Μια εταιρία, που δεν την γνωρίζουν ούτε οι ιδρυτές της (τρείς στο σύνολο), που δεν την γνωρίζει κανείς ειδικός στο χώρο των δημοσκοπικών εταιριών όλης της χώρας, με λειτουργία λιγότερη των τριών μηνών (ιδρύθηκε τις 22-1-2019), χωρίς κανένα βιογραφικό, χωρίς καν παρουσία στο διαδίκτυο, χωρίς δυνατότητα θεσμικού ελέγχου των εργασιών της (Δεν υπάγεται στο κανονιστικό πλαίσιο, στο οποίο υπάγονται όλες οι αναγνωρίσιμες εταιρίες του είδους), μια εταιρία που «έσκασε μύτη», προεκλογικά, ασχολούμενη μόνο, με δημοσκοπήσεις σε «επιλεγμένους» Δήμους, κατάφερε να εξοργίσει την τοπική κοινωνία της Άρτας με μια δημοσκόπηση, που δεν αντέχει καμιάς απολύτου σοβαρής κριτικής.

Μια δημοσκόπηση που παρουσίασε η εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», του περασμένου Σαββάτου και η οποία είχε δημοσιευθεί την προηγούμενη ημέρα στην ηλεκτρονική έκδοση τοπικής εφημερίδας, χωρίς αναφορά στην πηγή της.
Πως γίνεται αυτό, δεν το χωράει καμιά λογική εξήγηση.
Η μήπως και το… «χωράει»;
Αλλά ας πάμε στην ουσία.
Ο λόγος για την «μεγάλη δημοσκόπηση» που αφορά κυρίως το Δήμο Αρταίων, της εταιρίας «φάντασμα», υπό την επωνυμία «ΙΝΝΟVATION METRISIS POLL», σύμφωνα με την οποία, οι ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ και ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ «κάνουν υγιεινό περίπατο» προς τη δεύτερη Κυριακή» , με ποσοστά 29,2% και 16,9% αντίστοιχα, και οι υπόλοιποι κάτω από τη βάση του 10%.
Παρόμοια δημοσκόπηση και από την ίδια εφημερίδα τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», είχε παρουσιαστεί και στις 19 Δεκεμβρίου 2018, στην οποία σχεδόν «μηδενίζονταν» οι αντίπαλοι του νυν δημάρχου.
Τώρα το πώς γίνεται δημοσκοπική έρευνα για το ποιοι υποψήφιοι δήμαρχοι, θα πάνε δεύτερη Κυριακή, με τεράστια διαφορά από τους υπόλοιπους διεκδικητές, χωρίς να έχουν δημοσιοποιηθεί τα ψηφοδέλτιά τους και τα δημοτικά τους προγράμματα και κυρίως χωρίς να ξεκινήσει κανονικά ο προεκλογικός τους αγώνας, βασικά στοιχεία διαμόρφωσης ενός εκλογικού αποτελέσματος, δεν μπορούμε να το καταλάβουμε.
Αλλά το ξεπερνάμε αυτό και πάμε στα υπάρχοντα δεδομένα.
Συνδυασμός με 50 υποψηφίους, σπανίως δεν ξεπερνά το 10%, πλην του ΚΚΕ που επιμένει να μετράει μόνο τις δυνάμεις του.
Πως λοιπόν η Τζένη Ταπραντζή, που την στηρίζει ένα κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ με 43% τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές στο Δήμο Αρταίων και που την στηρίζουν η υπουργός Όλγα Γεροβασίλη και ο βουλευτής Βασίλης Τσίρκας και ξωπίσω της η ίδια η κυβέρνηση και να μη φτάνει ούτε το 10%, κατά την εν λόγω δημοσκόπηση;
Ενώ οι πρώην υποψήφιοι δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ, του 3% στο Δήμο Αρταίων, χτυπάγανε 17άρια και 18αρια;
Πως είναι δυνατόν ο νυν δήμαρχος, με διάσπαση στον πολιτικό του χώρο και στον συνδυασμό του, και με φυσιολογική φθορά, να διατηρεί σήμερα τα ίδια ποσοστά, με εκείνα του 2014 και με διασπασμένο τότε το ΠΑΣΟΚ;
Πως είναι δυνατόν ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Μπαλάγκας, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις προηγούμενες εκλογές να συγκεντρώνει 1100 προσωπικούς ψήφους, συν άλλοι τρεις που συμπορεύονται μαζί του, με προσωπικούς ψήφους πάνω από 2.000 και σε αυτές που έρχονται και ως υποψήφιος πλέον δήμαρχος, και με άλλους… 50 μαζί του, κατά τη δημοσκόπηση, να μην πιάνει ούτε 2.500 ψήφους, ποσοστό ούτε 9%;
Αλλά προσπερνάμε και τα προαναφερόμενα και σταματάμε στις ίδιες τις δημοσκοπήσεις.
Δεν φαντάζει λίγο περίεργο, να γίνονται δύο δημοσκοπήσεις σε διάστημα 4 μηνών, για το Δήμο Αρταίων, από την ίδια εφημερίδα;
Τόσο μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για την Άρτα;
Όχι βέβαια!
Η λογική οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα ότι πρόκειται περί στημένης δημοσκόπησης, η οποία, για τον γράφοντα, «μαγειρεύτηκε» και στην περιοχή μας, με στόχο την δημοσκοπική απαξίωση των «επικίνδυνων» αντιπάλων.
Η δε εταιρία που την έκανε, έχει καταγγελθεί σαν αναξιόπιστη και για άλλες δημοσκοπήσεις της, σε άλλους δήμους της χώρας.
Καταγγέλθηκε δημόσια και από την παλιά καραβάνα της πολιτικής, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, αλλά και από άλλους υποψηφίους δημάρχους και από πολλά μέσα ενημέρωσης άλλων περιοχών, όπως της Καλλιθέας, της Φυλής, της Μυκόνου, του Παλαιού Φαλήρου, του Σαρωνικού, της Ημαθίας και άλλων.
Μάλιστα ο κ. Σγουρός ζήτησε και παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση και του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, με αφορμή δημοσκόπηση αυτής της εταιρίας για την Περιφέρεια Αττικής, χαρακτηρίζοντας τα ευρήματά της και «ανάξια σχολιασμού»!
Άλλη χαρακτηριστική περίπτωση, είναι το παρακάτω κείμενο από το www.kallitheapress.gr που λέει:
«Μια εταιρεία λοιπόν, που ιδρύθηκε στις 22/1/2019, δεν την γνωρίζει κανείς, όσο και αν ψάξαμε, δεν ανήκει στον κλάδο  όπως ανήκουν οι γνωστές και καταξιωμένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο και ως εκ τούτου η συγκεκριμένη εταιρεία, δεν υπόκειται σε κανένα κανόνα δεοντολογίας, δεν είναι υποχρεωμένη να δώσει την βάση δεδομένων σε πιθανό έλεγχο και πολύ περισσότερο, δεν είναι υποχρεωμένη να τηρεί τους κανόνες επιστημονικής μέτρησης,. Παρ όλα αυτά σε 6 ημέρες από την ίδρυση της, έκανε την πρώτη δημοσκόπηση και στις 11/2/2019 έκλεισε (έκανε διαγραφή) για να ξανανοίξει μετά από 10 ημέρες με την ίδια ονομασία, ενώ παράλληλα προχώρησε σε νέα δημοσκόπηση με τα γνωστά αποτελέσματα. Αν ψάξει κάποιος για την εν λόγω εταιρεία, τα μόνα που θα βρει, είναι μια διεύθυνση στη Γλυφάδα, που όσες φορές πήγαμε στο συγκεκριμένο σημείο, δεν βρήκαμε κανέναν, αλλά και όσους ρωτήσαμε στη περιοχή δεν γνώριζε κανείς κάτι. Επίσης δεν υπάρχει τηλέφωνο για να επικοινωνήσει κάποιος μαζί τους, υπάρχει όμως μια  ιστοσελίδα που γράφει ότι είναι υπό κατασκευή, τελείως κενή και φυσικά χωρίς να αναγράφονται πουθενά στοιχεία της εταιρείας.
Όσο για το καταστατικό της εταιρείας, απαρτίζεται από ένα ΔΣ τριών ατόμων (μια γυναίκα και δυο άνδρες) οι οποίοι δηλώνουν απλά ελεύθεροι επαγγελματίες χωρίς κανένα βιογραφικό και χωρίς να γνωρίζει κανείς, αν έχουν γνώσεις  και  εμπειρία στο σοβαρό θέμα που λέγεται δημοσκόπηση.
Επειδή το ψάχνουμε και δεν το αφήνουμε στη τύχη του, θα επανέλθουμε με περισσότερα στοιχεία, γιατί το θέμα των δημοσκοπήσεων για τον Δήμο Φυλής και όχι μόνο, εξελίσσεται σε ένα τεράστιο σκάνδαλο».
Τα συμπεράσματα δικά σας!
Οι θέσεις μας για την συγκεκριμένη δημοσκόπηση, σε καμία περίπτωση δεν είναι υπέρ ή κατά κανενός υποψηφίου και για οποιοδήποτε αξίωμα.
Απλά τις «μαϊμούδες» δεν τις ανεχόμαστε! Σεβόμαστε τον αγώνα όλων των υποψηφίων και δεν έχουμε δικαίωμα να αναπαράγουμε «έρευνες», που χειραγωγούν το εκλογικό σώμα, έρευνες υπόπτου προελεύσεως, που κανέναν, μα κανέναν δεν ωφελούν!
Οι εμπνευστές τέτοιων συνταγών… απλά «μαϊμουδίζουν» και πουλάνε εκδούλευση, φοβάμαι όχι αδαπάνως.
Ακόμη ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, δεν έχει πρόβλημα για την πρώτη Κυριακή, αλλά για τη δεύτερη, λόγω φυσικά της Απλής Αναλογικής.
Εμείς λέμε ότι δεν έχει και προσωπική συμμετοχή σε αυτή την ιστορία, γιατί πρόκειται περί σχεδίου πανελλαδικής εμβέλειας, με στόχο την πλήρη δημοσκοπική απαξίωση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ και την επικράτηση των αντιπάλων τους, προσφέροντάς τους, σε πρώτη φάση δημοσκοπικό «αέρα»!
Θύματα αυτού του σχεδίου είναι και οι «επικίνδυνοι» αντίπαλοι των τελευταίων, όπως ο Γ. Μπαλάγκας.
Όμως οι τοπικές εξουσίες, είναι υπόθεση των τοπικών κοινωνιών κι όχι των όποιων κομματικών οργανισμών και άλλων σκοπιμοτήτων και σε αυτό ακριβώς αντιδρά ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ».

Λ.Σ.

       

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top