Του Δημήτρη Σκανδάλη

Πήρα την απόφαση να είμαι υποψήφιος για την θέση του Προέδρου της Νομαρχιακής Οργάνωσης Άρτας στις εσωκομματικές εκλογές της παράταξης στο νομό μας και αφού η απουσία οποιασδήποτε πρωτοβουλίας για πολιτικό διάλογο και θέσεις φαίνεται ότι «βολεύει», όσοι από εσάς τους αναγνώστες ενδιαφέρεστε θα αρκεστείτε στην αναφορά των θέσεων μου. 

Από την αρχή σας προειδοποιώ ότι δεν θα διαβάσετε κάτι ευφάνταστο ή πρωτότυπο. Δεν διεκδικώ την πατρότητα των όσων ακολουθούν. Αντίθετα μάλιστα όσα θα πω είναι τόσο τετριμμένα και αυτονόητα, αλλά και τόσο απαραίτητα που η επί χρόνια ανυπαρξία τους επιτάσσει την αλλαγή της παρούσας κατάστασης.

Η παράταξη αν θέλει να τιμήσει τον ιδρυτή της και τους νέους που θέλουν να μπουν στην πολιτική πρέπει να είναι ανοιχτή σε όλους. Ανοιχτή σημαίνει να δίνει ευκαιρίες ανάδειξης νέων ανθρώπων που θα ενισχύουν τις ιδέες της. Δεν συγκαταλέγω τον εαυτό μου στους νέους.

Η οργάνωση λοιπόν ανοιχτή σε όλους θα κατευθύνεται από αρχές, από αξιοκρατία αλλά και την πείρα των στελεχών. Να κατευθύνεται σε τι; Να κάνει τα αυτονόητα. Να παράγει πολιτική. Να έχει άποψη για τα τοπικά θέματα, να την λέει και στους Αρτινούς πολίτες και να την μεταφέρει στα κεντρικά.

Να αποκεντρωθεί. Να συνεδριάζει τουλάχιστον τέσσερις φορές το χρόνο εκτός από την Άρτα, στην περιφέρεια, με την παρουσία στελεχών που θα αναπτύσσουν τον προγραμματισμό του κόμματος (πχ στα αγροτικά, στην κτηνοτροφία, στον τουρισμό), αλλά κυρίως θα ακούνε και τα μέλη να τους προτείνουν τις απόψεις τους.

Η οργάνωση δεν επιθυμεί εκκεντρικότητες. Δεν μετράν τα άτομα αλλά οι απόψεις. Δεν μπορεί να μονοπωλεί ο εκάστοτε Πρόεδρος τον διάλογο αλλά ο καθένας στον τομέα πουείναι γνώστης με την συνδρομή όλων. 

Επιθυμούμε τον διάλογο με όλους και κυρίως με τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Δεν φοβόμαστε τον διάλογο γιατί οι αρχές μας υπερέχουν. Στον τόπο μας γεννήθηκαν και είναι κυρίαρχες στον δυτικό πολιτισμό.

Η οργάνωση δεν ανακατεύεται στον θεμιτό ανταγωνισμό των πολιτευτών του κόμματος. Τον σέβεται και παρεμβαίνει μόνο όταν βλάπτεται το κόμμα.

Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι ο εγωισμός, ηδυσπιστία, η εχθρότητακαι η πικρία διαβρώνουν τους δεσμούς της πολιτικής καλοπιστίας και οδηγούν ακόμα και τους πιο σώφρονες να κάνουν πράγματα που κάτω από άλλες συνθήκες θα απέφευγαν.

Ζούμε καθημερινά τα αποτελέσματα του μικροκομματισμού και του λαϊκισμού.

Το μόνο που υπόσχομαι είναι να είμαι ο εαυτός μου. Γι΄ αυτούς που με γνωρίζουν είναι αρκετό…

Καλώ όλους να συμμετέχουν στις συνεδριακές διαδικασίες για την αλλαγή του καταστατικού και του κανονισμού του κόμματος και όσοι δεν εγγράφηκαν με την πρόσφατη διαδικασία εκλογής Προέδρου, να το κάνουν μέχρι την Παρασκευή στις 11 Μαρτίου για να λάβουν μέρος στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές.

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top