Μια πληγή πολλών ετών για τους Στρατιωτικούς, το πολιτικό προσωπικό που εργάζεται εκεί και τις οικογένειες αυτών.

Θα έπρεπε να είναι πληγή και των αρχών της πόλης μας. Και λέω θα έπρεπε, γιατί ναι μεν όλα αυτά τα χρόνια το Κέντρο Νεοσυλλέκτων της Άρτας είναι στη δύσκολη θέση ότι κλείνει, τελικά όμως κάτι γίνεται την τελευταία στιγμή και παραμένει ζωντανό. Θα πρέπει να μάθουν οι πολίτες της πόλης μας, όπως και οι πολίτες του Δήμου Αρταίων, ότι τη δεδομένη στιγμή το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Άρτας βρίσκεται στη δύσκολη θέση ενός μόνιμου κλεισίματος. Θα αναρωτηθούν κάποιοι γιατί δεν ακούγεται τίποτα. Θα σας εξηγήσω εγώ με απλά λόγια γιατί δεν ακούγεται τίποτα. Δεν γίνεται ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης  στο άκουσμα του κλεισίματος του στρατοπέδου να ζητάει ένα κομμάτι για να δημιουργηθεί δημοτικό parking, αντί η φωνή του να είναι κάθετη περί αυτού και στη συνέχεια αυτού να παίρνει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για την παραμονή του στρατοπέδου πιστεύοντας ότι η κατακραυγή του κόσμου θα είναι μεγάλη στο όνομά του. Δεν γίνεται ο Δήμαρχος Αρταίων να ζητάει να γίνει parking ένα κομμάτι του στρατοπέδου και από την άλλη την Κυριακή του Πάσχα να δίνει ευχές στους στρατιώτες του στρατοπέδου. Που ήσασταν κύριε Δήμαρχε για το στρατόπεδο εκτός των ορκωμοσιών που και σε αυτό ερχόσασταν για την προβολή σας; Θα σας πω εγώ κύριε Δήμαρχε. ΠΟΥΘΕΝΑ δεν ήσασταν δίπλα στο θέμα του στρατοπέδου και του προσωπικού αυτού.
 Όπως έχω αναφέρει σε παλαιότερή μου συνέντευξη στο ART TV  ως Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Στρατιωτικών Ειδικής Κατάστασης (ΠΑ.ΣΥ.Σ.Ε.Κ.), στο στρατόπεδο εργάζονται στρατιωτικοί με σοβαρά προβλήματα υγείας, στρατιωτικοί με σοβαρά προβλήματα υγείας συζύγων και τέκνων, στρατιωτικοί χωρισμένοι, στρατιωτικοί πολύτεκνοι. Γιατί αναφέρω αυτές τις κατηγορίες; Διότι αυτές οι κατηγορίες στρατιωτικών καλύπτονται από νόμους. Ένα ενδεχόμενο κλείσιμο του στρατοπέδου θα φέρει σε δύσκολη θέση αυτούς και τις οικογένειές τους. Στο στρατόπεδο πραγματοποιείται αιμοδοσία, αίμα το οποίο πηγαίνει στο νοσοκομείο της Άρτας και κατ επέκταση στους συμπολίτες μας. Μην γελιόμαστε ότι με το κλείσιμο του στρατοπέδου, την επόμενη ημέρα θα μπει κάποια άλλη δημόσια υπηρεσία εκεί. Αυτά απαιτούν χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι το στρατόπεδο θα μείνει στα χέρια πυρομανών. Μιλάμε για το στολίδι του λόφου Περάνθης. Ότι και να σημαίνει αυτό.
Εκτός αυτού, μιλάμε για οικογένειες στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού περί των 80 οικογενειών. Αυτό σημαίνει έσοδα αυτών περί τις 100.000 ευρώ. Είναι χρήματα τα οποία παραμένουν με τον οποιονδήποτε τρόπο στην πόλη της Άρτας. Αυτό το αναφέρω για όσους λένε συνέχεια ότι το στρατόπεδο δεν αποφέρει χρήματα. Επίσης μιλάμε για τους απλούς στρατιώτες. Τα παιδιά μας δηλαδή. Υπάρχουν οικογένειες αυτών, που χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας. Προβλημάτων υγείας μελών της οικογένειάς τους και οικονομικής φύσεως, όπου είναι απαραίτητο να υπηρετούν κοντά στις οικογένειές τους.
Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι ναι μεν το στρατόπεδο είναι μια υπηρεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, από την άλλη όμως είναι μία δημόσια υπηρεσία. Όλοι καταλαβαίνουμε τι εννοώ. Ας αναρωτηθούμε λοιπόν όλοι μας, γιατί οι αρχές έως τώρα δεν έδωσαν την ανάλογη βαρύτητα περί αυτού, εκτός των Βουλευτών του Νομού Άρτας που υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή.
Ζητάω τη στήριξη όλου του Στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού, των οικογενειών τους και όλων των απλών πολιτών, ώστε με την εκλογή μου ως Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αρταίων, να μπορώ να έχω και πολιτική φωνή και όχι μόνο κοινωνική που είχα έως τώρα ως Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Στρατιωτικών Ειδικής Κατάστασης (ΠΑ.ΣΥ.Σ.Ε.Κ.), για το θέμα του Κέντρου Νεοσυλλέκτων Άρτας.

Δημήτριος Λ. Χαλάστρας
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Ε. Αρταίων
με τον συνδυασμό ¨ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ¨ για τον Δήμο Αρταίων


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top