Για «αλήθειες», εντός πολλών εισαγωγικών, για το ΞΕΝΙΑ της Άρτας, μίλησε η βουλευτής και υπουργός ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, κατά την κοινή συνέντευξη τύπου, με άλλους συναδέλφους της, που δώσανε αυτές τις ημέρες στην πόλη μας.

Και τι είπε: «Θέλω να ειπωθούν και ορισμένες αλήθειες για αυτό το θέμα. Είχαμε συμφωνήσει με το Δήμαρχο Αρταίων να εντάξουμε το έργο σε προγράμματα του ΕΣΠΑ, για να γίνει πολιτιστικός χώρος. Του ζητήσαμε να έρθει στην Αθήνα, ώστε να του δοθούν οδηγίες (!) για τη σχετική προμελέτη (!!), αλλά ο Δήμαρχος άλλαξε άποψη και συγκάλεσε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, για να πάρει άλλη απόφαση, από αυτή που συμφωνήσαμε (οι δύο τους)!!!».

Κάτι που το διαψεύδει κατηγορηματικά ο Δήμαρχος ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ όπως αναφέρει και στην ομιλία του στην εκδήλωση που διοργάνωσε το «Αρτινό Κομιτάτο».

Αυτή είναι η αλήθεια σας κ. Γεροβασίλη;

Συμφωνήσατε οι δύο σας, για την τύχη του ΞΕΝΙΑ;

Και το Δημοτικό Συμβούλιο τι ρόλο παίζει;

Και άντε εσείς συμφωνήσατε, τους δημότες τους ρωτήσατε;

Μήπως πάμε προς κατάργηση και των Δημοτικών Συμβουλίων και δεν το αντιληφθήκαμε;

Βέβαια σε καμία περίπτωση ο Δήμαρχος της Άρτας ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ δεν θα προχωρούσε σε μια τέτοια αυθαίρετη «συμφωνία», κόντρα στις αποφάσεις όλων των δημοτικών συμβουλίων του Δήμου Αρταίων και όλων των δημάρχων που χειρίστηκαν αυτό το θέμα, από τον ΚΩΣΤΑ ΒΑΓΙΑ, τον ΠΑΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ και τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ, μέχρι και τον ίδιο.

Μια «συμφωνία» κόντρα σε αποφάσεις του συνόλου των τοπικών Φορέων και του συνόλου της τοπικής κοινωνίας.

Μια «συμφωνία» χωρίς αντίκρισμα, εφ’ όσον αυτή δεν συνοδεύονταν και από την απαραίτητη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η δεύτερη μεγάλη «αλήθεια», επίσης εντός πολλών εισαγωγικών, της κ. Γεροβασίλη, είναι περισσότερη κάλπικη και από την προαναφερόμενη.

Είπε η κ. υπουργός ότι έτσι ο Δήμος «δεν πήρε τα χρήματα (2-3 εκατομμύρια €), για να γίνει το ΞΕΝΙΑ πολιτιστικός χώρος»!!!

Και αναρωτιέται κανείς, πως έχουν εξασφαλιστεί αυτά τα χρήματα, από το ΕΣΠΑ, χωρίς να υπάρχει ούτε προμελέτη;

Κι ακόμη! Εφ’ όσον υπάρχει αυτή η δυνατότητα χρηματοδότησης πολιτιστικών έργων, γιατί δεν δίνονται για το Αγραφιώτειο Πνευματικό Κέντρο του «ΣΚΟΥΦΑ»;

Και οι «αλήθειες», επαναλαμβάνουμε, εντός πολλών εισαγωγικών, της κ. Γεροβασίλη, επεκτάθηκαν και μέχρι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, το οποίο ως γνωστόν, τάχθηκε κατά της τουριστικής αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ, λέγοντας ότι, άκουσον – άκουσον: «Είναι το αρχαιότερο επιστημονικό όργανο του κράτους, καθόλου κομματικό…»!

Αλλά τα μέλη του, λέμε εμείς οι «ψεύτες», είναι διορισμένα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο ΜΗ κομματικό είναι!

Βέβαια η υπόθεση του ΞΕΝΙΑ «βραχυκυκλώθηκε» ανοήτως από ωμές παρεμβάσεις στο ΚΑΣ, μιας ομάδας ένδεκα ακριβώς ατόμων, εκ των οποίων τα δύο είναι η κ. Όλγα Γεροβασίλη και η υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων του ΣΥΡΙΖΑ, Λίτσα Κιτσαντά.

Μια ομάδα που τα μέλη της μετριούνται στα δάκτυλα των δύο χεριών.

Όσον αφορά τώρα την «εξασφαλισμένη χρηματοδότηση» της κ. υπουργού, αρκεί το ΞΕΝΙΑ να μην λειτουργήσει ως ξενοδοχείο, λέμε μόνο τούτο: «Για να ενταχθεί ένα έργο στο ΕΣΠΑ, πρέπει να έχει ολοκληρωμένη μελέτη, να εξυπηρετεί πρώτιστα αναπτυξιακές ανάγκες και σκοπιμότητες και πολλά άλλα, προϋποθέσεις που δεν κρίνονται και δεν αξιολογούνται από υπουργούς και… Φαρισαίους. Και πάλι δεν είναι βέβαιο αν τελικά επιλεγεί για χρηματοδότηση»!

Και για μια τέτοια μελέτη, χρειάζονται τουλάχιστον 300.000 €. Και με τι κόστος θα λειτουργήσει και ποιος θα πληρώσει αυτό το κόστος; Ο Δήμος; Εδώ δεν μπορεί να συντηρήσει τις υπάρχουσες δομές, θα ανοίξει κι άλλες;

Ας τελειώσει αυτή μπαρουφολογία!

Το ΞΕΝΙΑ «σάπισε» εξαιτίας διαχρονικών παρεμβάσεων, δήθεν για τον πολιτισμό, από άτομα που δεν διακρίθηκαν και ιδιαίτερα σε αυτόν τον τομέα, στην περιοχή μας.

Το ΞΕΝΙΑ το καταδίκασαν οι ίδιες κομματικές και πολιτικές σκοπιμότητες, τουλάχιστον για είκοσι ακόμη χρόνια.

Αυτή είναι η μόνη αλήθεια, άνευ εισαγωγικών!

 

Λ.Σ.

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top