Και στην αναμέτρηση της δεύτερης Κυριακής για το Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων, δεν έχει καμιά τύχη ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΣΙΑΚΟΣ, με αντίπαλο τον ΜΑΡΙΝΟ ΓΑΡΝΕΛΗ, όπως δεν είχε μαζί του και στις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Δεν έχει καμιά τύχη γιατί οι Τζουμερκιώτες κουράστηκαν πλέον να ακούνε και το όνομά του.
Υπηρέτησε την περιοχή ως κοινοτάρχης και δήμαρχος για πολλές δεκαετίες και δεν άφησε πίσω του κάτι για να τον θυμόμαστε.
Ότι ήταν να προσφέρει, το πρόσφερε, έπρεπε να πιάσει τη γωνιά του, πριν από πάρα πολλά χρόνια, αλλά αυτός δεν… «ξεκολλάει»!
Όχι γιατί πιστεύει ότι είναι αναντικατάστατος, αλλά γιατί δεν έχει κάτι άλλο να κάνει, για να κυλάει τον καιρό του.
Προφανώς γιατί δεν έχει αντιληφθεί ότι οι καιροί άλλαξαν και ότι τα πισωγυρίσματα σε παλαιοκομματικές νοοτροπίες και λειτουργίες, δεν έχουν καμιά σχέση με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, με τις απαιτήσεις των καιρών, με τα όνειρα και τις προσδοκίες των ανήσυχων και δημιουργικών ανθρώπων των Τζουμέρκων.
Δεν έχουν καμιά σχέση με τη νέα γενιά της περιοχής του.
Ο Χρήστος Χασιάκος όφειλε να παραχωρήσει τη θέση του σε άλλους, πολλά χρόνια πριν και… πριν φορτωθεί με… «αμαρτήματα»!
Έτσι θα προστάτευε το όνομά του και το όποιο έργο είχε να παρουσιάσει, μέχρι την πρώτη του ήττα, από τον νυν δήμαρχο Μαρίνο Γαρνέλη, στο μακρινό… 2010.
Τότε που μια ανόητη ένσταση άλλης υποψήφιας δημάρχου, σε βάρος της τότε εκλογής του Μαρίνου, ξαναέφερε τον Χασιάκο στον δημαρχιακό θώκο.
Πολλοί κάνανε λόγο τότε και για κάποια «συναλλαγή», τι είδους δεν γνωρίζουμε, αλλά ας μην ξύνουμε τόσο «παλιές πληγές».
Το 2014 αντιμέτωποι και πάλι οι δύο τους, το παλαιό με το νέο, κατά πως συνηθίζεται να λέγεται τελευταία για παρόμοιες περιπτώσεις, κερδίζει και πάλι τις εκλογές ο Μαρίνος, αλλά ο Χασιάκος δεν λέει να ησυχάσει.
Και έρχονται οι εκλογές του 2019 και την πρώτη Κυριακή, δηλαδή την περασμένη Κυριακή 26 Μαϊου, έρχεται και πάλι δεύτερος.
Αλλά και σε αυτή την αναμέτρηση θα έχει την τύχη των προηγούμενων.
Θα χάσει και πάλι, από τον ίδιο αντίπαλο, τον ΜΑΡΙΝΟ ΓΑΡΝΕΛΗ.
Ο οποίος Μαρίνος, έχει να παρουσιάσει σημαντικότατο έργο, κάτι που λείπει από τον Χρήστο Χασιάκο, έχει θέσει σε δημόσια αξιολόγηση, το Δημοτικό Πρόγραμμα της δεύτερης θητείας του, κάτι που δεν έχει ο Χρήστος Χασιάκος, διατηρεί ακέραιες τις λαϊκές του προσβάσεις, παρά τα συνεχόμενα χτυπήματα «κάτω από τη μέση» που δέχεται το τελευταίο διάστημα.
Ο οποίος Μαρίνος δεν μασάει τα λόγια του, είναι φανατικός αντίπαλος κάθε μορφής παλαιοκομματισμού στο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ορκισμένος φίλος της συνταγής… «πολλά έργα και λίγα λόγια».
Είναι αυτός που απευθύνεται στους ανήσυχους νέους και στους δημιουργικούς ανθρώπους.
Χαρακτηριστικό είναι ένα κομμάτι του Δημοτικού του Προγράμματος, που φέρει τον τίτλο: «ΟΙ ΝΕΟΙ ΘΑ ΖΩΝΤΑΝΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ» και που λέει τα εξής:
«Κεντρική θέση στο Πρόγραμμα  αυτό, έχει η προσέλκυση νέων και νέων οικογενειών κατά προτεραιότητα τζουμερκιώτικης καταγωγής πίσω στα χωριά μας.
Η κεντρική ιδέα σε αδρές γραμμές είναι η εξής:
Σε κάθε νέο ή νέα και με αυξημένα κριτήρια αξιολόγησης και υποστήριξης, σε κάθε τζουμερκιώτικη οικογένεια ενεργής παραγωγικής ηλικίας, που θα καταθέτει ρεαλιστικό Επενδυτικό Σχέδιο για τον πρωτογενή ή δευτερογενή τομέα, ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων θα τους διαθέτει για 50 έτη έκταση ανάλογη για την απόκτηση προκατασκευασμένης κατοικίας τους και για την άσκηση της επενδυτικής – επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.
Τον κρίσιμο αυτό τομέα για την Ανάπτυξη του Τόπου, τον Αγροτικό Τομέα, τον εννοούμε όχι μόνο ως πρωτογενή αλλά και ως δευτερογενή, δηλαδή, δεν περιλαμβάνει μόνο την γεωργοκτηνοτροφική παραγωγή αλλά και την επεξεργασία, την τυποποίηση και τις αγορές. Είμαστε υποχρεωμένοι, εδώ να λάβουμε υπόψη μας τη νέα ΚΑΠ. Κύριο στοιχείο της είναι η μείωση των ενισχύσεων και η μετακίνηση του κέντρου βάρους στις επενδύσεις και την απασχόληση, την ορθολογική διαχείριση της ενέργειας, την ψηφιακή οικονομία και την καινοτομία.
Για τον συντονισμό των προσπαθειών των αγροτών θα δημιουργήσουμε Κοινό Συντονιστικό Όργανο μεταξύ του Δήμου και των νέων αγροτών με σκοπό την παρεμβατικότητα στις υπό διαμόρφωση πολιτικές και στην ωφελιμότερη εφαρμογή των ασκούμενων. Το πρώτο που πρέπει να εξασφαλισθεί είναι τα ποσά ενίσχυσης και τα ποσοστά δεν μπορεί να είναι τα ίδια σε όλες τις περιοχές, και οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε για την καλύτερη διεκδίκηση το ορεινό ανάγλυφο του Δήμου μας….».      

 

«Π»                                      

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top