Του Βασίλη Τσίρκα 

 

Ο νέος χρόνος μας βρήκε με την ελπίδα να επιστρέφει στις καρδιές μας, καθώς η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, αποτελεί λύτρωση για την κοινωνία που αιμορραγεί.

Ήρθε η ώρα να υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτούς που αγωνίζονται για ζωή, δουλειά, αξιοπρέπεια, για δημοκρατία και δικαιοσύνη.

Ο ελληνικός λαός ζητάει να μάθει την αλήθεια. Ζητάει να μάθει ποιοί είναι αυτοί έριξαν την Ελλάδα στα βράχια και τον ενέπλεξαν σε μια πρωτοφανή τραγωδία.

Αυτές τις αλήθειες, θέλει να μάθει ο λαός και όχι τους ψεύτικούς εκβιασμούς, τη ψεύτικη κινδυνολογία και κατατρομοκράτηση.

Εμείς ζητάμε από τον ελληνικό λαό να μας δώσει ισχυρή εντολή για τη συγκρότηση κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας, την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την ακύρωση των νόμων της λιτότητας. Για να έχουμε ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη στη σκληρή διαπραγμάτευση για το δημόσιο χρέος, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Για να έχουμε τα χέρια μας λυμένα στους δύσκολους χειρισμούς.

Το στήριγμά μας είναι ο ίδιος ο λαός. Δεν στηριζόμαστε ούτε σε επιχειρηματίες, ούτε σε τραπεζίτες, ούτε σε καναλάρχες. Εμείς στηριζόμαστε στους πολίτες. Ούτε στην ολιγαρχία, ούτε στα τζάκια.

Το κόμμα του κ. Σαμαρά είναι το κόμμα που προστατεύει τα συμφέροντα του 1%. Ο κ. Σαμαράς, όμως, αφού κατέστρεψε τη μεσαία τάξη, τώρα ζητά την ψήφο της. Ζητά, δηλαδή, ψήφο αυτοκτονίας. Αλλά ο λαός μας το 2015 είναι υποψιασμένος και ξέρει πολύ καλά ότι τον μετέτρεψαν σε εύκολο θύμα της μνημονιακής βαρβαρότητας.

Ξέρει πολύ καλά το ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ παίρνει το μέρος της πληττόμενης από τα μνημόνια μεσαίας τάξης, του αγροτικού κόσμου, της νεολαίας και των κατώτερων στρωμάτων. Αντίθετα, οι φοροφυγάδες, οι λαθρέμποροι και όσοι ξεφεύγουν μέχρι σήμερα με το φορολογικό κόλπο των εταιρειών offshore, θα πληρώσουν το λογαριασμό. Για πρώτη φορά, η ολιγαρχία, θα πληρώσει.

Εμείς εγγυόμαστε τις καταθέσεις των πολιτών που η Νέα Δημοκρατία εξανέμισε. Εμείς δίνουμε στον ελληνικό λαό μία βασική υπόσχεση: ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την κοινωνία μπορεί να ξαναφέρει την άνοιξη στην πατρίδα μας. Δεν υποσχόμαστε μεγάλα πράγματα. Πρέπει ο ελληνικός λαός να μπορεί να ελπίζει ξανά, να ονειρεύεται πως έρχονται καλύτερες μέρες, να είναι βέβαιος πως οι μέρες με το μαύρο φόντο αποτελούν παρελθόν πια. Και να μάχεται για την ανατροπή αυτής της πραγματικότητας.

Θα προχωρήσουμε στη δημοκρατική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος με τρόπο κοινωνικά δίκαιο και οικονομικά αποδοτικό μέσω θεσμών όπως το Περιουσιολόγιο και παρεμβάσεων όπως η υπογραφή διμερών συμφωνιών με την Ελβετία και άλλα κράτη για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, αλλά και μέσω της διερεύνησης των λιστών (Λαγκάρντ κ.α.) που μένουν αναξιοποίητες. Θα δώσουμε άμεση προτεραιότητα στον έλεγχο των εξωχώριων εταιρειών (off shore), των ενδοομιλικών συναλλαγών και της εμπορίας καυσίμων.

Με τη διαπραγμάτευση θα εξασφαλιστεί βιωσιμότητα για το χρέος και μεγαλύτερος δημοσιονομικός χώρος για παρεμβάσεις στην οικονομία και την κοινωνία. Θα επιδιώξουμε την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση και ανακατανομή ήδη υπαρχόντων πόρων. Η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ισχυρή εντολή που θα μας δώσει ο ελληνικός λαός για να διαπραγματευτούμε ενεργά το ζήτημα του χρέους και να καταργήσουμε τα μνημόνια και τους νόμους της λιτότητας.

Ο λαός μας ελπίζει στον ΣΥΡΙΖΑ για να αλλάξουν τα πράγματα. Το αίτημα για αλλαγή πολιτικής και για αναζήτηση λύσης για την έξοδο από την παγίδα χρέους συγκινεί και κινητοποιεί όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες. Αυτόν τον αγώνα πρέπει να τον κερδίσουμε για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Θέλουμε με όλη μας την καρδιά, να ξεκινήσουμε την ανοικοδόμηση της πατρίδας μας, με δημοκρατία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια. Το μέλλον έχει όνομα: Αξιοπρέπεια, Δικαιοσύνη, Δημοκρατία.

Η Άρτα προχωράει μπροστά. Η ελπίδα έρχεται.

* Ο Βασίλης Τσίρκας είναι δικηγόρος, υποψήφιος βουλευτής Άρτας με τον ΣΥΡΙΖΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top