Αν τα κόμματα της Κεντροαριστεράς της Άρτας (ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) και για να κυριολεκτούμε, αν οι δημότες μέλη, οπαδοί, φίλοι και ψηφοφόροι αυτών των δύο κομμάτων, μπροστά στην κάλπη των δημοτικών εκλογών του ερχόμενου Οκτωβρίου, λειτουργήσουν με τις κομματικές τους ευαισθησίες και ψηφίσουν «συγγενικούς» συνδυασμούς ή αντιδεξιούς συνδυασμούς, τότε το πιθανότερο είναι να πάμε σε 2ο γύρο εκλογών.

Και για να ακριβολογούμε, αν σε ποσοστό 40 – 50% οι ψηφοφόροι της Κεντροαριστεράς, ψηφίσουν την 1η Κυριακή τους υποψηφίους ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ ΚΑΛΛΩΝΗ και ΒΑΣΩ ΑΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ, κανένας από τους ΧΡΗΣΤΟ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ και ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΣΙΑΦΑΚΑ, δεν εκλέγεται Δήμαρχος Αρταίων από την 1η Κυριακή.
Διότι στις δημοτικές εκλογές του 2019 οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι της Κεντροαριστεράς (ΤΖΕΝΗ ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ και ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ) συγκέντρωσαν ποσοστό (οι δυό τους) 32,76%.
Αν λοιπόν το 50% του 32,76% ψηφίσουν υποψηφίους της Αριστεράς, τότε οι τελευταίοι θα συγκεντρώσουν κοντά στο… 30%, όσο κι αυτό φαντάζει αδύνατο!
Εν κατακλείδι, οι ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που με βάση και τα αποτελέσματα των πρόσφατων εθνικών εκλογών, ξεπερνούν το 40% στο Δήμο Αρταίων, αν την 1η Κυριακή , λειτουργήσουν με τα γνωστά αντιδεξιά και κομματικά «σύνδρομα», τότε ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΑΜΕ ΣΕ 2ο ΓΥΡΟ.
Και σε μια τέτοια περίπτωση κάθε πρόβλεψη για νικητή των εκλογών, είναι παρακινδυνευμένη.
Όσον αφορά τώρα τους «αναλυτές» που «προβλέπουν» ακόμα και «περιπάτους» την 1η Κυριακή, κάτι ΔΕΝ αντιλαμβάνονται ή θέλουν να μην το αντιλαμβάνονται.

Λ.Σ.

Υ.Γ.: Ας μην ξεχνάμε ότι τόσο οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και του ΠΑΣΟΚ Άρτας, νοιώθουν… «προδομένοι» από εκείνους τους «συντρόφους» που «τρούπωσαν» με μεγάλη ευκολία, σε αντίπαλα ψηφοδέλτια. Και περισσότερο νοιώθουν προδομένοι από την ΤΖΕΝΗ ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ και τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ, που είχαν ηγηθεί ψηφοδελτίων με τη στήριξη των κομμάτων τους, εναντίον υποψηφίων της Δεξιάς. Αν αυτό το κομματικό συναίσθημα κυριαρχήσει την ώρα της κάλπης, όποια έκπληξη κι αν θα προκύψει, δεν θα είναι έκπληξη!
Γιατί οι εν λόγω κομματικοί οπαδοί «βιώνουν τα συναισθήματά τους» και στην τελική, γίνονται σκληροί «τιμωροί»!


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top