«Έξι μήνες του έμειναν», είναι η «απειλή» πρώην στενών συνεργατών – αντιδημάρχων του ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ, απάντωντας σε ερώτηση του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», αν η εκδηλωμένη ήδη δυσαρέσκειά τους, θα μεταφρασθεί και σε διάσπαση του χώρου, στις εκλογές του ερχομένου Μαϊου.

Οι διεργασίες έχουν ξεκινήσει προ πολλών μηνών και οι διαφωνούντες και διαχωρίσαντες τη θέση τους, με την ασκηθείσα πολιτική του νυν δημάρχου, σε καθημερινή σχεδόν βάση, συνεργάζονται για τη συγκρότηση συνδυασμού και ψηφοδελτίου και όπως οι ίδιοι μας είπαν: «Ο κύβος ερρίφθη»!
Το ποιος θα ηγηθεί είναι πλέον το ζητούμενο και κατά πληροφορίες μας η τελική σχετική απόφαση, θα παρθεί με «δημοκρατικές διαδικασίες», από τους προαναφερόμενους και από εκείνους που συμπορεύονται μαζί τους προς αυτή την κατεύθυνση.
Ένας από τους πρωταγωνιστές αυτής της κίνησης, ο δημοτικός σύμβουλος ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΛΑΓΚΑΣ, μας είπε: «Η αυταρχική, και αλαζονική συμπεριφορά του δημάρχου, αλλά και η δημαρχοκεντρική αντίληψή του, εξάντλησε την υπομονή μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Αρταίων, από την οποία ο Δήμαρχος απαντά στο κείμενο της δικής μου ανεξαρτητοποίησης, χωρίς ταυτόχρονα να το παραθέτει, ως όφειλε, ώστε ο δημότης-πολίτης να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα…»!
Στο σημείο αυτό, έχει απόλυτο δίκιο ο κ. Μπαλάγκας και κακώς οι υπεύθυνοι της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Αρταίων και ο ίδιος ο Δήμαρχος δεν έπραξαν το αυτονόητο, την ταυτόχρονη καταχώρηση της δήλωσης ανεξαρτητοποίησής του, το περιεχόμενο της οποίας έχει ως ακολούθως:

«Προς τον
κ. πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αρταίων
κοινοποίηση: κ. Δήμαρχο
Άρτα 22 Οκτωβρίου 2018
Κύριε πρόεδρε, με την παρούσα επιστολή μου και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 66 του ν. 3852/2010 και του άρθρου 94 παρ. 4 του Κ.Δ.Κ., σας ανακοινώνω ότι αποχωρώ απ’ την δημοτική παράταξη «ΑΡΤΙΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», για τους παρακάτω λόγους:
Η διαρκής αγωνία μου, για ουσιαστική συνεργασία, η οποία θα είναι εμφανής στους πολίτες, μέσω των αποτελεσμάτων και των έργων της δημοτικής μας αρχής, βρίσκει μπροστά της, έναν τοίχο που στήνει η δημαρχοκεντρική αντίληψη του επικεφαλής του συνδυασμού μας, με αποτέλεσμα ούτε το επιθυμητό έργο να παράγεται, αλλά και -το σημαντικότερο- να έχει παγιοποιηθεί, στην συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, η άποψη που τους θέλει ως χρήσιμους, μόνο για την ψήφο τους.
Σ’ όλη μου την επαγγελματική και κοινωνική διαδρομή και τα τελευταία χρόνια, στην  ενασχόλησή μου με τα κοινά, υπήρξα φανατικός οπαδός της συνεργασίας, γιατί μόνο με αυτή μπορεί να προκύψει το επιζητούμενο αποτέλεσμα. Και απ’ την άλλη πλευρά δεν υπήρξα μίζερος και μηδενιστής, αναδεικνύοντας πάντα την όποια θετική πτυχή των εξελίξεων.
Έτσι όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν μίλησα, αναζητώντας με μεγάλη υπομονή, το όποιο θετικό, στην δράση της δημοτικής αρχής. Δυστυχώς, δεν προέκυψε κάτι τέτοιο και  τίποτα δεν άλλαξε προς το καλύτερο. Όλα όσα έγιναν μέχρι τώρα, καμία σχέση δεν έχουν με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις... Όλοι αν κάνουμε, έναν σοβαρό απολογισμό της πορείας της παράταξής μας, στο ίδιο συμπέρασμα θα καταλήξουμε, μιας και η στενή ηγετική ομάδα, λειτουργεί ως κλειστό «διευθυντήριο», με όσα συνεπάγονται οι τέτοιες επιλογές, στον θεσμό της αυτοδιοίκησης.
Με βάση λοιπόν, όλα τα παραπάνω, καθίσταται σαφές, ότι η συμμετοχή μου στον συνδυασμό «ΑΡΤΙΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», είναι αδιέξοδη και σε καμία περίπτωση, δεν επιθυμώ να καταστώ μέρος της επιλογής υποτίμησης των πολιτών, τους οποίους σε κάθε προσπάθειά μου, έχω ως πρώτη παράμετρο για τις δικές μου επιλογές...
Άλλωστε έχουμε ήδη εισέλθει στην προεκλογική περίοδο και επειδή η απόφασή μου, να μην είμαι υποψήφιος με τον συνδυασμό «ΑΡΤΙΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» είναι ειλημμένη, η ανεξαρτητοποίησή μου, είναι επιβεβλημένη.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΛΑΓΚΑΣ
Δημοτικός Σύμβουλος»

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top