Άρτα 7 Νοεμβρίου 2015

Αγαπητέ «ΛΕ-ΣΤΑΣ»

Η σκαμπρόζικη πένα σου με την σχόλιο-γραφική άνεση και τη γλαφυρότητα που τη διακρίνουν όταν αναφέρεται στην επικαιρότητα, μάλλον άδικα,  πικρά και με υποκρυπτόμενη ενόχληση «ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ» στον έγκριτο «ν.Π» της 18/9/2015(σελ. 2) «την αρτινή αύρα που έφερε η υπουργοποίηση της αρτινιάς βουλευτού κας Όλγας Γεροβασίλη, από τον αρτινό πρωθυπουργό κ. Αλέξη ΤΣΊΠΡΑ». όπως αναφέρω στο άρθρο μου με τίτλο «υπουργικοί θώκοι με… αρτινή αύρα»( «ν.Π» 9/10/2015). 

Ασφαλώς και  είναι θεμιτό να το σχολιάζει κανείς  σκαμπρόζικα, όπως είναι  ανθρώπινο και να ενοχλείται από τον  πολιτικό απόηχο που ενδεχομένως αυτό δημιουργεί. Δεν είναι όμως  πολιτικά ορθό, ούτε ηθικά ανεκτό και  δεοντολογικά επιτρεπτό να το χαρακτηρίζει(το άρθρο μου)  «άκρως υπερβολικό», και τον αρθρογράφο του «…αρτινολάτρη, που «δικαιούται» ενίοτε και να υπερβάλλει, να γίνεται και… αρτινοπροσωπολάτρης!!!...» , όταν, με την διαλαμβανόμενη στο επίμαχο άρθρο περικοπή:«η δημοσιογραφική αυτή γραφίδα έχει κατ’ επανάληψη αποδείξει ότι την κατά καιρούς κριτική της,  άσκησε με αρετή και τόλμη επιμένοντας  να κρίνει πρόσωπα και καταστάσεις πάντα καλοπροαίρετα και ιδεολογικό-πολιτικά και κομματικά ανεπηρέαστα[…].Παράλληλα δεν έπαυσε να αναδεικνύει δημοσιογραφικά κάθε τι που προβάλλει τιμητικά το γενέθλιο τόπο, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ευχή, οι προβαλλόμενοι Αρτινοί: πολιτικοί, Αυτό-διοικητικοί και λοιποί ιθύνοντες να μεριμνήσουν ώστε στη γκάμα των δραστηριοτήτων τους να  θέσουν σε προτεραιότητα τη  συμβολή για την κατά το  ταχύτερο επίλυσή των μεγάλων και χρόνιων  προβλημάτων του νομού», ο ίδιος ξεκαθάριζε, ποια ήταν τα κίνητρα συγγραφής του(του άρθρου) και σε τι αποσκοπούσε.

 Πόσω δε μάλλον, αγαπητέ «ΛΕΣ-ΣΤΑΣ», όταν, σε αντίθεση με τα  «σχόλιο-γραφικά» σου συμπεράσματα, όλο και περισσότεροι αναγνώστες  επισημαίνουν ότι ο υπογράφων, με την  αρθρογραφία του αποδεικνύει ότι είναι  αρθρογράφος του μέτρου, της αγαθής προαίρεσης, της «ιδεολογικό-πολιτικό- κομματικής» αντικειμενικότητας και αμεροληψίας  και  ότι παραμένει ένας πολιτογραφημένος αθεράπευτα «Αρτινολάτρης». 

Παρόλα αυτά(ο υπογράφων την παρούσα) σέβεται την άποψή σου, όπως την καταγράφεις στο επίμαχο σχόλιο στο «ν.Π», όπου σημειώνεις:  «ο γράφων δεν υιοθετεί ούτε το περιεχόμενο του άρθρου του συνεργάτη μας, ΑΝΤΩΝΗ ΚΟΛΙΑΤΣΟΥ, που είναι άκρως υπερβολικό για την περίπτωση, αλλά δεν συμμερίζεται και εκείνες… τις «ενστάσεις», που κάνουν λόγο για παρατραβηγμένη πολιτική… εκδούλευσης»! Όπως επίσης κατανοεί τους λόγους όλων όσοι ενίστανται στα διαλαμβανόμενα στους… υπουργικούς θώκους με… αρτινή αύρα Έχει όμως το δικαίωμα και να διαφωνεί με τα παραπάνω και πιο κάτω το κάνει…

Πράγματι, εάν αγαπητέ ΛΕΣ-ΣΤΑΣ, οι παραπάνω ενιστάμενοι, συλλήβδην, διάβαζαν πιο προσεκτικά την εμπεριεχόμενη στο άρθρο που σχολιάζεις, περικοπή: «Ως Αρτινός πολίτης, που μπορεί να σκέφτεται και να ενεργεί Αρτινά, και όχι στενά «ιδεολογικό-πολιτικό-κομματικά», εκφράζει την ικανοποίησή του για την Αρτινή πολιτική αύρα που η παρουσία της(κυρίας Όλγας Γεροβασίλη) προσθέτει στο παρόν κυβερνητικό σχήμα» και μπορούσαν να σκέφτονται και να ενεργούν πρωτίστως «φίλο-Αρτινά». Εάν οι ίδιοι δεν ήταν  «ιδεολογικό-πολιτικό-κομματικά» αγκυλωμένοι  και μπορούσαν να παραμένουν μακριά από ταπεινές τοπικιστικές ζηλοφθονίες, μικροπολιτικούς υπολογισμούς, ομώνυμες σκοπιμότητες  και προσωπικές πολιτικές  φιλίες ή εχθρότητες. Τότε μήπως  τον υπογράφοντα θα τον έκριναν περισσότερο δίκαια και κατά μία έννοια οι ίδιοι θα συντάσσονταν με όλους εκείνους τους Αρτινούς που αναζητούν τη χαμένη ενότητα του  Αρτινού λαού;. Συνακόλουθα, μήπως η πρωθυπουργία του Τζουμερκιώτη κ. Αλέξη Τσίπρα και η υπουργία της Αρτινιάς κας Όλγας Γεροβασίλη, που αναμφίβολα για πρώτη φορά προσδίδουν στην  διακυβέρνηση της χώρας μια αρτινή αύρα, οι εν λόγω ενιστάμενοι θα ήταν εξ’ ίσου ικανοποιημένοι, ίσως και περήφανοι, χωρίς να κινδυνεύσουν να εκληφθούν ως πολιτικοί «εκ-δουλευτές» υψηλόβαθμων Αρτινών πολιτικών προσώπων, ή παθιασμένοι «Αρτινο-προσωπολάτρες»; Μα εάν, αγαπητέ «ΛΕ-ΣΤΑΣ», συνέβαιναν αυτά, που κανονικά θα έπρεπε να συμβαίνουν, τότε προς τι οι ενστάσεις των που αναφέρεις στο σχόλιό σου και που βρίσκεις τον υπογράφοντα: «…ως αρτινολάτρη που «δικαιούται» ενίοτε και να υπερβάλλει, να γίνεται και…αρτινο-προσωπολάτρης!!!», όπως…χαριτωμένα «ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ» στον «ν.Π» γράφεις;

 

Με εκτίμηση

Αντώνης Κολιάτσος

e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                  

Go to top