Η σύνεση και ο ρεαλισμός επικράτησαν στην Γενική Συνέλευση των συνεταίρων – μελών του ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ Άρτας, που έγινε την περασμένη Δευτέρα, ώστε να αποφευχθεί το «λουκέτο» και να κρατηθεί ζωντανή η επιχείρηση.

Για αυτόν το λόγο, με ομόφωνη απόφαση της Γ. Σ., το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ εξουσιοδοτήθηκε για να προχωρήσει στην αναζήτηση της πιο συμφέρουσας λύσης του προβλήματος σωτηρίας του.
Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΗΧΩ» της Άρτας, δύο είναι τα σενάρια που εξετάζονται και συγκεκριμένα: Συγχώνευση με τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό «ΠΙΝΔΟΣ» ή εξαγοράς του από τις Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις «ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ», οι οποίες, κατά πληροφορίες μας, ήδη έχουν καταθέσει πρόταση – προσφορά, ιδιαίτερα συμφέρουσα και ελκυστική.
Ο πρόεδρος του Πτηνοτροφικού ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΣΙΑΝΤΗΣ ήταν σαφής: «Έχει ανατεθεί σε δύο διαφορετικές εταιρίες, να «τρέξουν» δύο διαφορετικά επιχειρηματικά πλάνα, τα αποτελέσματα των οποίων θα έρθουν προς συζήτηση σε επόμενη Γενική Συνέλευση.
Ακόμη ο κ. Τσιαντής:
- ΤΟΝΙΣΕ ότι ο σκληρός ανταγωνισμός στον κλάδο της Πτηνοτροφίας, οδηγεί σε σχηματισμούς μεγάλων σχημάτων, σαν αντίβαρο, όπως συμβαίνει και σε όλους τους άλλους τομείς των τροφίμων.
- ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ στα χρονίζοντα και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Πτηνοτροφικός, όπως οικονομικές υποχρεώσεις σε δάνεια και Ασφαλιστικά Ταμεία, που υπάρχουν από παλιά κ.ά.
- ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ότι για τη σημερινή κατάσταση του Συνεταιρισμού, δεν είναι υπεύθυνοι οι εργαζόμενοι.
- ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕ ότι μετά το κλείσιμο της Αγροτικής Τράπεζας, δεν υπήρχε διαδικασία και τρόπος αναπροσαρμογής του δανεισμού μας, για εξασφάλιση πρώτων υλών, από τις οποίες, οι ανταγωνίστριες εταιρίες κερδίζουν και ακόμη επιβιώνουν.
- ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ότι «…παρά ταύτα και σε αντίθεση με τα όσα λέγονται, ο Πτηνοτροφικός είχε λειτουργικό κέρδος 900.000 ευρώ το 2015 και 1.200.000 το 2016, βασικό κριτήριο ρύθμισης χρεών προς τις Τράπεζες, και
- ΚΑΤΕΛΗΞΕ: «Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να διαβάλουν κατά αυτόν τον τρόπο τον Συνεταιρισμό, γιατί δεν κάνουν καλό ούτε στους ίδιους, ούτε στην επιχείρηση, σε μια τέτοια δύσκολη στιγμή».
Τέλος από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι, απαντούν με αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων (Συντηρητική Κατάσχεση), διεκδικώντας δεδουλευμένα και επιδόματα, που τους οφείλονται, όπως υποστηρίζουν στην προσφυγή τους.


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top