Σήμερα οι νέοι κι όσοι εμπιστεύθηκαν στις τελευταίες εκλογές, την ψήφο τους στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν «μασάνε» από κυβερνητικούς λαϊκισμούς των δεκαετιών του ΄60, που αναπτύσσονται, δυστυχώς, για να αποσπαστεί η προσοχή τους και η κοινή γνώμη, από τις διαπραγματευτικές αδυναμίες της ελληνικής κυβέρνησης, ένας βάναυσος αποπροσανατολισμός, που προβληματίζει και τους ευρωπαίους εταίρους μας.

Δεν «ανατριχιάζουν», γιατί η κυβέρνηση «ορκίζεται» ότι θα διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις η θα κατασχέσει τις γερμανικές περιουσίες που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Δεν παρηγορούνται, ως αναξιοπαθούντες και δεν νιώθουν  ηθικά ανεβασμένοι, αν ο πρωθυπουργός αφαιρέσει τα βουλευτικά αυτοκίνητα, δήθεν για πολιτικούς συμβολισμούς!

Δεν ενθουσιάζονται από τις απανωτές διαβεβαιώσεις υπουργών, περί καταπολέμησης της διαπλοκής και της διαφθοράς.

Ούτε για τις απλόχερες και εσπευσμένες εξαγγελίες κοινωνικής ευαισθησίας (συσσίτια κ.λπ.)!

Αντίθετα, θα λέγαμε, φοβούνται αυτόν τον κυβερνητικό λαϊκισμό, γιατί ρίχνει στάχτη στα μάτια του λαού, γιατί είναι επικίνδυνη παγίδα για την πορεία της χώρας, γιατί κολακεύει την κοινή γνώμη και τίποτε περισσότερο.

Οι λαϊκισμοί έχουν κοντά ποδάρια και είναι μικρής χρονικής λήξης και διάστασης.

Με φρου, φρου και αρώματα, δεν κρύβονται οι κυβερνητικές κωλοτούμπες και η προσγείωση στην πραγματικότητα.

Σήμερα οι έλληνες πολίτες έχουν ενημέρωση και κρίση όσο δεν έχουν οι περισσότεροι από εκείνους που  διαχειρίζονται τις τύχες τους και ας το καταλάβουν.

Οι σημερινοί κυβερνώντες ψηφίστηκαν από οργή και αγανάκτηση κι όχι από προσδοκίες για κάτι καλύτερο ή από ελπίδα για κάτι πιο ανώδυνο, που υπόσχονταν προεκλογικά οι του ΣΥΡΙΖΑ.

Και ας αντιληφθούν ότι τις περισσότερες φορές, οι κυβερνήσεις πέφτουνε, όταν με τις ενέργειές τους, ερεθίζουν και εξοργίζουν τους πολίτες κι όχι γιατί εμπιστεύονται κάποια άλλα κόμματα!

Επίσης οι λαϊκισμοί, τα τρυκ εντυπώσεων και οι υποκριτικές ενέργειες, φέρνουν αρνητικά αποτελέσματα, σε αυτούς που ασκούν εξουσία.

Ας γίνουν πιο σεμνοί, πιο ειλικρινείς, πιο πραγματιστές.

Ας προσφέρουν και ένα απειροελάχιστο στους πολίτες, παρά να τους κοροϊδεύουν, να τους δουλεύουν «ψιλό γαζί» ή να τους αντιμετωπίζουν σαν… Παπούα.

Διαφορετικά θα δικαιώσουν εκείνους που μιλούν για «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ»!!!

 

Λ.Σ.  

 

 

Go to top