Κάθε άλλο παρά όφελος περιποιεί στην Κυβέρνηση η επίσημη πρώτη αντίδραση της στην απόφαση του ΣτΕ «περί αντισυνταγματικότητας του νόμου Παππά» και τούτο διότι εάν θέλουμε να μιλήσουμε με τους όρους του Συντάγματος η τοποθέτηση της Κυβέρνησης δια στόματος της εκπροσώπου της [η οποία Ολγα Γεροβασίλη -ειρήσθω εν παρόδω- ιδιαίτερη επιτυχημένη πορεία έχει στην Κυβέρνηση και εύχομαι να την δούμε και στο Υπουργείο Υγείας προς όφελος του τόπου μας] καταδεικνύει φόβο για τα μελλούμενα να συμβούν.

Καταδεικνύει πανικό στην Κυβέρνηση και γεμίζει φόβο όλους εμάς διότι φαίνεται να καταλύεται και επίσημα η Δημοκρατία.  Είναι «επιεικώς» εντελώς άστοχο να «συνδυάζεται» το αποτέλεσμα της απόφασης του ΣτΕ με το ενδεχόμενο να μην ενδιαιτηθούν 15.000 παιδιά στους παιδικούς σταθμούς ή να μην προσληφθούν 4000 νοσηλευτές στα Νοσοκομεία ανάγκη για την οποία πρέπει και οι 300 της Βουλής να εξεύρουν τρόπο.

Η πλέον βασική αρχή της δημοκρατικής μας λειτουργίας, είναι από το ίδιο το Σύνταγμα, η διάκριση των εξουσιών, με αποκορύφωμα  την διάκριση της δικαστικής εξουσίας από τις άλλες δύο. Επειδή η νομοθετική πρωτοβουλία, με βάση και τον κανονισμό της Βουλής, ανήκει στην κυβέρνηση, η πλήρη ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας αποτελεί μονόδρομο.

Η αποστολή της δικαιοσύνης είναι η, ανεξάρτητη από την εκτελεστική εξουσία και απέναντι και από αυτήν, αναζήτηση της αλήθειας και η προστασία των συλλογικών και ατομικών έννομων αγαθών και δικαιωμάτων, καθώς και η εγγυητική της λειτουργία, για την θεραπεία των στρεβλώσεων και προσβολών, με βάση το νομοθετικό πλαίσιο, που ορίζεται από το Σύνταγμα, τους κανόνες του διεθνούς και ενωσιακού δικαίου, και τους σύμφωνους με αυτά εθνικούς κανόνες δικαίου. Με αυτόν τον τρόπο έκρινε και το ΣτΕ. Τι δεν καταλαβαίνει η Κυβέρνηση;     

 

Δημήτρης Λ & Π Λαμπράκης

Δικηγόρος Αρτας

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top