(Το παρακάτω κείμενο ήταν να δημοσιευτεί τις πρώτες μέρες της προεκλογικής περιόδου. Όμως το αποφύγαμε, από σεβασμό στον προσωπικό αγώνα των προσώπων και υποψηφίων βουλευτών, στα οποία και αναφέρεται. Οι αρτινοί, σοφά σκεπτόμενοι, με την ψήφο τους, τους «τιμώρησαν» περισσότερο από ότι χρειάζονταν).

Η «πρώτη», στην Άρτα, του νέου κόμματος, ΚΙΔΗΣΟ, του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, που έγινε την περασμένη Τετάρτη στο «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ», με πρωτοβουλία των πρώην δημάρχων Αρταίων ΠΑΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ και ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ, έριξε αλάτι στις «ανοιχτές πληγές» και του τοπικού ΠΑΣΟΚ, της μεγάλης αυτής πολιτικής παράταξης, που για τρεις δεκαετίες, μοίραζε απλόχερα και προκλητικά, την εύνοιά της και την υπερπροστασία της, σε χιλιάδες αρτινούς, μέλη και φίλους αυτού του κόμματος.

Με εκατοντάδες διορισμούς, άνευ προσόντων και προαπαιτούμενων, στο Δημόσιο, με δανειοδοτήσεις, χρηματοδοτήσεις και επιδοτήσεις σε ημετέρους και με αξιώματα, που ούτε στα όνειρά τους, δεν θα τα έβλεπαν οι ευεργετηθέντες και πολλά άλλα, ιδιαίτερα προσβλητικά και προκλητικά για τους υπόλοιπους.

Και όσο το ΠΑΣΟΚ ήταν στα πάνω του, όλοι αυτοί οι ευνοούμενοι του, που η σχέση τους με τον σοσιαλισμό του, δεν διαφέρει από εκείνη του φάντη με το ρετσινόλαδο, αποτελούσαν αξιοζήλευτη συμπαγή εκλογική μάζα.

Και μόλις αυτό το κόμμα πήρε τα κάτω του, σχεδόν όλοι αυτοί οι βολεμένοι, «λάκισαν» και «τρύπωσαν» σε άλλους χώρους και κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς για να αποκτήσουν νέες προσβάσεις στην νέα εξουσία.

Ένα 5% από αυτούς, έμειναν στις επάλξεις, στα όνειρά τους, στις ευθύνες τους και στις υποχρεώσεις τους, στον πολιτικό τους χώρο. 

Δώσανε τις μάχες τους, επιτυχώς στις Ευρωεκλογές και ανεπιτυχώς στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, λόγω της γνωστής διάσπασης, με την κάθοδο δύο υποψηφίων δημάρχων, για το δήμο Αρταίων.

Με θύτη, τότε, τον ΠΑΥΛΟ ΣΤΑΣΙΝΟ και με θύμα τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ.

Τώρα, στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Γενάρη, άνοιξε μια δεύτερη πληγή, μια δεύτερη ΔΙΑΣΠΑΣΗ, με θύτη και πρωτεργάτη – πρωταγωνιστή, το θύμα της πρώτης, τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ και με θύματα το σύνολο σχεδόν των συμμετασχόντων στο ψηφοδέλτιο του και τα μέλη του κόμματος και της Νομαρχιακής Επιτροπής, που στήριξαν την υποψηφιότητα του, στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές ως υποψηφίου δημάρχου Αρταίων.

Πολιτικά ακατανόητες συμπεριφορές!

Και όσο και αν θέλει κανείς να τις ερμηνεύσει, να τις αιτιολογήσει ή να τις αγνοήσει, δεν θα το καταφέρει!

Κρίμα!

                                               

                                                                        «Π» 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top