Βραχυκύκλωμα στο χώρο της Υγείας, για τους κατοίκους της περιοχής μας και ειδικότερα για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ Άρτας, λόγω απίστευτων χρεών, έλλειψης γιατρών και βασικών υλικών στα εργαστήριά του.

Αυτή η διαπίστωση είναι πλέον γενικευμένη για εκείνους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της περιοχής μας, που απευθύνονται στον εν λόγω Οργανισμό, για προβλήματα υγείας τους.
Από τις 40 αναγνωρισμένες ειδικότητες γιατρών, μόνον 8 «προσφέρονται» από τον ΕΟΠΠΥ Άρτας και μάλιστα οι μισές από αυτές δεν θεωρούνται και… «πρώτης ζήτησης»!
Επίσης, δεν υπάρχουν συμβεβλημένοι γιατροί βασικών ειδικοτήτων, όπως παιδίατροι, γαστρεντερολόγοι, οδοντίατροι, οφθαλμίατροι και άλλοι!
Οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΠΥ Άρτας, είναι μόλις 19, σε σύνολο 200 και πλέον γιατρών, μελών του τοπικού Ιατρικού Συλλόγου.
Δεν συνεργάζονται με τον ΕΟΠΠΥ, γιατί δεν πληρώνονται, για τη δουλειά τους ή δεν έχουν την ανάγκη να συνεργαστούν.
Για τον ίδιο λόγο, δεν συνεργάζονται μαζί του και εργαστήρια ιδιωτών.
Η δε Μονάδα Υγείας  του Οργανισμού, στο παλιό νοσοκομείο, υπολειτουργεί, λόγω έλλειψης βασικών υλικών, που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται πλέον εκτός ελέγχου.
Η ίδια κατάσταση, για να μην πούμε και χειρότερη, επικρατεί και στο νοσοκομείο της Άρτας.
Ελλείψεις γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού, βασικών υλικών, χρεών προς τρίτους και πολλά άλλα.
Ακόμη και ο αξονικός τομογράφος, έχει πολλούς μήνες να λειτουργήσει, υποχρεώνοντας τους ασφαλισμένους εργαζόμενους και συνταξιούχους, να καταφεύγουν σε ιδιώτες, πληρώνοντας μισό μισθό ή μισή σύνταξη ή το 15% των μηνιαίων αποδοχών τους, για μια εξέταση.
Δεν «ανεβάζουμε» περισσότερο το θέμα του αξονικού τομογράφου του νοσοκομείου, για να μην χαρακτηριστεί αυτό το κείμενο σαν προσπάθεια πολιτικής εμπλοκής της βουλευτού Άρτας και κυβερνητικής εκπροσώπου ΟΛΓΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, που τυχαίνει να λειτουργεί δικό της διαγνωστικό κέντρο στην Άρτα και το μοναδικό, εν λειτουργία, αξονικό τομογράφο στην περιοχή μας και όχι μόνον.
Η κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο της Άρτας, είναι ακριβώς η ίδια, που επικρατεί σε όλα τα νοσοκομεία της ελληνικής περιφέρειας.
Συνεπώς οποιοσδήποτε υπαινιγμός σε βάρος της κ. Γεροβασίλη, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, όπως πολλοί προσπάθησαν και προσπαθούν να της αποδώσουν… «συμμετοχή» στον παροπλισμό του αξονικού τομογράφου, προς όφελος της δικής της επιχείρησης.
Το λέμε εμείς, που δεν χρωστάμε και «καλές κουβέντες» γενικότερα για την πολιτική που ασκεί η κ. Γεροβασίλη.
Όμως ως γιατρός, ως πρωτοκλασάτη υπουργός και ευρισκόμενη στο στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού, μπορεί να παρέμβει, έστω και να περιοριστεί αυτή η τραγική κατάσταση που επικρατεί στις παρεχόμενες υπηρεσίες του νοσοκομείου και του ΕΟΠΠΥ Άρτας.
Διότι χωρίς ίχνος υπερβολής, η υγεία και η ίδια η ζωή των κατοίκων της περιοχής μας, βρίσκεται πλέον στο έλεος του Θεού.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μικροσυνταξιούχου αναγνώστη και φίλου του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», που άμεσα κινδυνεύει η ζωή του. Μας είπε: «Πριν από χρόνια υποχρεώθηκα να κάνω κολονοσκόπηση και αφαίρεση, με λέιζερ, έξι πολύποδων από το παχύ έντερο, αλλά έμεινε ένας, για αργότερα. Ο γιατρός μου επισήμανε ότι πρέπει και αυτόν σύντομα να τον αφαιρέσω, πριν καταλήξει σε κακοήθεια. Υπάρχουν σχετικές υποψίες και αρκετά ανησυχητικές. Απευθύνθηκα στον ΕΟΠΠΥ Άρτας, για να πληροφορηθώ ποιος γαστρεντερολόγος είναι συμβεβλημένος και μου είπαν, κανείς. Απευθύνθηκα σε ιδιώτη γιατρό και μου ζήτησε από 250 – 300 ευρώ για κολονοσκόπηση και αφαίρεση του πολύποδα. Αυτό το ποσό είναι η μισή σύνταξή μου, είναι απαγορευτικό για μένα, γιατί μόλις και μετά βίας καλύπτω στοιχειωδώς τις βασικές μου ανάγκες επιβίωσης και τα φάρμακά μου. Έτσι εναποθέτω πλέον την ίδια τη ζωή μου, στο έλεος του Θεού…»!
Ο Θεός λοιπόν, ας μας λυπηθεί, μιας και οι κυβερνώντες, το θέμα της υγείας του πολίτη, όπως αποδεικνύεται, το έχει εντάξει στις τελευταίες προτεραιότητές τους, πιο κάτω και από αυτό, της υγείας των λαθρομεταναστών, των μεταναστών και των προσφύγων, που έχουν κατακλύσει όλη τη χώρα, με συνέπειες που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ή να φαντασθεί.

                                                                               

                                                                                        Λ.Σ.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top