Της ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΜΠΟΥΚΑ

Ο δήμος Αρταίων, λόγω της γεωγραφικής του θέσης, είναι ένας τόπος προικισμένος με φυσική ομορφιά και γεμάτος δυνατότητες εξέλιξης, τόσο για τον ορεινό και πεδινό όγκο όσο και για την πόλη της Άρτας. Η ποιότητα ζωής των κατοίκων και τα καθημερινά προβλήματα αξίζουν να γίνουν προτεραιότητα των αρχών διοίκησης της περιοχής.

Είναι ευρέως αναγνωρισμένο ότι η Παιδεία και ο Πολιτισμός συμβάλλουν στην αναβάθμιση των παραπάνω ξεκινώντας με τα προβλήματα που αφορούν τους δύο αυτούς άξονες.
Χρειαζόμαστε υποδομές που θα διατεθούν ως στέγες πολιτισμού. Φυσικά για όλες τις ηλικίες, θα φιλοξενούν τις τέχνες, τον αθλητισμό, τις επιστήμες έναντι χαμηλού αντιτίμου, σεβόμενοι πάντα την οικονομική δυσκολία των πολιτών. σε συνάρτηση με τα τμήματα Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που βρίσκονται στην Άρτα. Οι νέες ιδέες και τα projects των φοιτητών για έναν δήμο καλλιτεχνικό φιλόζωο, ανεπτυγμένο και φιλικό στο περιβάλλον, θα βοηθήσει  να αφαιρέσουμε τις παρωπίδες και να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας.
 Είναι πασιφανή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως Δήμος Αρταίων όσον αφορά τις σχολικές μονάδες κυρίως  στην ασφαλή μετακίνηση των ανηλίκων από και προς το σχολείο καθώς και την ένταξη των Ρομά σε αυτό, όπου θα βοηθήσει στην έναρξη αποδοχής τους στην κοινωνία με ομαλότητα. Είναι σημαντικό επίσης να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια στους συμπολίτες μας. Έτσι λοιπόν η Άρτα θα κρατήσει τα παιδιά της εδώ, στον τόπο που μεγάλωσαν και αγαπούν δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας για όλους με απόλυτο σκοπό την παραγωγικότητα. Αν μη τι άλλο εξίσου σοβαρό θέμα αποτελεί η έλλειψη λειτουργικών και ασφαλών παιδικών χαρών, τόσο στην πόλη όσο και στα περίχωρα καθώς και ένας στεγασμένος δημοτικός παιδότοπος, όπου θα απασχολεί τα παιδιά τις μέρες με κακοκαιρία.

Η Άρτα του αύριο χρειάζεται τουριστική προβολή τόσο για τη φυσική και σπάνια ομορφιά της όσο και τα ιστορικά μνημεία της. θέτοντας πρωτεύοντα στόχο έναν ανοιχτό κάστρο και το Ξενία εν λειτουργία η πόλη θα ανασάνει ξανά. Μάλιστα οι διαδραστικές δραστηριότητες και η αξιοποίηση κάθε παραμελημένου μνημείου θα φέρει απολαβές στην τοπική οικονομία και θα ανοίξουν θέσεις εργασίας βγάζοντας από την αδράνεια ένα μεγάλο ποσοστό των κατοίκων της. Οι κοινότητες του δήμου μπορούν επίσης να συμβάλλουν στον  αγροτουρισμό όσο και στη δημιουργία συνεταιρισμών τοπικών προϊόντων και την ανάδειξή τους σε μεγάλη γεωγραφική εμβέλεια. Όλα αυτά όμως προϋποθέτουν νοικοκύρεμα του δήμου.
Η μάστιγα των ναρκωτικών ουσιών που κυκλοφορούν τόσο στην Άρτα όσο και στα περίχωρα,  παρ όλες τις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική αστυνομία για την ύφεση αυτού του φαινομένου είναι ανεξέλεγκτη. Ο  δήμος οφείλει να περιθάλψει τους εξαρτημένους και να φροντίσει να μειωθεί το ποσοστό χρήσης όσο το δυνατόν περισσότερο.
 Εδώ και χρόνια ο κόσμος ταλαιπωρείται λόγω του κυκλοφοριακού ζητήματος στην πόλη μας την μη ορθή σήμανση του οδικού δικτύου, τον ανεπαρκή φωτισμό και την έλλειψη χώρων στάθμευσης. Η αναβάθμιση αυτών είναι εξίσου αναγκαία για την διευκόλυνση όλων. Με λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός να βλέπω την γειτονιά που μεγάλωσα,  Σκοπευτήριο, να ανήκει πλέον στις πιο παραμελημένες περιοχές της Άρτας. Να μην ξεχνάμε πως όλοι οι χώροι πρέπει να είναι προσβάσιμοι στους κατοίκους με αναπηρικό αμαξίδιο καθώς με το να αμελούμε την προσαρμογή τους, καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα τους. Η πρόνοια οποιασδήποτε ευπαθούς ομάδας πρέπει να είναι δεδομένη.
Η Άρτα είναι μία πόλη ζωντανή. Επιβάλλεται λοιπόν έχοντας υπ όψιν όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα και με αρωγό την τοπική αυτοδιοίκηση η Άρτα να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών και παράλληλα να ανεβάσει το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της. για μία  Άρτα που θα δίνει στον Πολίτη έξυπνες λύσεις και μία καλύτερη διαβίωση στα πλαίσια μιας σύγχρονης πόλης.

ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΠΟΥΚΑ
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Αρταίων
με το Συνδυασμό «ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ για το Δήμο Αρταίων»
του Υποψηφίου Δημάρχου Γιώργου Μπαλάγκα

Go to top