Απάντηση – διάψευση σε δημοσίευμά μας που αφορούσε την υποψηφιότητα του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΥΡΟΛΟΓΟΥ για το Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων, πήραμε από τη Δημοτική Ομάδα του ΜΑΡΙΝΟΥ ΓΑΡΝΕΛΗ, που πρόσφατα απεβίωσε.

Τι λέει αυτή η απάντηση;

Κανένα από τα μέλη αυτής της ομάδας δεν έχει προσχωρήσει στην κίνηση του κ. Τυρολόγου και μας καλούνε να προβούμε σε επανόρθωση. 

Εμείς στο σχετικό δημοσίευμά μας είπαμε ότι σαν «κορμό» αυτής της κίνησης, θα είναι άτομα προερχόμενα από τη δημοτική παράταξη του Μαρίνου Γαρνέλη και κακώς  αναφερθήκαμε σε νυν δημοτικούς συμβούλους.

Όμως μια δημοτική παράταξη δεν είναι θεσμός, όπως ένα κόμμα, δεν έχει καταστατικό όπως ένας σύλλογος ή ένας οργανισμός και σε περίπτωση θανάτου του επικεφαλής, διαδικαστικά τον διαδέχεται κάποιος από τους εναπομείναντες δημοτικούς συμβούλους, για εκπροσώπηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν και δεν παραχωρούνται «δαχτυλίδια» διαδοχής.

Ο εκλογικός συνδυασμός κάθε δημοτικής παράταξης, την επόμενη των εκλογών δεν υπάρχει.

Για να γίνει περισσότερο αντιληπτό αυτό που λέμε, ο υποψήφιος δήμαρχος είναι το Α και το Ω της κάθε δημοτικής παράταξης.

Κι αν τύχει ο επικεφαλής και εκλεγεί δήμαρχος, ποτέ δεν πέφτει από το αξίωμά του, ακόμα και αν το σύνολο των δημοτικών συμβούλων του ανεξαρτητοποιηθούν ή παραιτηθούν.

Συνεπώς οι δημοτικές παρατάξεις δεν είναι μόνον οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και εκείνοι που συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια και δεν εκλέχτηκαν ακόμα κι εκείνοι που εργάστηκαν προεκλογικά για την εκλογή του Δημάρχου.

Που σημαίνει, «κορμός» ενός νέου συνδυασμού, μια νέας δημοτικής παράταξης, μπορεί να απαρτίζεται από εκλεγμένους, αποτυχόντες και συνοδοιπόρους.

Ο κ. Τυρολόγος έχει το θάρρος να ανακοινώσει την απόφασή του, να διεκδικήσει το Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων, ως υποψήφιος δήμαρχος, ποντάροντας σε άτομα και ομάδες που κατά την εκτίμησή του στηρίζουν την υποψηφιότητά του, καθώς και από ποια πλευρά προέρχονται.

Εμείς αναφερθήκαμε σε πληροφορίες μας. Αν αυτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, κανείς δεν είναι σε θέση να το διαψεύσει, εκτός από το ίδιο το ψηφοδέλτιό του κ. Τυρολόγου.

Αν έρθει εκείνη η ώρα, αν κάνουμε λάθος, εμείς πρώτοι θα επανορθώσουμε.

Με την ευκαιρία θα λέγαμε στους εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους του αποθανόντος Μαρίνου Γαρνέλη, ότι τίποτα δεν κληρονόμησαν, για να το διεκδικούν.

Μπορούν να κάνουν τη δικιά τους δημοτική παράταξη, η οποία, δεν μπορεί να θεωρηθεί συνέχεια της παράταξης του Μαρίνου Γαρνέλη.

Διότι, επαναλαμβάνουμε, οι δημοτικές παρατάξεις δεν είναι θεσμοί, δεν είναι πουθενά κατοχυρωμένοι και ανήκουν  μόνο στους επικεφαλής τους κι όχι σε… «διαδόχους».

Θα χαρούμε να κάνουν τη δική τους κίνηση, θα χαρούμε κάποιοι από αυτούς (τους εν ενεργεία) να τεθεί επικεφαλής ή αν δεν υπάρχει, να αναζητηθεί κάποιος άλλος, χωρίς αστερίσκους και «προαπαιτούμενα».

Και να το κάνουν τάχιστα, όπως έκανε και ο κ. Τυρολόγος, διότι η προεκλογική περίοδος για τους Δήμους, έχει ξεκινήσει.

Αυτό να είναι το δικό τους ζητούμενο.

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το κείμενο της απάντησής τους, στο δημοσίευμά μας, έχει ως ακολούθως:

«Σας ενημερώνουμε ότι οι πληροφορίες που δημοσιεύσατε στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 σχετικά με την προσχώρηση στον συνδυασμό του κ. Τυρολόγου των νυν δημοτικών συμβούλων της παράταξης μας, είναι ανυπόστατες και ψευδείς.

Θεωρούμε σκόπιμο η εφημερίδα σας  να ανακαλέσει άμεσα αυτές τις ανυπόστατες και ψευδείς πληροφορίες .

Η παράταξή μας ενωμένη αγωνίζεται καθημερινά για το καλό του Δήμου μας, ακολουθώντας τις αρχές και τα οράματα του αείμνηστου Δημάρχου μας ΜΑΡΙΝΟΥ ΓΑΡΝΕΛΗ.

Η παράταξή μας θα συνεχίσει  δυναμικά και ενωμένη τον αγώνα της».

 

Πατριωτικός Υπερκομματικός Συναγερμός - Μαρίνος Γαρνέλης

                                                                       Οι δημοτικοί σύμβουλοι                                                                        

Αλυμάρας Κων/νος

Καψάλης Απόστολος

Κοντοδήμας Γεώργιος

Aντωνάκη Παναγιώτα

Γκίζας Κώστας

Σιλιογκας Γιώργος

 

Βουλγαρελι 9-10-2022

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top