Η υποψήφια δήμαρχος Αρταίων ΤΖΕΝΗ ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ, που είχε την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η μόνη που «διέσωσε» αυτό το κόμμα από την απόλυτη πανωλεθρία στις δημοτικές εκλογές στην περιοχή μας.

Κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο, παρά το γεγονός ότι το κλίμα της πόλωσης ήταν αρνητικό για την υποψηφιότητά της.
Και συνάμα διπλασίασε το ποσοστό της πρώτης Κυριακής (από 19,85% σε 40,53%) και κατ’ επέκταση τον αριθμό ψήφων, από αποτυχόντες συνδυασμούς, «ορκισμένους» αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ.
Που σημαίνει ότι είναι καθαρά προσωπική της επιτυχία το 40,5% και σίγουρα αναρωτιέται κανείς, αν δεν ήταν η κ. Ταπραντζή υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, ποια θα ήταν η τύχη αυτού του κόμματος και στο Δήμο Αρταίων;
Μάλλον οποιοσδήποτε άλλος, θα κατέληγε 4ος ή 5ος την πρώτη Κυριακή.
Και ενδεχομένως να μη κατέβαζε καν υποψήφιο Δήμαρχο Αρταίων, όπως συνέβη στους άλλους τρεις δήμους της περιοχής μας.
Θα πρέπει να πούμε ακόμη ότι η υποψήφια δήμαρχος Αρταίων δεν είχε την αναμενόμενη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την έμπρακτη συμβολή – στήριξη της υπουργού Όλγας Γεροβασίλη, τόσο στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου της, όσο και κατά τη διεξαγωγή του προεκλογικού της αγώνα.

Τέλος να θυμίσουμε ότι στις δημοτικές εκλογές για το Δήμο Αρταίων, το 2014, χρονιά που ο ΣΥΡΙΖΑ «έτρεχε με 1000» προς την εξουσία, η υποψήφιά του, για το Δήμο Αρταίων ήρθε 4η. Και τώρα που «κατρακυλάει με 1000», η κα Ταπραντζή πέρασε στη δεύτερη Κυριακή και διεκδίκησε με αξιώσεις τη Δημαρχία.

Λ.Σ.

Go to top