Εργατικά νοικοκυριά, συνταξιούχοι, άνεργοι, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που πλήττονται απάνθρωπα από τα μνημονιακά μέτρα της κυβέρνησης, ζούνε με τον εφιάλτη της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ, λόγω οφειλών τους.

Διαλύονται ακόμη και οικογένειες εξαιτίας αυτού του προβλήματος!
Οικογένειες που ζούνε από μία σύνταξη ή έναν μισθό ή με συσσίτια, τρέμουν και με τη σκέψη, ότι κάποια στιγμή θα βρεθούν στο σκοτάδι, γιατί οι συνθήκες διαβίωσής τους δεν τους επιτρέπουν να καλύψουν αυτές τις υποχρεώσεις τους.
Υποχρεώσεις που δεν αφορούν κατά βάση τις οφειλές τους, από την κατανάλωση ρεύματος που έχουν, αλλά από τα ανάλγητα χαράτσια που συνοδεύουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, το ύψος των οποίων είναι μεγαλύτερο και από εκείνο του ρεύματος που καταναλώνουν.
Κι όλα αυτά για να κάνουν την «κοινωνική» τους πολιτική οι κυβερνώντες και για την οποία καυχιώνται, χωρίς να αναλογίζονται και τις συνέπειες αυτής της πολιτικής τους, στην κοινωνία.
Ένα ανάλγητο κράτος, ένα κράτος που «εκβιάζει» τον πολίτη, να πληρώνει χαράτσια (ΕΡΤ κ.α.) που δεν τον αφορούν, για να μη μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Γι’ αυτό το τόσο απάνθρωπο κράτος τι έχουν να πούνε οι αρτινοί βουλευτές (στην περίπτωση, η σιωπή τους μόνο «χρυσός» δεν θα είναι), τι έχουν να πούνε οι τοπικοί παράγοντες (δήμαρχοι, επιμελητήριο, Εργατικό Κέντρο, εκκλησιαστικοί παράγοντες), τι έχουν να πούνε και οι αρτινοί εργαζόμενοι στη ΔΕΗ;
Σε όλη τη χώρα ήδη αναπτύσσεται ένα «ρεύμα» κατά της διακοπής του ρεύματος από τη ΔΕΗ, γιατί όχι και στην Άρτα;

                                                                                                                            «Π»

Go to top