοτικών Συμβουλίων, από εποχής Νίκου Σιμεντζή και μέχρι σήμερα, περί επαναλειτουργίας του, ως ξενοδοχείο, καφέ και εστιατόριο.
Και αντί ο Δήμαρχος Αρταίων ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ να αμφισβητήσει εκείνη την απόφαση και να αγωνιστεί για την ακύρωσή της, «σύρθηκε» πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ και την αρτινιά υπουργό ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ.
Σύρθηκε σε μια απόφαση, που τίποτα ΑΠΟΛΥΤΩΣ δεν προσφέρει στην τοπική κοινωνία της Άρτας.
Η οποία κοινωνία, ΔΕΝ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ χώρων πολιτισμού.
Σε αυτό τον τομέα έχει υπέρ επάρκεια, χάρη των Συλλόγων «ΣΚΟΥΦΑ» και «ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ», έχει τεράστιες προοπτικές μεγάλου Πολιτιστικού Κέντρου, αν και όταν υλοποιηθεί η διαθήκη του Βασίλη Αγραφιώτη, έχει δεκάδες αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, που καλύπτουν όλες τις ανάγκες μας.
Αυτό το παραμύθι, περί χώρου πολλαπλών πολιτιστικών χρήσεων, ανήκει σε μια μικρή ομάδα που μετριούνται στα δάκτυλα των δύο χεριών και σε καμία περίπτωση δεν απηχεί τις επιθυμίες και τις ανάγκες των κατοίκων της Άρτας.
Το «ΞΕΝΙΑ» και ο χώρος του Κάστρου, είναι ο πνεύμονας της πόλης μας.
Είναι η ιστορία των αρτινών, είναι χώρος περιπάτου, ψυχαγωγίας και γιατί όχι και διασκέδασης.
Είναι σοβαρή πηγή ΕΣΟΔΩΝ για το Δήμο και την τοπική οικονομία, είναι βασικός τουριστικός προορισμός για επισκέπτες και διερχόμενους, είναι χώρος απόδρασης όλων μας από την καθημερινότητα.
Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, μια ολόκληρη ζωή τροχοπεδεί και σαμποτάρει κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια που πάει να γίνει.
Για την ιστορία, θυμίζουμε ότι και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ και η ίδια η ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, ως υποψήφια δήμαρχος Αρταίων και η δημοτική παράταξη «ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» του Βασίλη Γιολδάση, ήταν υπέρ της λειτουργίας του ΞΕΝΙΑ ως ξενοδοχείο, καφέ και εστιατόριο.
Γιατί άλλαξε τα τελευταία χρόνια;
Για το στενά τοπικό κομματικό του ακροατήριο!
Για ικανοποίηση των ιδεολογικών τους αγκυλώσεων.
Ότι και να πει κανείς, μέσα θα πέσει.
Όμως ο Δήμαρχος τι έκανε και τι κάνει σε αυτή την περίπτωση;
Δεν σήκωσε ανάστημα, κατά της απόφασης του ΚΑΣ και στη συνέχεια υπέκυψε στο «παραμυθάκι» του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της θέλησης της συντριπτικής πλειοψηφίας των αρτινών.
Με τον αρτινό ψυχίατρο ΣΤΑΘΗ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ, που αντιστέκεται σε αυτόν τον χορό των λαθών Δήμου Αρταίων και ΣΥΡΙΖΑ, ο συντάκτης αυτού του κειμένου, δεν έχει ούτε απλή γνωριμία, δεν έχει ανταλλάξει ούτε μια καλημέρα μαζί του.
Στο θέμα αυτό, είναι δυστυχώς ο μόνος που «σηκώνει φωνή» και μπράβο του.
Είναι ο μόνος που διατυπώνει ουσιαστικές απόψεις και καταθέτει ωφέλιμες προτάσεις.
Εμείς για αυτό το θέμα «κουραστήκαμε» και «παραδώσαμε», άλλοι απογοητεύτηκαν, άλλοι αηδίασαν.
Κάποιοι μίλησαν για δημοψήφισμα, μεταξύ των οποίων και η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», Τζένη Ταπραντζή.
Γιατί αλήθεια, ο δήμαρχος λέει όχι σε αυτή την ιδέα;
Για να μην χαθούν τα λεφτά του ΕΣΠΑ;
Γιατί ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ δεν υιοθετεί αυτή την ιδέα της δικής τους υποψήφιας δημάρχου Αρταίων, ο οποίος ΣΥΡΙΖΑ, σε παλαιότερους καιρούς και πριν το φιάσκο του δημοψηφίσματος του 2015, ήταν υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφισμάτων, ακόμη και για τους… μουστακάδες του Αράχθου;
Να σας πούμε εμείς, γιατί λένε «ΟΧΙ» και μάλιστα απαξιωτικά για αυτή την ιδέα.
Γιατί φοβούνται το αποτέλεσμα!
Το σίγουρα αρνητικό αποτέλεσμα, στις δικές τους επιλογές!
Κι επειδή, λόγω κορωναϊού, είναι δύσκολο να γίνει ένα σχετικό τοπικό δημοψήφισμα, γιατί ο Δήμος Αρταίων δεν κάνει μια ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ, για το πώς θέλουν οι αρτινοί, την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ και του χώρου του Κάστρου;
Ο Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, ας το αποτολμήσει.
Αν ο ίδιος δεν το κάνει, ας σκεφθεί το ενδεχόμενο να το κάνουν κάποιοι άλλοι, για λογαριασμό της τοπικής κοινωνίας.
Και θα το κάνουν δήμαρχε!

Λ.Σ.

Υ.Γ.: Με λειτουργία ξενοδοχείου μένουν ανοικτές οι πόρτες του Κάστρου κι όχι με Ωδεία και Βιβλιοθήκες!


Go to top