Του Γιώργου Στύλιου - Βουλευτή Άρτας της Ν.Δ.

Την ερχόμενη Κυριακή οι Ελληνίδες και οι Έλληνες καλούνται σε τριπλές κάλπες. Μαζί με τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, οι συμπολίτες μας καλούνται να εκλέξουν τους 21 Βουλευτές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Δυστυχώς αρκετοί συμπολίτες μας θεωρούν τα τοπικά ζητήματα και την επιλογή ενόςΔημάρχου πιο σημαντική από την επιλογή εθνικών εκπροσώπων για το Ευρωκοινοβούλιο. Σε αυτούς οφείλουμε να θυμίσουμε, ότι οι Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου είναι μείζονος σημασίας.Οι Βρυξέλλες φαντάζουν μακριά, ωστόσο οι αποφάσεις που λαμβάνονται εκεί καθορίζουν όλες τις βασικές πολιτικέςπτυχές και την εν γένει πορεία της χώρας τα επόμενα 5 χρόνια.

Η μεγάλη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας,πριν από 40 χρόνιατον Μάιο του ’79, έβαλε τον θεμέλιο λίθο σε μια αξέχαστη τελετή στο Ζάππειο, όταν ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής βροντοφώναζε σε Έλληνες και σε ξένους, ότιη Ελλάδα αποδέχεται την ιστορική πρόκληση και την ευρωπαϊκή της μοίρα.

Σήμερα πια, όχι μόνο η Ελλάδα αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις. Οικονομική κρίση, μεταναστευτικές ροές, Brexit, η άνοδος ακραίων κομμάτων σε πολλές χώρες, ευρωσκεπτικισμός. Ωστόσο, αυτό που απασχολεί άμεσα τους συμπολίτες μας είναι η πορεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση καιοι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε. Τα περασμένα 4 χρόνια ζήσαμε μαύρες στιγμέςόταν βρεθήκαμεκυριολεκτικά στονπροθάλαμο της εξόδου από το ευρώ και από τη ζώνη Σένγκεν. Γλιτώσαμε ταχειρότερα, ωστόσο μένει να αποδείξουμε πια,ότι διδαχθήκαμε από την παρούσα Κυβέρνηση της Καταστροφής να υποβαθμίζει όλα τα ιδανικά της πατρίδας μας. Στα ζωτικά εθνικά μας θέματα παρέδωσαν γη και ύδωρ. Παραδώσανε μέσω της απαράδεκτης «Συμφωνίας των Πρεσπών» τις θυσίες αίματος των Ελλήνων.Συνεχίζουμε να βιώνουμε την αδυναμία τους να λύσουν τατεράστια προβλήματα,επιβαρύνοντας ακόμη περισσότεροτην Ελληνική οικογένεια με δεκάδες φόρους και κούφιες υποσχέσεις.

Την 26η Μαΐου χρειαζόμαστε ένα αποφασιστικό μήνυμα. Ποτέ ξανά περιπέτειες! Ποτέ ξανά λαϊκισμός!Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί την μοναδική αξιόπιστη λύση για την Πατρίδα. Όσο πιο ξεκάθαρο το αποτέλεσμα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, τόσο πιο κοντά ερχόμαστε στην εθνική λύτρωση. Σε μια Ελλάδα του μέλλοντος, ένα τίμιο κράτος, σωστό πάροχουπηρεσιών για όλους, όχι εργοδότη κάποιων ή πελάτη συμφερόντων. Μια εθνική οικονομία που θαγεννάει πραγματικές ευκαιρίες και θέσεις εργασίας για τους νέους Έλληνες, όχι χρέη. Μια παιδεία που να δίνει ευκαιρία σε όλους καιόχι να ισοπεδώνει τους πάντες προς τα κάτω. Ένα κράτος δικαίου, με λιγότερους φόρους και εισφορέςκαι με περισσότερες επενδύσεις.Αυτή την Ελλάδα οραματιζόμαστε. Αυτή την Ελλάδα θέλουμε.

Η Νέα Δημοκρατία χρησιμοποιεί τη γλώσσα της αλήθειας, του ρεαλισμού και της τόλμης. Με σαφή Ευρωπαϊκό προσανατολισμό και εθνική στρατηγική, απαντούμεαξιόπιστα στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των Ελλήνων πολιτών σε ένα αβέβαιο διεθνέςπεριβάλλον, απαντούμε στα όνειρα και τις προσδοκίες των νέων ανθρώπων και πορευόμαστε μαζί με τους ευρωπαίους εταίρους μας στον κοινό ευρωπαϊκό μας δρόμο.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top