Προ ημερών ακούσαμε από κυβερνητικό στέλεχος την πρωτοφανή παραδοχή ότι οι παρεμβάσεις των τελευταίων τριών ετών στους μισθούς και τις συντάξεις, αν και έχουν ξεπεράσει τις 20, είναι ανάξιες λόγου, είναι δηλαδή μικροπράγματα!!

Αφού λοιπόν είναι ανάξια λόγου όσα έχουν ψηφιστεί με ευθύνη της Κυβέρνησης τα προηγούμενα τρία χρόνια, ας κάνουμε μια καταγραφή όσων γίνονται σήμερα και κυρίως αυτών που μας περιμένουν αύριο.
Σήμερα, οι μισοί και παραπάνω εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα λαμβάνουν κάτω από 500 ευρώ! Από την 1η Μαϊου απελευθερώνονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί από το Δημόσιο, όπερ μεθερμηνευόμενον για οφειλή 500 και ενός ευρώ, κάποιος θα μπορεί να χάσει το σπίτι του! Από τον Ιανουάριο του 2019 παραπάνω από 1.500.000 συνταξιούχοι θα δούν τις συντάξεις τους να μειώνονται έως και 250 ευρώ μηνιαίως! Το αφορολόγητο όριο θα μειωθεί, κάτι που σημαίνει ότι όσοι δεν πληρωναν θα αρχίσουν να πληρώνουν μειώνοντας ακόμη περισσότερο τα εισοδήματά τους! Χιλιάδες ελέυθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα πληρώσουν περισσσότερες εισφορές και υψηλότερους φόρους!
Πραγματικά, δεν προκαλεί εντύπωση, αφού στην έννοια της άσκησης πολιτικής των σημερινών κυβερνώντων, όλα επιτρέπονται και όλα απαγορεύονται όταν πρόκειται για την εξυπηρέτηση της παραμονής στην εξουσία, των προσωπικών φιλοδοξιών και των συμφερόντων. Όμως όλα αυτά τα ανάξια λόγου είναι το αποτέλεσμα της περήφανης διαπράγματευσης του Α' εξαμήνου του 2015. Είναι το αποτέλεσμα του ερασιτεχνισμού, της επιπολαιότητας και της κομπορρημοσύνης του Πρωθυπουργού και της παρέας του που μας κόστισε πάνω από 200 δισεκατομμύρια ευρώ! Και ενώ ο ελληνικός λαός χειμάζεται από λάθη και παραλείψεις, για τους οπαδούς της αριστερόστροφης καπιταλιστικής ιδεολογίας των πλουσίων Υπουργών με σπίτια στην Εκάλη και επίδομα ενοικίου αυτά είναι μικροπράγματα!
Κάτι ανάλογο με την παραδοχή ότι δεν είναι μείζον θέμα δύο Έλληνες στρατιώτες να βρίσκονται σήμερα κρατούμενοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας της Τουρκίας για αβέβαιο χρονικό διάστημα ή γείτονες Χώρες να αμφισβητούν την εδαφική κυριαρχία, τον Πολιτισμό, την Ιστορία μας.
Μαθήματα κυνισμού από εθνομηδενιστές πλουτοκράτορες στην Ελλάδα των Αριστερών Μνημονίων! Μικροπράγματα δηλαδή...

 

ΕΥΗ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ
Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω - Αρχαιολόγος
Πολιτευτής Άρτας Ν.Δ.
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top