Ποιος θα το πίστευε ότι μια κυβέρνηση της Αριστεράς, θα ξεπέρναγε όλες τις κυβερνήσεις των προηγούμενων χρόνων της κρίσης, σε σκληρότητα, απανθρωπιά και χωρίς ίχνος ευαισθησίας, για τα χαμηλά στρώματα αυτής της χώρας.

Ποιος θα το πίστευε;

Κι όμως την περασμένη Κυριακή αυτή η κυβέρνηση ψήφισε νόμους για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό, που «σφάζει», στην ψύχρα, τους  χαμηλοσυνταξιούχους και τους χαμηλομεροκαματιάρηδες αυτής της πολύπαθης χώρας.

Τους «σφάζει» και τους κρεμάει στο τσιγκέλι!

Το πολιτικά και προκλητικό και ξεδιάντροπο, δεν είναι το «σφάξιμο» και το «κρέμασμα στο τσιγκέλι», αλλά η προσπάθεια να μας πείσουν ότι δεν θίγονται οι χαμηλοσυνταξιούχοι, ούτε ένα ευρώ, αλλά ευνοούνται και από πάνω!!!

Ναι, δεν μειώνονται οι κύριες συντάξεις τους, αλλά μειώνονται οι επικουρικές τους.

Εκτός κι αν οι δεύτερες δεν είναι συντάξεις!

Αλλά το άκρον άωτον της προκλητικότητας αυτής της κυβέρνησης, είναι τα όσα λέει περί μη μείωσης των χαμηλών συντάξεων.

Το «κόψιμο» του ΕΚΑΣ, δεν μειώνει τις χαμηλές συντάξεις;

Ένας τωρινός χαμηλοσυνταξιούχος έπαιρνε μικτά, σύνταξη και ΕΚΑΣ, περίπου 720 ευρώ το μήνα.

Με το κόψιμο του ΕΚΑΣ, θα παίρνει 490 ευρώ, δηλαδή μείωση 30%.

Και με το κόψιμο του ΕΚΑΣ, η συμμετοχή του συνταξιούχου στα φάρμακα, που είναι 10%, θα ανέβει στο… 25%!!!

Δηλαδή αύξηση της δαπάνης του… 150%.

Αυτές τι είναι; Αυξήσεις προς τα ΚΑΤΩ;

Μας είπαν οι κυβερνώντες ότι το ΕΚΑΣ θα αντικατασταθεί με άλλους τρόπους, χωρίς και να εξηγούν με τι τρόπους, πότε θα γίνει αυτό και χωρίς να απαντούν, πως θα ζήσει ο χαμηλοσυνταξιούχος μέχρι τότε.

Κι επειδή έχουν πει τόσα πολλά ψέματα οι «ψευτοθόδωροι» υπουργοί της κυβέρνησης, ποιοι περιμένουν να τους πιστέψουν αυτή τη φορά;

Στην αρχή αυτού του κειμένου, χαρακτηρίσαμε τη σημερινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝέληδων, σαν απάνθρωπη, αδίστακτη και χωρίς ίχνος ευαισθησίας για τα χαμηλά στρώματα, σε σύγκριση με τις μνημονιακές κυβερνήσεις, Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά.

Και δεν το κάναμε αυθαίρετα!

Οι προηγούμενοι έκαναν πολλές και απανωτές μειώσεις συντάξεων και μισθών στα πέντε χρόνια της κρίσης, που είχαν την εξουσία, αλλά ΔΕΝ ΔΙΑΝΟΗΘΗΚΑΝ, να αγγίξουν και με οποιονδήποτε τρόπο, τις χαμηλές συντάξεις.

Καμία απολύτως μείωση από τους «γερμανοτσολιάδες», «σφάξιμο» και «στο τσιγκέλι», από τους «προοδευτικούς «ριζοσπάστες», «αριστερούς και… «ελληναράδες» της Αριστεροακροδεξιάς σημερινής κυβέρνησης.

Έτσι αυτοακυρώνεται η «αριστερή ταυτότητα» του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι αυτοακυρώνονται πολιτικά κι εκείνοι οι βουλευτές που ψήφισαν αυτά τα νομοσχέδια, έτσι διαψεύδονται όλες οι ελπίδες εκείνων που έφεραν με τη ψήφο τους, αυτό το κόμμα στην εξουσία, έτσι έμαθε και γνώρισε, τι σημαίνει γιαλαντζί Αριστερά, όλος ο ελληνικός λαός!

Το μόνο «κέρδος» μας!

 

                                                                                   «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ»

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top