Μεταφέρουμε παρακάτω την απάντηση του παιδιάτρου κ. Αντώνη Κοντού στο άρθρο της κας Ολγας Τριάντου (Διαβάστε το ΕΔΩ) που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα μας. (Eπίσης διαβάστε ΕΔΩ τον αντίλογο του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ στο συγκεκριμένο άρθρο)

Η απάντηση του κ. Κοντού έχει ως εξής:

Δυστυχώς είμαι παιδίατρος και όχι ψυχίατρος για να καταλάβω τί θέλει να δείξει με τo   χυδαίο και κατάπτυστο δημοσίευμα  που έστειλε σε πολλούς παραλήπτες η κ. Τριάντου.
Εμείς οι Τζουμερκιώτες έχουμε την τύχη να  καταγόμαστε από έναν ευλογημένο τόπο, αλλά η ανθρώπινη παράνοια δεν παύει να ξεχειλίζει από ορισμένους.  Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ακόμη γιατί τόση μικρότητα, τόση εμπάθεια, τόση αντιπαλότητα, τόση επιθετικότητα , τόση μισαλλοδοξία.!
Η  αποδοχή και η αγάπη του κόσμου όμως  προς το πρόσωπό μου είναι ένα αντίδοτο και ένα τονωτικό για μένα για να προσπερνώ τους ελάχιστους κατ’ ευφημισμό Τζουμερκιώτες και να συνεχίζω !

Δεν είμαι δυστυχώς μόνο εγώ ο αποδέκτης και ο στόχος της σφοδρότατης επίθεσης. Όλοι οι ενασχολούμενοι με τα κοινά και όλοι οι ασχολούμενοι με τα πολιτιστικά εμφανιζόμαστε ως "μαϊντανοί" ή "φελλοί";

Δεν μπορώ να καταλάβω τί πρόβλημα έχει η κ. Τριάντου με το αν εκλέγονται πολλές φορές, στους Συλλόγους, στις Αδελφότητες, στις Ομοσπονδίες και Συνομοσπονδίες, καταξιωμένα άτομα που θέλουν ανιδιοτελώς να προσφέρουν στον πολιτισμό, στους απόδημους Ηπειρώτες και στον τόπο τους.
Αμφιβάλλει μήπως η κ. Τριάντου πως η Π.Σ.Ε. (Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος) για παράδειγμα, έχει να  δείξει τεράστια προσφορά  στην Ηπειρώτικη αποδημία, με δοκιμασμένα στελέχη που εκλέγονται πολλές φορές στο Δ.Σ. της.!! Μα ποιά είναι η κ. Τριάντου που απαξιώνει όλους τους άλλους χωρίς όμως  να προτείνει κάτι συγκεκριμένο;
Μάλλον εδώ συμβαίνει " να πετροβολούν τα δέντρα που έχουν καρπούς " . Οι "νάνοι" όμως όσο και να τεντωθούν ποτέ δεν θα τούς φτάσουν,  αλλά ούτε και οι πέτρες τους γιατί οι "νάνοι" δεν έχουν τη δύναμη. 

Η κ. Τριάντου από ότι γνωρίζω είχε εκλεγεί την τελευταία 3ετία στο Δ.Σ. της Ι.Λ.Ε.Τ. (Ιστορική Λαογραφική Εταιρεία Τζουμέρκων), που Πρόεδρός της ήταν και είναι ο καταξιωμένος κ. Κώστας Μαργώνης που εκλέγεται συνέχεια για περισσότερα από 12 χρόνια!!  Αν και ο κ. Μαργώνης είναι "μαϊντανός" ή "φελλός" επειδή εκλέχτηκε πολλές φορές,  γιατί δέχτηκε το αξίωμα της Γενικής Γραμματέας της Ι.Λ.Ε.Τ.;

Πώς είναι δυνατόν η κ. Τριάντου να συνεργάζεται με έναν Πρόεδρο "μαϊντανό" ή "φελλό";

Γιατί όμως τον τελευταίο χρόνο είχε εξαφανιστεί από την Ι.Λ.Ε.Τ. και από ότι γνωρίζω δεν πήγε ούτε καν στην Γενική Συνέλευση;

Γιατί, αφού της αφέθηκε το περιθώριο που επικαλείται πως ήθελε  για να επιδείξει την "ανιδιοτελή της σκέψη", αφού είχε διάπλατα ανοιγμένο το δρόμο, γιατί  δεν έβαλε ξανά υποψηφιότητα στις αρχαιρεσίες της Ι.Λ.Ε.Τ ώστε να προσφέρει στα Τζουμέρκα αυτές, τις μοναδικές κατά τη γνώμη της σκέψεις της; Ποιός την εμπόδισε; Γιατί εξαφανίστηκε;

Γιατί  αφήνει να βάζουν υποψηφιότητα μόνο οι άλλοι,  αυτοί που κατά τη γνώμη της έχουν "κακόγουστη και ευτελή αισθητική", αυτοί που έχουν "πολιτιστική ένδεια";
Πού είναι αυτό το "ρεύμα ανατροπής" ; Μα γιατί χάνει  την ευκαιρία να κάνει ένα "ξεθεμελίωμα αυτής της ιδιοτελούς πρακτικής".   Και  ξαναρωτάω, την  εμπόδισε κανείς;

Το ίδιο όμως έκανε η κ. Τριάντου και στην Ένωση των Συλλόγων και Αδελφοτήτων της Δ.Ε. Αθαμανίας. Ήταν και εδώ Γενική Γραμματέας στην προσωρινή διοίκηση της Ένωσης και εδώ όμως εξαφανίστηκε. Ούτε και εδώ ξαναέβαλε υποψηφιότητα και σήμερα "στερείτε" η Ένωση, της οποίας έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος, την "ανιδιοτελή σκέψη της". Πιθανότατα θα νόμιζε και στις δύο περιπτώσεις (Ι.Λ.Ε.Τ. και Ένωση) πως οι Τζουμερκιώτες  είναι χαμηλού διανοητικού επιπέδου και δεν θα τιμούσαν με την ψήφο τους "τις μοναδικές πολιτιστικές της αντιλήψεις".

Γιατί η κ. Τριάντου στρέφεται με τα γραφόμενά της εναντίον όλων όσων επί χρόνια προσφέρουν ανιδιοτελώς στον πολιτισμό και στην αποδημία της Ηπείρου; Μήπως γιατί, "ότι δεν μπορεί να φτάσει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια ";
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μου είπε ότι δεν αναφέρεται σε μένα με τα γραφόμενά της και ότι κακώς νομίζω ότι αναφέρεται σε μένα. Φαίνεται πως μας θεωρεί ηλίθιους, εμένα και όλους τους αποδέκτες της επιστολής, οι οποίοι με ρωτούν να μάθουν γιατί τα έχει βάλει μαζί μου η κ. Τριάντου. Όλοι με ρωτούν τί έγινε στην συναυλία διαμαρτυρίας για το φράγμα του Αγ. Νικολάου.

Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ:
Όλοι γνωρίζουν  την προσφορά μου στον αγώνα που έκανα μαζί με τους άλλους φορείς της περιοχής  ενάντια στο φράγμα του Αγ. Νικολάου. Επομένως θα μου ήταν αδιανόητο να είμαι απών από αυτή την εκδήλωση, απών από την οργανωτική επιτροπή.

Ο Δήμαρχος Αρταίων μου ανέθεσε να διαμορφώσω την κοίτη του Άραχθου έτσι ώστε να μπορεί να υποδεχτεί περίπου  2.000 άτομα, με αποτέλεσμα τον Αύγουστο να κάνω διακοπές μέσα στον Άραχθο. Δεν διαμαρτυρήθηκα ποτέ όμως γιατί έχω μεγαλώσει δίπλα στο ποτάμι, μεγάλωσα μαζί με το ποτάμι. Ακόμα νομίζω πως με νανουρίζει το βουητό των ορμητικών του νερών.

Βλέποντας όμως πως τα δύο φράγματα του Πουρναρίου, μετέτρεψαν τον Άραχθο, που είναι από τα ομορφότερα ποτάμια της Ευρώπης, σε μία απέραντη λασπολίμνη, το έβαλα σκοπό της ζωής μου πως μαζί με τους άλλους φορείς της περιοχής δε θα επιτρέψουμε ποτέ να γίνει ένα ακόμα φράγμα στον Άραχθο.
Από την αρχή φάνηκε πως η οργανωτική επιτροπή θα είχε προβλήματα με την κ. Τριάντου και τον κ. Παππά. Φάνηκε καθαρά πως σκοπός της κ. Τριάντου ήταν το πώς θα διαφημιστεί καλύτερα ο σύντροφός της κ. Βασίλης Παππάς, δημόσιος υπάλληλος στο Υπουργείο Οικονομικών  που ασχολείται (όχι επαγγελματικά) και με το τραγούδι.
Ήθελε  η οργανωτική επιτροπή στην αφίσα που θα βγει να αναγράφεται: "Διαμαρτυρόμαστε για το φράγμα, τραγουδάμε για τον Άραχθο". Όμως η κ. Τριάντου ήθελε να αναγράφεται: "Οι συναυλίες του Βασίλη Παππά στα Τζουμέρκα". Πίστευε φαίνεται η κ. Τριάντου πως το πρόβλημα των Τζουμερκιωτών ήταν για το τί θα κάνει ο κ. Βασίλης Παππάς στα Τζουμέρκα και όχι τί γίνεται με το φράγμα του Αγ. Νικολάου.

Ήθελε η κ. Τριάντου και ο κ. Παππάς να μπει πρώτα η φωτογραφία και το όνομα του Βασίλη Παππά και μετά η φωτογραφία του γνωστού σε όλους μας Βασίλη Σαλέα. Τη λύση στο θέμα αυτό την έδωσε ο κ. Χασιάκος, ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων, που μας είπε: "Μη βάζετε τη φωτογραφία κανενός από τους δύο, βάλτε τα όμορφα Τζουμέρκα μας", και αυτό έγινε.

Όταν είδαν ότι δεν πέρασε η δική τους πρόταση έβγαλαν άλλη αφίσα που έγραφε: "Οι συναυλίες του Βασίλη Παππά στα Τζουμέρκα" και φυσικά φρόντισαν να υπάρχει πρώτα η φωτογραφία του Βασίλη Παππά και μετά του Βασίλη Σαλέα. Γιατί όμως κ. Τριάντου βάλατε από κάτω και όλους τους φορείς που δε συμφωνούσαν με τη συγκεκριμένη αφίσα; Με ποιό δικαίωμα;

Τελικά οι συναυλίες του Βασίλη Παππά στα Τζουμέρκα από δύο έγιναν μόνο μία διότι ακυρώθηκε η συναυλία που ήταν να γίνει την επόμενη μέρα στο Αράχθειο θέατρο.
Σε επικοινωνία που είχα με τους κυρίους Ηλία και Ρίτα Νάστου, που είναι οι πάντα οι οργανωτές των καλοκαιρινών εκδηλώσεων στο Αράχθειο θέατρο, μου είπαν πως η συναυλία ακυρώθηκε διότι ο κ. Παππάς τους είχε πει ότι η συναυλία θα είναι δωρεάν, μετά όμως τους είπε ότι πρέπει να δώσουν στην ορχήστρα 5.000 ευρώ και ότι λάθος κατάλαβαν, το δωρεάν ήταν μόνο για τον ίδιο.

Τί κρίμα; Σε καιρό κρίσης νόμιζαν ότι στα Τζουμέρκα υπάρχει πακτωλός χρημάτων!

Πιθανότατα ήθελαν η κ. Τριάντου και ο κ. Παππάς να κάνουν την κοίτη του Αράχθου Ηρώδειο ή Μέγαρο Μουσικής!!! Δεν ήθελαν να υπάρξουν ψητά και ποτά διότι θα ήταν ασέβεια προς τον Σαλέα να τρώνε σουβλάκια ενώ αυτός θα είναι στο πάλκο. Δεν μπορώ να καταλάβω, στα πανηγύρια που πηγαίνει και εργάζεται  ο κ. Βασίλης Σαλέας δεν τρώνε σουβλάκια, δεν πίνουν μπύρες; Μα δε σκέφτηκαν πως αυτοί οι άνθρωποι που ήρθαν από 50χλμ. μακριά,  νύχτα, μέσα στο ποτάμι, θα έπρεπε να βρουν κάτι να φάνε;

Της κάναμε τη χάρη της κ. Τριάντου και βάλαμε μπροστά μπροστά 50 καρέκλες χωρίς τραπέζια!! Πρέπει λέει η κ. Τριάντου να μάθουμε τους Τζουμερκιώτες να έχουν μια διαφορετική πολιτιστική συμπεριφορά, να τους μάθουμε να ακούνε έντεχνο τραγούδι!!!  Δεν κατάλαβα όμως γιατί όλα αυτά έπρεπε να γίνουν μέσα στο ποτάμι με αντίξοες συνθήκες, με βροχή, με πολύ κρύο. Έπρεπε όλοι τους, περισσότερα από 1.000 άτομα να κάθονται σαν τα στρατιωτάκια, να αψηφούν το τσουχτερό κρύο για να ακούνε τα "άσματα" του αγαπημένου της συντρόφου. Φυσικά κανένας δεν πήγε να καθίσει.

 Ήθελε δε η κ. Τριάντου να κλείσουμε τον Άραχθο ώστε να σχηματιστεί μια μικρή λίμνη ώστε να βγει τραγουδώντας ο σύντροφός της κ. Βασίλης Παππάς μέσα σε βάρκα. Μα δεν ξέρει ότι τα ορμητικά νερά του Άραχθου δεν κρατιούνται με τίποτα ! Δεν ξέρει η κ. Τριάντου ότι εμείς δε θέλουμε λίμνες στο ποτάμι.
Τελικά έγινε το δικό τους..!! Ο κ. Βασίλης Παππάς βγήκε μέσα από το ποτάμι με βάρκα του rafting και με μπλε, κόκκινα, πράσινα πυροτεχνήματα!!! Πώς δεν σκέφτηκαν να βάλουν και τον τεχνητό καπνό που χρησιμοποιούν στα σκυλάδικα όταν βγαίνει ο "μεγάλος" τραγουδιστής!!

Το θέμα των μουσικών δε με αφορά διότι δεν είχα καμία υπευθυνότητα. Αν και νομίζω πως ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων δεν έχει την ανάγκη "δικηγόρου", θα πω πως και εδώ άδικα κατηγορείται ο Δήμος.

Από ότι γνωρίζω δεν υπήρχε καμία τέτοια συμφωνία με το Δήμο ώστε να τους βάλει όλα τα έξοδα διαμονής.
Οι πληροφορίες μου λένε πως ο κ. Σαλέας ζήτησε να πάρει μόνος του 2.000 ευρώ για τις 4 ώρες δουλειάς του!! Ήταν μικρή αυτή η αμοιβή σε καιρό κρίσης; Ένας μισθωτός αυτά τα χρήματα δεν τα παίρνει ούτε σε 4 μήνες, όχι σε 4 ώρες!! Γιατί λοιπόν θα έπρεπε ο Δήμος να βάλει και όλα τα φαγητά, τα ποτά, και το ξενοδοχείο, τη στιγμή μάλιστα  που δεν έχει χρήματα για να βάλει λίγο πετρέλαιο στα σχολεία για να ζεσταθούν τα παιδιά.

Οι Τζουμερκιώτες, κ. Τριάντου είναι πολλοί φιλόξενοι, δεν είναι όμως και κορόϊδα, γι' αυτό καλύτερα να φτύσεις τον εαυτό σου και όχι τους άλλους. Εσύ καθοδηγούσες την ορχήστρα, εσύ ήξερες πόσοι θα έρθουν και πότε θα έρθουν. Εσύ έπρεπε να μεριμνήσεις για το πού θα φάνε και πού θα κοιμηθούν. Θα έπρεπε να είχες μεριμνήσει να κλείσεις 20 ημέρες πριν τα ξενοδοχεία, που τις μέρες του Αυγούστου είναι πάντα γεμάτα, και όχι στο παρά πέντε, βρες τε μου εδώ και τώρα δωμάτια.
Αυτά κατόρθωσε και βρήκε ο Δήμος, στο δασικό χωριό, παρ' όλο που δεν είχε συμφωνηθεί κάτι τέτοιο!! Τί έπρεπε να κάνει να βγάλει τους άλλους έξω για να μπουν μέσα οι μουσικοί; 

Λέτε κ. Τριάντου ότι όλα αυτά έγιναν για προσωπική προβολή κάποιων, εγώ όμως δεν είδα στην αφίσα το όνομα κανενός Δημάρχου ή Προέδρου κάποιου φορέα. Τον σύντροφό σου είδα, τον κ. Βασίλη Παππά, που θέλατε να τα τινάξετε όλα στον αέρα αν τυχόν έμπαινε το όνομά του δεύτερο μετά τον Βασίλη Σαλέα, και για το λόγο αυτό βγάλατε άλλη δική σας  αφίσα.

Και κάτι τελευταίο, λέτε κ. Τριάντου ότι ο κ. Παππάς χρηματοδότησε τη συναυλία και ότι του οφείλονται ακόμα κάποια χρήματα. Όλοι μας κ. Τριάντου βάλαμε το χέρι βαθειά στην τσέπη για να σωθεί ο Άραχθος αλλά δεν το φωνάζουμε. Έχω δώσει πάρα πολλές συνεντεύξεις για το φράγμα του Αγ. Νικολάου, σε καμία όμως δεν είπα πως εγώ έδωσα 3.000 ευρώ στους δικηγόρους για να μην χάσουμε την προθεσμία προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Σ.τ.Ε.). Χρήματα που πήρα πίσω, μετά από πολλούς μήνες από τους τότε Δήμους Πραμάντων, Ξηροβουνίου και Κατσαναχωρίων.

Ακόμα και στη συγκεκριμένη συναυλία έχω δώσει αρκετά χρήματα που ποτέ δε θα πάρω πίσω. Έχω όμως για ενθύμιο μερικές αποδείξεις και μπορώ να τις δείξω σε όποιον θέλει (Ξενοδοχείο Νησίστα,  μεταφορά γεννήτριας, πετρέλαιο).
 
Τέλος θα ήθελα πω στον κ. Βασίλη Παππά πως μπορεί η κ. Τριάντου να του είναι πολύ καλή ως σύντροφος, ως mananger του όμως στη Συναυλία νομίζω πως απέτυχε ...!!  

Γνωριμία με Κυρία

Συνταξιούχος δημοσίου, 60 ετών εμφανίσιμος, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία και εμφανίσιμη, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις (κατά προτίμηση ελεύθερη) από 40 έως 55 ετών για γνωριμία, συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Κος Αντώνης.

Τηλ. 698 777 4972

--------------------------------------------------------

ΠΩΛΕΙΤΑΙ σόμπα υγραερίου, καινούργια. 60 ευρώ. Τηλ. 6983 464977

Go to top