Όταν μια τοπική εξουσία αδυνατεί να παρουσιάσει δημιουργικό έργο, άξιο λόγου, καταφεύγει σε αναφορές μικρών έργων της, ως προς την αναγκαιότητα και τη σπουδαιότητά τους, δεδομένου ότι υπάρχουν άλλα πολύ πιο σημαντικά και πιο χρήσιμα για την τοπική κοινωνία, για τα οποία δεν γίνεται καμία απολύτως αναφορά.

Μιλάμε για τους προεκλογικούς κομπασμούς του σημερινού Δημάρχου Αρταίων ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ, γύρω  από τους κόμβους που κατασκευάστηκαν από την Πλατεία Ζέρβα μέχρι και τις Εργατικές Κατοικίες.
Θα μας επιτραπεί να χαρακτηρίσουμε την συγκεκριμένη καυχησιολογία του δημάρχου σαν «ΤΩΝ ΚΟΜΒΩΝ ΤΑ… ΕΝΝΙΑΜΕΡΑ», κατά παράφραση της σοφής ελληνικής παροιμίας «ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΤΑ… ΕΝΝΙΑΜΕΡΑ», μόνο και μόνο προς εξυπηρέτηση των εκφραστικών αναγκών αυτού του κειμένου.
Ξεκινάμε με το εύλογο ερώτημα: Χρειάζονταν κόμβους η πόλη της Άρτας;
Και η λογική απάντηση: Μετά τη λειτουργία της Ιόνιας Οδού και των ολοκληρωμένων οδικών αρτηριών  Αμφιλοχίας – Λευκάδας – Πρέβεζας και Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας, δεν χρειάζονταν κάτι ιδιαίτερα, με εξαίρεση εκείνου του στρατοπέδου «ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ», που οδηγεί στην Ιόνια Οδό,.
Άντε μερικώς να δεχτούμε και κάποια μικρή χρησιμότητα του κόμβου στην Πλατεία Ζέρβα, που εξυπηρετεί το Δημοτικό Πάρκινγκ, διευκολύνει την κυκλοφορία στην έξοδο της πόλης, δια της Β. Κων/νου και την είσοδο, δια της οδού Κρυστάλλη. Μέχρι εκεί!
Όμως ο κόμβος στην Ελ. Βενιζέλου, μετά το S/M Σκλαβενίτης, τι εξυπηρετεί;
Απολύτως τίποτα!
Δεν συνδέει δρόμους, δεν διευκολύνει παραδοσιακές διασταυρώσεις, δεν συμβάλλει έστω στον περιορισμό του οξυμένου και χρονίζοντος προβλήματος του κυκλοφοριακού της πόλης και κατασκευάστηκε σε σημείο, που ακολουθούν τρία φανάρια στα… 300 μέτρα αυτού του τμήματος του περιφερειακού.
Αν αυτός ο κόμβος γινότανε στο Άγαλμα του Τσολιά (στροφή Γκαρτζονίκα) τότε μάλιστα, έστω και μερικώς θα διευκόλυνε την είσοδο των τροχοφόρων στην πόλη, αλλά και προς την περιοχή του Τριγώνου.
Αλλά κάποια συμφέροντα ιδιωτών είπαν «ΟΧΙ» και εισακούστηκαν προφανώς από τον δήμαρχο.
Έγινε ένας αχρείαστος, από κάθε άποψη κόμβος, που προσθέτει και δεν αφαιρεί προβλήματα κυκλοφορίας, έγινε μόνο και μόνο για προεκλογικούς λόγους, προκαλώντας σωρεία προβλημάτων στα καταστήματα αυτής της περιοχής.
«Των κόμβων τα… εννιάμερα», λέμε εμείς!
Και οι εμπνευστές αυτών των αχρείαστων έργων, να σταματήσουν τουλάχιστον να μας προκαλούν!
Αυτοί είναι ικανοί να κατασκευάσουν γεφύρια εκεί που δεν υπάρχουν… ποτάμια! Αλλά έργα ουσίας ΟΧΙ!
Τέλος και όπως μας είπε συμπατριώτης μας συγκοινωνιολόγος, με μεγάλη εμπειρία σε αυτό το αντικείμενο, η Γαλλία μετρά τους περισσότερους κυκλικούς κόμβους, από οποιαδήποτε άλλη χώρα, έχοντας ΕΝΑΝ ΚΑΘΕ 21 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ!
Εμείς εδώ στην Άρτα, έχουμε… ΠΕΝΤΕ στα τρία χιλιόμετρα!
Γι’ αυτό «δικαιούται» να καυχηθεί… ο Δήμαρχος μας!!!

Λ.Σ.


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top