Άρθρο του Δικηγόρου, Δημήτρη Σκανδάλη

Όχι Γιάννης, Για(ν)άκης 

Όχι γραβάτα, BURBERRY

Όχι τρόικα, θεσμοί και λίαν προσφάτως Brussels Group (BG)

Όχι μνημόνιο, δανειακή σύμβαση.

Ελάτε, πέστε αλήθεια, μας περνάτε για πολύ ανόητους.

Σύντροφοι, δεν είμαστε ανόητοι απλά επιδεικνύουμε στωικότητα και γαϊδουρινή υπομονή. Δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση έχουμε. Πρώτη φορά αριστερά έχουμε. Νέα παιδιά, όμορφα με στυλ είπαμε «ΑΦΕΣ ΑΥΤΟΙΣ ΟΥ ΓΑΡ ΟΙΔΑΣΙ ΤΙ ΠΟΙΟΥΣΙ»  ακόμα.

Αλλά αυτός ο προοδευτισμός της δεκαετίας του πενήντα, άντε εξήντα, θα μας αφανίσει. Οι εξυπνάδες και η διγλωσσία, έξω και μέσα από τη χώρα εκθέτουν όλους μας, όχι μόνο τους κυβερνώντες.

Η ιδεοληψίες και οι αταβιστικές εμμονές στα κατάλοιπα της λατινοαμερικάνικης επανάστασης, ο άκρατος κρατισμός, η υποταγή στα συμφέροντα των κρατικοδίαιτων συνδικάτων η δαιμονοποίηση της ελεύθερης οικονομίας και των ελευθέρων επαγγελματιών μας οδηγεί με ταχύτητα σε συρρίκνωση και φτώχια άσχετα με ποιο νόμισμα μας πασάρουν για να μας ξεγελάσουν οι επαναστάτες της καφετέριας.

Αντί σοβαρότητας και εγκράτειας ακούμε και βλέπουμε για προσλήψεις σε ΕΡΤ, αυξήσεις στη ΔΕΗ και καθαρίστριες με μιζανπλί μαλλί ενώ τα αποθεματικά των ταμείων μας, δηλαδή οι συντάξεις μας γίνονται μισθοί της νέας στρατιάς δημοσίων υπαλλήλων. 

Και ο κ. Φωτόπουλος να μας κοιτά στα μάτια και να μας ειρωνεύεται, ενώ οι κυβερνώντες πολιτικοί  του φίλοι, ακροαριστεροί και ακροδεξιοί να μιλάν για ΚΟΥΓΚΙ, ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, ΤΖΕ ΓΚΕΒΑΡΑ, ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ, ΛΕΝΙΝ, ΤΡΟΤΣΚΙ και ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ και ενώ ταυτόχρονα φαντάζονται ότι κοροϊδεύουν τους κουτόφραγκους, που όμως απέχουν σε όλους τους τομείς έτη φωτός από μας. ΕΛΕΟΣ….

Αξίζουμε καλύτερη τύχη. Φαντάζομαι ένα μέλλον με μία πραγματικά οικουμενική κυβέρνηση, που θα έχει στο μυαλό της από την μια τη μεταρρύθμιση του κράτους και από την άλλη την κινητοποίηση της ιδιωτικής οικονομίας.

Φαντάζομαι ένα κράτος που θα φροντίζει μόνο για την Παιδεία, Υγεία, Δικαιοσύνη, Δημόσια Διοίκηση, Άμυνα, Δημόσια Τάξη. Παραχώρηση τομέων του Δημόσιου στην ιδιωτική πρωτοβουλία και άμεσα κλείσιμο όσων υπηρεσιών , οργανισμών και φορέων ήταν άχρηστοι. Πάταξη της διαφθοράς των λίγων μεγάλων και των πολλών μικρών.

Το κράτος που θα ελάφρυνε από περιττές υποχρεώσεις αλλά θα είναι και κοινωνικά ευαίσθητο.

Ένα κράτος με χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές στις επιχειρήσεις, τόσο ώστε θα αποτελούσε πόλο έλξης για κάθε νέα επένδυση.

Ένα Δημόσιο μικρό και νοικοκυρεμένο ικανό να επιτελεί το κοινωνικό του έργο και η ιδιωτική οικονομία θα απορροφούσε όλους τους αποχωρήσαντες από το Δημόσιο, παράγοντας πλούτο ικανό να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του ΧΩΡΙΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΟΥΣ. Αξίζουμε μία καλύτερη κυβέρνηση.

Μέχρι τότε καληνύχτα και καλή τύχη

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top