Δύο μόλις 24ωρα, από την δύσκολη αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου και το ενδιαφέρον των αρτινών ψηφοφόρων, δεν περιορίζεται μόνο στο ποιο κόμμα θα κερδίσει τις εκλογές και θα αναλάβει την εξουσία, αλλά και ποιοι θα είναι εκείνοι που θα τον εκπροσωπήσουν στη νέα Βουλή των Ελλήνων.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, το πρώτο κόμμα πανελλαδικά και με πολλές πιθανότητες, θα κερδίσει τις δύο έδρες και το δεύτερο κόμμα, τη μια!

Για να διεκδικήσει άλλο κόμμα, τη μία, από τις δύο έδρες του πρώτου κόμματος, θα πρέπει πανελλαδικά, να συγκεντρώσει σχεδόν διψήφιο ποσοστό, κάτι που φαντάζει αδύνατο!

 Οι δικές μας εκτιμήσεις, όσον αφορά εκείνους που με αξιώσεις διεκδικούν τις 3 έδρες της Άρτας, από Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζονται:

1. Στον πολιτικό λόγο του υποψήφιου

2. Στο πολιτικό του παρελθόν και στο προσωπικό του βιογραφικό

3. Στην προεκλογική του καμπάνια, και

4. Στις εντυπώσεις που ο ίδιος έδωσε, με τον προεκλογικό του αγώνα.

Ας αρχίσουμε από το τελευταίο!

Κατά τη γνώμη μας, όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, περιόρισαν τον προεκλογικό τους αγώνα, με επισκέψεις σε τοπικούς φορείς και αρχές, σε δημαρχεία, σε νοσοκομείο, σε ιδρύματα, σε ταχυδρομική αποστολή ψηφοδελτίων και σε περιοδείες, σε άδεια καφενεία χωριών, περιοδείες κουραστικές και ανούσιες.

Συνταγές υποβαθμισμένες που δεν έχουν καμιά σχέση ούτε με προηγούμενους προεκλογικούς αγώνες υποψηφίων βουλευτών και που θα ταίριαζαν περισσότερο με εκείνων των υποψηφίων κοινοταρχών, άλλων δεκαετιών.

Περί πολιτικού λόγου, αν εξαιρέσουμε τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ, που εκπέμπουν πολιτικό λόγο,, όσο κι αν αμφισβητούμε ή διαφωνούμε με την ποιότητα και την ουσία της όλης πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, οι υποψήφιοι της Ν.Δ., εμφανίζονται «μαλωμένοι» με αυτό το είδος (τον πολιτικό λόγο), πλην της ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ και του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΥΛΙΟΥ.

Οι δύο αυτοί υποψήφιοι, μιλούν πολιτικά και θα λέγαμε περισσότερο πολιτικά, παρά παλαιοκομματικά, όπως πολιτεύονται οι άλλοι συνυποψήφιοί τους.

Στον τομέα της προεκλογικής καμπάνιας, της στοχευμένης πολιτικής και ουσιαστικής καμπάνιας, οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ, υστερούν χωρίς λόγο και αιτία, «απαγορεύοντας», αφελώς, την ανάδειξη της προσωπικότητας του κάθε υποψηφίου, χωριστά, απαγορεύοντας και την διαφορετικότητα και την πολυφωνία, για την οποία το εν λόγω κόμμα, «υπερηφανεύεται», στις αντιπαραθέσεις του, με τους αντιπάλους του. Μια ανεξήγητη και δίγλωσση πολιτική τακτική, που το ζημιώνει!

Από τους υποψηφίους της Ν.Δ. Άρτας, στοιχειώδη προεκλογική καμπάνια, εμφανίζουν μόνον η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ και ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΒΡΗΣ.

Ο δεύτερος, με φοβερά ακατανόητο και περιθωριοποιημένο παλαιοκομματικό στυλ, κάτι που δεν τον βοηθάει, αν έχει υψηλές προσωπικές εκλογικές αξιώσεις.

Ερχόμαστε τώρα στο πολιτικό παρελθόν και στα βιογραφικά των υποψηφίων των εν λόγω δύο κομμάτων.

Αρχίζουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ.

Η κ. Γεροβασίλη, είναι η πρώτη βουλευτής της Αριστεράς, που εκλέχτηκε στην Άρτα και με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, του χώρου της.

Ως βουλευτής Άρτας, η κ. Γεροβασίλη, λειτούργησε με μοναδικό γνώμονα, τα συμφέροντα του ΣΥΡΙΖΑ, επιδερμικά με τα ζητήματα και τα προβλήματα της Άρτας και υπεροπτικά, ως εκπρόσωπος των αρτινών, εντός και εκτός Βουλής.

Έκανε επικοινωνιακή κατάχρηση της ιδιότητάς της, ως βουλευτής Άρτας και σε πολλές περιπτώσεις, η συμπεριφορά της ίδιας και του στενού περιβάλλοντός της, δεν είχε και δεν έχει καμιά σχέση με την «πολιτική ηθική» της Αριστεράς.

Το δε γεγονός ότι δέχτηκε να ηγηθεί ψηφοδελτίου διεκδίκησης της Περιφέρειας Ηπείρου, κάτι που αρνήθηκε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ λογικά γνώριζε ότι θα πάθαινε συντριβή, όπως και έγινε, σε συνδυασμό και με την αποδυνάμωση, λόγω της δικής της υποψηφιότητας, του ψηφοδελτίου της Λίτσας Κιτσαντά, για το Δήμο Αρταίων, αλλά και της προηγηθείσας παραίτησης, του Ηλία Καραμπίκα, για τους ίδιους ακριβώς λόγους, από την υποψηφιότητα του επίσημου κομματικού υποψηφίου δημάρχου Αρταίων, υποδηλώνουν μόνο προσωπική ματαιοδοξία.

Το μόνο που την βοηθάει σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, είναι η έντονη και παλαιοκομματική επικοινωνιακή της τακτική και το «καπέλωμα» των συνυποψηφίων της, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Όταν πριν από αρκετούς μήνες, ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ», έκανε αναπαραγωγή των προθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, για κινήσεις συστράτευσης προσώπων, που θα «ξεκόλαγαν» αυτό το κόμμα, από το «ταβάνι» της δεύτερης θέσης, που δημοσκοπικά κατείχε, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, υποκατάστημα της κ. Γεροβασίλη και η «ντουντούκα» της, ο τοπικός ΤΗΛΕΒΟΑΣ, επιδίωξαν να ξεσηκώσουν… θύελλα, εναντίον μας.

Και φάγανε τα μούτρα τους!!! 

Βέβαια η κ. Γεροβασίλη ξεκινάει από έναν μεγάλο αριθμό ψήφων, που συγκέντρωσε στις προηγούμενες εκλογές και αυτό είναι πλεονέκτημα.

Πλεονέκτημα που σίγουρα δεν είναι αρκετό και για τη δοκιμασία της, στην αναμέτρηση της Κυριακής που έρχεται.

Υπάρχουν συνυποψήφιοί της, που όλο αυτό το διάστημα, επέδειξαν στοιχεία υψηλού πολιτικού ήθους, πραγματικής αριστερής, προοδευτικής και ριζοσπαστικής «ματιάς» και υπευθυνότητας, όπως οι ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΡΚΑΣ και ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΟΥΝΤΑΣ.

Στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από όσα προαναφέραμε, την πρώτη θέση διεκδικεί ο δικηγόρος ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΡΚΑΣ, αλλά και η ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ.

Που σημαίνει, αν ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, που επέλεξε τη συμμετοχή του και στο ψηφοδέλτιο Άρτας, προτιμήσει την έδρα της Α΄ Αθηνών, τότε οι δύο προαναφερόμενοι θα είναι βουλευτές Άρτας.

Από τη Ν.Δ., αν παίξουν ρόλο στους ψηφοφόρους, τα βιογραφικά των υποψηφίων, η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ, αφήνει τους υπόλοιπους αρκετά πίσω της.

Το ίδιο ισχύει και όσον αφορά την κομματική συνέπειά της και την συνέπεια του πατέρα της και πρώην βουλευτή ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ, συνέπεια που ποτέ δεν δοκιμάστηκε και δεν αμφισβητείται από κανέναν.

Την ίδια κομματική συνέπεια εμφανίζει και ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ, ο οποίος, έχει και ένα άλλο πρόσθετο αβαντάζ, εκείνου του διπλάσιου αριθμού ψήφων, που πήρε στις προηγούμενες εκλογές, από τον επόμενο, τον Κώστα Παπασιώζο, του ψηφοδελτίου της Ν.Δ.

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ, για καθαρά προσωπικούς λόγους (ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» το έχει πολλές φορές γράψει, χωρίς αντίλογο), διέσπασε τη Ν.Δ., στις δημοτικές εκλογές του 2010, για το Δήμο Αρταίων και χάθηκε γιαυτό το κόμμα ο εν λόγω Δήμος.

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΣΙΩΖΟΣ εκλέχτηκε βουλευτής αυτού του κόμματος, πέρασε εντελώς «απαρατήρητος» από την Βουλή των Ελλήνων, ανεξαρτητοποιήθηκε «μπουνταλάδικα» κάποια περίοδο και επανήλθε, το ίδιο, πολιτικά «μπουνταλάδικα».

Ακόμη επιδίωξε με ανορθόδοξους, πολιτικά, τρόπους, να είναι υποψήφιος δήμαρχος Άρτας της Ν.Δ., στις τελευταίες εκλογές.

Ο τελευταίος του ψηφοδελτίου Άρτας, της Ν.Δ., ο προερχόμενος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΒΡΗΣ, λόγω της μικρής προεκλογικής περιόδου, της μεγάλης απουσίας του από τα τοπικά, πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα, κατά την δική μας εκτίμηση, δεν έχει και περιθώρια έκπληξης.

Και καταλήγουμε: 

Η δική μας εκτίμηση, η «πρωτιά» της αναμέτρησης της επόμενης Κυριακής, παραμένει αδιευκρίνιστη, παρά τις δημοσκοπικές προβλέψεις και ως εκ τούτου, πάντα κατά τη δική μας εκτίμηση, διεκδικητές με αξιώσεις των 3 εδρών της Άρτας, αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος, θα είναι οι ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΡΚΑΣ και ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ και αν έρθει πρώτη η Ν.Δ., με τις ίδιες ακριβώς πιθανότητες, διεκδικητές με αξιώσεις, είναι η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ και ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ.

Τέλος και κλείνοντας τις εκτιμήσεις μας, για το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής, για τα υπόλοιπα κόμματα, θα πούμε μόνο τούτα:

Το ΠΑΣΟΚ Άρτας έχει το πιο αξιοσέβαστο ψηφοδέλτιο, που θα μπορούσε να είχε ένα κόμμα, που το εγκατέλειψαν, εκείνοι ακριβώς που ευνοήθηκαν από αυτό, περισσότερο από ότι δικαιούνταν!

Το κόμμα, το προσωπικό ρεβανσιστικό και διασπαστικό κόμμα του Γ. Παπανδρέου, στην Άρτα, θα καταποντιστεί και οι υποψήφιοι του ψηφοδελτίου, ευνοούμενοι του πάλαι ποτέ ισχυρού ΠΑΣΟΚ, θα είναι τυχεροί, αν συγκεντρώσουν… τριψήφιο νούμερο, προσωπικών ψήφων.

 

                                                                                                        Λ.Σ. 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top