«Υγιεινός περίπατος» θα είναι για τον νυν δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη, οι δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Μαϊου 2019, εκτίμηση και παραδοχή φίλων και αντιπάλων του που ασχολήθηκαν ή ασχολούνται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Και είναι ΑΚΤΥΠΗΤΟΣ, γιατί πέραν της Ν.Δ., δεν υπάρχει πολιτικός χώρος, που θα μπορούσε να στηρίξει με αξιώσεις κάποιον ισάξιο υποψήφιο διεκδικητή του Δήμου Αρταίων.
Δεν υπάρχει και πρόσωπο, ικανό να αντιπαρατεθεί στον Χρήστο Τσιρογιάννη, τουλάχιστον από αυτά που κατά καιρούς ακούγονται ή αναφέρονται!
Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Άρτας με πετυχημένη αυτοδιοικητική παρουσία στο Δήμο Αρταίων, χαρακτηριστικά μας είπε;
«Ότι και να επισυνάπτουν σε βάρος του σημερινού δημάρχου, καμιά πολιτική δύναμη και κανένα πρόσωπο δεν μπορούν αποτελεσματικά να τον αντιμετωπίσουν. Μόνο αν ενωθούν όλα τα κόμματα, πέραν της Ν.Δ., με κοινή και με αυστηρή επιλογή υποψηφίου, μπορούν να έχουν κάποια ελπίδα. Σε μια τέτοια περίπτωση και ο ίδιος θα διεκδικούσα το χρίσμα του υποψηφίου δημάρχου…»!
Είναι μια άποψη που έχει βάση και λογική, αλλά στην πράξη είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί.
Και δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί, γιατί κανένα κόμμα δεν εμπιστεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ και σαν εγχείρημα είναι πάρα πολύ παρακινδυνευμένο και σαν τέτοιο, δύσκολα θα υπήρχε σημείο επαφής που θα οδηγούσε σε εκλογική συνεργασία.
Ακόμη και η υπουργός ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ να είναι αντίπαλός του από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα είχε καμιά τύχη.
Τέλος κι όσον αφορά το ενδεχόμενο μιας πιθανής «διάσπασης» (γιατί κι αυτό ακούστηκε), από «ανεξαρτητοποιημένους» δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του νυν δημάρχου, δεν βλέπουμε καμιά κίνηση άξια λόγου και προπαντός ικανή να τον βλάψει!

                                                     

                                                                                                      Λ.Σ.

Go to top