Η οικονομική και κοινωνική κρίση που μαστίζει τα τελευταία έξι χρόνια τη χώρα μας, για δημιουργικούς ανθρώπους, δεν αποτελεί άλλοθι για  απραξία, για απογοήτευση ή για αδυναμία παραγωγής έργου.

Κι αυτό στην πράξη, το απέδειξε ο νεαρός δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας του Δήμου Αρταίων και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΕΤΑΣ.

Ο οποίος, από τον πρώτο χρόνο ανάληψης των καθηκόντων του, έδωσε δείγματα γραφής αποφασιστικού, πρωτοποριακού και δημιουργικού ανθρώπου.

Καταρχάς αναβάθμισε κατακόρυφα την καθιερωμένη Εμποροπανήγυρη του Δήμου, διπλασιάζοντας σχεδόν τον αριθμό των εκθετών, αλλά και την Εμπορική Έκθεση, που λειτουργεί στον ίδιο χώρο, το ίδιο χρονικό διάστημα, με περισσότερες συμμετοχές εμπόρων και επιχειρηματιών της περιοχής μας κι όχι μόνον.

Αλλά και πρωτοποριακές εκδηλώσεις για το παιδί, που έγιναν στο Κάστρο, με την ονομασία «ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟ ΧΩΡΙΟ», ήταν κάτι που εντυπωσίασε παιδιά, γονείς και κηδεμόνες και απέσπασε τις καλύτερες κριτικές από όλους μας.

Πέραν όλων αυτών, των δράσεων, που είναι γνωστές στην τοπική κοινωνία, υπάρχουν και πολλές άλλες, εξίσου ή λιγότερο σημαντικές από τις προαναφερόμενες.

Όμως οι σχεδιασμοί και οι στόχοι του Γιώργου Πανέτα, δεν περιορίζονται σε περιοδικές δράσεις, αλλά σε τακτικές δράσεις, αξιοποιώντας στο έπακρο το χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου,

Όπως:

1. Παραχώρηση του χώρου για πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, συναυλίες, εκθέσεις κ.ά.

2. Παραχώρηση του χώρου για περιοδικές εμπορικές εκθέσεις, αλλά και για εκδηλώσεις ιδιωτικών φορέων και επιχειρήσεων, και

3. Καθιέρωση περιοδικών παζαριών βιβλίων, χειροποίητων αντικειμένων και παραδοσιακών προϊόντων, μικροαντικειμένων, μεταχειρισμένων ειδών, ανταλλαγής ειδών, προσφοράς – χάρισμα αντικειμένων και μικρών ζώων και άλλα.

Εκείνο όμως που έχει ιδιαίτερη και ουσιώδη σημασία, είναι οι σκέψεις και οι απόψεις του κ. Πανέτα, για τις δράσεις του Δήμου Αρταίων, πέραν εκείνων που προβλέπονται από τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ».

Και αναφερόμαστε σε δράσεις, που είναι εφικτές και υλοποιήσιμες, μέσα στην κατάσταση κρίσης που σήμερα βρισκόμαστε.

Σχετικά μας είπε:

«Η μείωση των κρατικών χρηματοδοτήσεων στους Δήμους, κατά 60 – 70% και η μεταφορά νέων αρμοδιοτήτων στους ΟΤΑ, χωρίς να συνοδεύονται και από τα αναγκαία κονδύλια, τροχοπεδούν μακροχρόνιους σχεδιασμούς και άμεσες στρατηγικές, για παραγωγή έργου της σημερινής Δημοτικής Αρχής.

Όμως μπορούμε να βάλουμε στόχους, προσαρμοσμένους στα τωρινά δεδομένα.

Πρώτη προτεραιότητά μας πρέπει να είναι η προώθηση της οικονομικής, της κοινωνικής και της πολιτιστικής ανάπτυξης της περιοχής.

Ο Δήμος Αρταίων οφείλει να λειτουργήσει ως αναπτυξιακός μοχλός, οφείλει να δημιουργεί, να στηρίζει, να συντονίζει, να υλοποιεί και να διαχειρίζεται τοπικές πρωτοβουλίες ανάπτυξης, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του Δήμου και του Νομού της Άρτας και γιατί όχι και της ευρύτερης περιοχής της Νότιας Ηπείρου και των περιοχών γύρω από τον Αμβρακικό Κόλπο.

Σε αυτές τις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν, ο Εμπορικός Κόσμος, το Επιμελητήριο, Μαζικοί Φορείς, Δήμοι, Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις, αλλά και απλοί ιδιώτες…»!

Και κατέληξε: «Η ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας, μπορεί να είναι δύσκολη, λόγω της κρίσης που διανύουμε, αλλά όχι και απαγορευτική. Κι αυτή πιστεύω πως θα έρθει, από τα κάτω…»!!!

Τέλος, η περίπτωση του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΕΤΑ, δεν είναι η μόνη. Υπάρχουν και άλλοι νέοι στη σημερινή Δημοτική Αρχή, που επιδεικνύουν ζήλο, εργατικότητα και αποφασιστικότητα, για προσφορά στον τόπο μας. Κι αυτό είναι το παρήγορο και το αισιόδοξο, που οφείλουμε να το αναδεικνύουμε. Τα ίδια βέβαια θα κάνουμε και για άλλους συναδέλφους του. Των οποίων η δικαίωση και η επιβράβευσή τους, είναι υπόθεση άλλων και στην περίπτωση, είναι του Δημάρχου ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ, που και ο ίδιος είναι νέος και φιλοδοξεί να αφήσει το δικό του δημιουργικό στίγμα, στο Δήμο Αρταίων.

                                 

                                                                             ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

    

 

Go to top