Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΗΧΩ της Άρτας», ο Γραμματέας του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, ΣΗΦΗΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ, πρότεινε για υποψήφιο Δήμαρχο Αρταίων τον γνωστό δημοσιογράφο ΑΡΗ ΡΑΒΑΝΟ, κατά τη συνεδρίαση του τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έγινε την περασμένη Πέμπτη.

Μια πρόταση, που δεν είναι νέα (το όνομά του «έπαιξε» πολλές φορές και στο παρελθόν), και για κάτι που ο ίδιος ο ΑΡΗΣ ΡΑΒΑΝΟΣ ουδέποτε εξεδήλωσε επιθυμία, ακόμη και σήμερα που άνοιξαν οι διεργασίες επιλογής υποψηφίων από όλα τα κόμματα.
Να υποθέσει κανείς ότι «με το ζόρι» τον σπρώχνουν στην διεκδίκηση του κομματικού χρίσματος ή πρόκειται για ένα ανούσιο προσωπικό ή κομματικό παιγνίδι;
Καλείται ένας αρτινός που ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά και κοινωνικά στην Αθήνα, να επανέλθει στην Άρτα, για να αναλάβει τις τύχες του Δήμου Αρταίων, ελλείψει άλλου καταλληλότερου ατόμου από το χώρο ή και από όλη την τοπική κοινωνία;
Διότι άλλο είναι να τον προτείνεις για υποψήφιο βουλευτή Άρτας, που τον περισσότερο χρόνο τον καταναλώνει στην πρωτεύουσα και άλλο για Δήμαρχο Αρταίων, που υποχρεώνει τον ενδιαφερόμενο να αλλάξει τόπο διαμονής, να παραιτηθεί από τη δουλειά του, να αλλάξει τρόπο ζωής.
Ρωτήθηκε ο Άρης Ραβανός αν θέλει να θυσιάσει όλα τα προαναφερόμενα, για να διεκδικήσει το δημαρχιακό αξίωμα του Δήμου Αρταίων;
Κι αν ρωτήθηκε ποια είναι η απάντηση;
Είμαστε βέβαιοι ότι ο Άρης Ραβανός δεν έχει τέτοιες προθέσεις, γιατί αν είχε, θα τις έκανε κάποια στιγμή ο ίδιος γνωστές.
Πέραν όμως από αυτή την εκτίμησή μας, δεν βλέπουμε το λόγο για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιλέξει για υποψήφιο Δήμαρχο,, κάποιον που ζει μακριά κι έχει προσαρμόσει τη ζωή του, εκτός της περιοχής που θα κληθεί να υπηρετήσει.
Κι ας δεχτούμε ότι εμείς κάνουμε λάθος στις εκτιμήσεις μας, υπάρχει κάποιος, που πιστεύει ότι μια τέτοια επιλογή, θα έχει έστω και μία πιθανότητα, στις χίλιες, να κερδίσει το Δήμο Αρταίων;
Με αλεξιπτωτιστή και «φυτευτό» από τα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ;
Και για να προλάβουμε τυχόν αυθαίρετες ή κακόβουλες ερμηνείες για αυτές τις θέσεις μας, λέμε τα εξής: «Ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» την ίδια ακριβώς άποψη είχε καταθέσει και εκφράσει και για τον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, όταν η Ν.Δ., τον πρότεινε για υποψήφιο Νομάρχη Άρτας, παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος ήταν ήδη συνταξιούχος και μπορούσε να εγκατασταθεί στην Άρτα, για την άσκηση των καθηκόντων του, όπως κι έγινε!
Επαναλαμβάνουμε! Ο κ. Ραβανός θα εγκαταλείψει τη δουλειά του και θα αλλάξει τη ζωή του, για να πάει για Δήμαρχος Αρταίων;
Αν ναι, οφείλει να το πει, όχι μόνο στο κόμμα του, αλλά και στη τοπική κοινωνία και να μην αφήνει ψιθύρους, να μιλούν για λογαριασμό του.
Τέλος στην περίπτωση του Δήμου Αρταίων, αν η επιλογή του υποψηφίου Δημάρχου, από το ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα αφορά άτομο που ζει ΜΟΝΙΜΑ στην πόλη της Άρτας ή στα όρια του Δήμου Αρταίων κι έχει αποδεδειγμένα πετυχημένη επαγγελματική και κοινωνική δραστηριότητα, τότε τον περιμένει (μετά βεβαιότητας) εκλογικό «στραπάτσο».
Θα είναι «βούτυρο στο ψωμί» του Χρήστου Τσιρογιάννη.
Και τέτοια άτομα, η Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ Άρτας έχουν αρκετά στην περιοχή μας, για να επιλέξουν κάποιον από αυτά, που θα έχει δυνατότητες και προοπτικές, για να πετύχει ενδεχομένως και τη νίκη.   
Άτομο που απαραίτητα να διαθέτει και λαϊκές προσβάσεις προς τους άλλους πολιτικούς χώρους και κυρίως προς τη Ν.Δ., που θα είναι και ο βασικός αντίπαλος.

Λ.Σ.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top