Από τον Δήμαρχο Αρταίων ΧΡΗΣΤΟ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ, πήραμε απάντηση σε άρθρο μας, το περιεχόμενο της οποίας έχει ως ακολούθως:

«Αξιότιμε κ. Διευθυντά,

Με αφορμή άρθρο που φιλοξενείτε στην ιστοσελίδα www.paratiritis-artas.gr και το οποίο έχει την υπογραφή Λ.Σ., με θέμα: «ΑΙΣΧΟΣ: Δήμαρχε Χρήστο Τσιρογιάννη που και πως το πας;» και για την ολοκληρωμένη ενημέρωση των αναγνωστών σας, σας κάνουμε γνωστά τα κάτωθι:
Ο Δήμος Αρταίων, όπως προβλέπεται στην κείμενη Νομοθεσία, προκήρυξε ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για τις «Υπηρεσίες ετήσιων πολιτιστικών εκδηλώσεων Δήμου Αρταίων 2018-2019». Ο διαγωνισμός αυτός (με αρ.  πρωτ: 16852/2018) είχε συνολικό προϋπολογισμό 116.910 ευρώ και αφορούσε συνολικά τη διοργάνωση 17 εκδηλώσεων, ενώ ήταν επιμερισμένος σε κατηγορίες.
Σε ο, τι αφορά την εκδήλωση «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΓΙΟΦΥΡΙΟΥ» το συνολικό ποσό για ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΜΜΕ είναι 2.000€ με το ΦΠΑ και αφορούσε διαφήμιση σε όλων των ειδών τα ΜΜΕ. Συνολικά το ποσό για ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ –ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ και για τις 17 εκδηλώσεις του Δήμου ανέρχεται σε 12.000€ με το ΦΠΑ.  
Από την αποσφράγιση των προσφορών προέκυψαν 5 ενδιαφερόμενες εταιρίες.
Για τις ενότητες ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΜΜΕ-ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ προέκυψε ανάδοχος η «ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.», δεδομένου ότι κατέθεσε την πλέον συμφέρουσα οικονομική προσφορά βάσει τιμής του συνολικού προϋπολογισμού. Τα αντίστοιχα πρακτικά των αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής είναι αναρτημένα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και φυσικά μπορούν να τα δουν όλοι.

Από όλα τα παραπάνω γίνεται εμφανές ότι σε καμία περίπτωση δεν ισχύουν τα όσα ισχυρίζεται ο αρθρογράφος σας, ότι δηλαδή έγινε ανάθεση σε συγκεκριμένη εταιρία και μάλιστα εκτός Άρτας για τη διαφήμιση του αγώνα «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΓΙΟΦΥΡΙΟΥ», τη στιγμή που ο διαγωνισμός ο οποίος διενεργήθηκε βάσει της κείμενης Νομοθεσίας ήταν ανοικτός και μπορούσε ο καθένας ενδιαφερόμενος, εντός και εκτός Άρτας, να λάβει μέρος.
Προκειμένου να μην δημιουργούνται παρερμηνείες και λάθος συμπεράσματα στους συμπολίτες, ιδιαίτερα δε από τη στιγμή που μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο, παρακαλούμε για την άμεση δημοσίευση της παρούσας απάντησης σε θέση ανάλογη με την δημοσίευση του άρθρου σας».

Σας ευχαριστούμε.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ
ΧΡΗΣΤΟΣ Κ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ: «Εμείς δεν μιλήσαμε για παράνομες ενέργειες, αλλά για επιλογές που δεν εξυπηρετούν το καλώς εννοούμενο τοπικό συμφέρον.
Κι επειδή διανύουμε προεκλογική περίοδο και προς αποφυγή σχετικών… παρερμηνειών, ρωτάμε μόνο τούτο: «Γιατί οι εν λόγω 17 εκδηλώσεις δεν ανατέθηκαν στην Αναπτυξιακή Επιχείρηση του Δήμου Αρταίων ή στους τοπικούς πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς (Σκουφάς, Μακρυγιάννης, Αναγέννηση κ.α.), που γνωρίζουν το αντικείμενο, ώστε να μείνουν στην Άρτα τα 116.000 € που διατίθενται για αυτόν τον σκοπό και να πέσουν και κάποια μεροκάματα στους ανέργους της περιοχής μας; Και τα 30 καθαρά ευρώ που δίνονται στις τοπικές εφημερίδες για την προβολή των εκδηλώσεων, δεν είναι «ζητιανιά» για αυτές;
Γιατί αυτή η απαξίωση; Βέβαια ο τίτλος του άρθρου μας είναι υπερβολικός, αλλά, όπως και να χει, η απαξίωση προκαλεί ενίοτε και οργή»!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top