Όπως ήταν αναμενόμενο - τουλάχιστον για τον ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ - ο πρώην δήμαρχος Αθαμανίας Οδυσσέας Δράκος, δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Αρταίων παρά τις σχετικές «προτάσεις και παραινέσεις».

Την παρακάτω δήλωση την έκανε στη συνάδελφο ΑΠΟΨΗ της Άρτας.
Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ από την πλευρά του νοιώθει απόλυτα δικαιωμένος, καθόσον εξ αρχής και από την πρώτη ημέρα που «παίζονταν» το όνομά του, υποστήριζε ότι δεν θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων, γιατί αν ο ίδιος είχε τέτοια πρόθεση, δεν θα επέτρεπε να μιλούν για λογαριασμό του και για τις προθέσεις του, άλλοι και αυθαίρετα.
Δικαιωθήκαμε και μάλιστα πανηγυρικά και για του λόγου το αληθές, θυμίζουμε σχετικά μας πρόσφατα και παλαιότερα κείμενα όπως:

ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

*** Το Τσιρογιαννόκαστρο, ο Δήμος Αρταίων, υπό… «πολιορκία»!
*** «Καπεταναίοι» λογιών – λογιών αρματώθηκαν ή τους «φυσεκοφόρεσαν» για να το κατακτήσουν.
*** Κι επειδή τα πράγματα πρέπει να τα λέμε με το όνομά τους, μέγας «πολιορκητής»… τιτλοφορήθηκε (χωρίς να ερωτηθεί) ο πρώην Δήμαρχος Αθαμανίας ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΔΡΑΚΟΣ.
*** Μιλούν για λογαριασμό του… «γνωστοί και μη εξαιρετέοι», χωρίς και να διαψεύδονται!
*** Χαβαλές να γίνεται, διότι ο Οδυσσέας Δράκος, αν είχε τέτοιες βλέψεις, από μόνος του, θα τις εκδήλωνε.



15 Οκτωβρίου 2022 - Ποιοι «μαγειρεύουν» ΟΔΥΣΣΕΑ ΔΡΑΚΟ για το Δήμο!

Οι ψίθυροι δίνουν και παίρνουν τους τελευταίους μήνες, περί καθόδου του ΟΔΥΣΣΕΑ ΔΡΑΚΟΥ, ως υποψηφίου Δημάρχου Αρταίων, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δεν έχει εκδηλώσει τέτοια πρόθεση.

Και έτσι οι ψίθυροι μέχρι στιγμής παραμένουν «ψίθυροι», παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εμπνευστών αυτής της λύσης.

Μιας λύσης που στοχεύει μόνο στο πρόσωπο του σημερινού δημάρχου ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ κι όχι στο μέλλον το Δήμου Αρταίων και για λόγους που δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική, με την ευρεία της έννοια και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που πρέπει να είναι και το ζητούμενο.

Αυτή τη διαφορά την έχει «διαγνώσει» ο κ. Δράκος και προς το παρόν δεν υποκύπτει στις σχετικές παροτρύνσεις και πιέσεις που δέχεται.

Διότι οι εμπνευστές αυτής της κίνησης μεταξύ τους δεν συνδέονται και δεν «συγγενεύουν» κομματικά ή πολιτικά.

Θα τους ονομάσουμε «Τρείς Καμπαλέρος», γιατί πρόκειται για ένα ετερόκλητο μείγμα ανθρώπων, που τους ενώνει μόνο η αντιπαλότητα και η εχθρότητα με το πρόσωπο του σημερινού δημάρχου.

Το «μαγειρείο» στήθηκε πριν από πολλούς μήνες, αλλά αντιμετωπίζουν τρία σοβαρά προβλήματα  για το «μενού» τους «ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΔΡΑΚΟΣ».

Το πρώτο έχει σχέση με την εξεύρεση ικανών υποψηφίων δημοτικών συμβούλων κι όχι «του σωρού», όπως «απαιτεί» ο ίδιος ο κ. Δράκος.

Το δεύτερο έχει να κάνει με τη σύνθεση αυτού του ψηφοδελτίου, που θα πρέπει σε ένα μεγάλο ποσοστό, να καλυφθεί και από άλλους πολιτικούς χώρους, ζητούμενο ιδιαίτερα δύσκολο έως απίθανο.

Και το τρίτο και σημαντικότερο να εξασφαλισθεί η στήριξη από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και λοιπών της τοπικής Αριστεράς και να αποκλειστούν άλλες υποψηφιότητες από αυτούς τους χώρους.

Είναι εκείνες οι προϋποθέσεις που αποτελούν προαπαιτούμενα για τον ΟΔΥΣΣΕΑ ΔΡΑΚΟ, για να ηγηθεί ψηφοδελτίου.

Πρόκειται για ένα εγχείρημα, όχι απλά δύσκολο, αλλά και σχεδόν ακατόρθωτο.

Τέλος και πέραν από τις προαναφερόμενες δυσκολίες, ο ίδιος ο κ. Δράκος δεν είναι και ιδιαίτερα ενθουσιασμένος για αυτή την ιδέα, αφ’ ενός μεν γιατί δεν εμπιστεύεται  τους «εθελοντές»… πολιτικούς του πάτρωνες και αφετέρου γιατί οι εν λόγω πάτρωνες δεν έχουν καμία σχέση με το δικό του πολιτικό χώρο, αλλά και γιατί δεν έχει και το κουράγιο να ξαναμπλεχτεί σε αυτόν το χώρο, τον οποίο, ως δήμαρχος Αθαμανίας, δεν έχει και πολλά καλά να θυμάται.

 

ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ – 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

*** Ψάχνοντας στα αρχεία του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», για δημοσιογραφικούς «θησαυρούς», των «ένδοξων» ημερών του ΣΥΡΙΖΑ, για το ΞΕΝΙΑ της Άρτας (ωχριούν μπροστά τους οι θησαυροί του… Ιντιάνα Τζόουνς), πέσαμε σε έναν (επίσης «θησαυρό»), που δημοσιογραφικά βρίσκεται και σήμερα στην επικαιρότητα.
*** Τότε (2016) όπως και σήμερα, κάποιοι ψάχνανε για το αντίπαλο δέος του ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ, ψάχνανε για έναν εκλογικό «μπαμπούλα».
*** Και ποιόν πλασάρανε τότε; Εκείνον που πλασάρουν και σήμερα, τον ΟΔΥΣΣΕΑ ΔΡΑΚΟ, ο… «κακός λύκος»!
*** Υποψήφιος κάθε εκλογικής αναμέτρησης!
*** Την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016 (δεν ήταν πρωταπριλιάτικο), σχολιάζαμε από αυτή τη στήλη, τα ίδια που σχολιάζουμε και το τελευταίο διάστημα ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2023.
*** Και λέγαμε το 2016 παρακαλώ:
*** «Κατά τα άλλα, ένας νέος δήμαρχος Αρταίων… «ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ», κατά πως μας λέει Γιαννιώτικο site και αναπαράγεται και στην Άρτα.
*** Τι μας λένε;
*** Ήταν δήμαρχος Αθαμανίας, είναι πρόεδρος ποδοσφαιρικού σωματείου, είναι εργολάβος, είναι από τα περήφανα Τζουμέρκα, ε, να μην πάει για δήμαρχος Αρταίων;
*** Να πάει, να πάει!!!
*** Και χρειάζεται «πλασάρισμα» από Γιαννιώτικο site, για να «ταξιδέψει»;
*** Ας πάει και για βουλευτής, ας πάει και για αρχηγός κόμματος!
*** Ας πάει και για δήμαρχος Αθηναίων ή δήμαρχος της Ρώμης!
*** Με το… καλό!
*** Αλλά αναρωτιέμαι, το διαβατήριό του, για το Δήμο Αρταίων, θα είναι το προαναφερόμενο… βιογραφικό;
*** Βέβαια ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΔΡΑΚΟΣ, περί αυτού πρόκειται, δεν έχει ανάγκη από φτηνά… «πατροναρίσματα», αν πράγματι έχει βάλει πλώρη για το Δήμο Αρταίων!
*** Και ο γράφων, ως Τζουμερκιώτης, θα το είχε και… καμάρι!
*** Είχαμε βασιλιά, είχαμε νομάρχη, έχουμε πρωθυπουργό, έχουμε βουλευτή, να έχουμε και δήμαρχο στην πόλη!

Β.Σ.

 



ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top