Τις πρώτες τρείς ημέρες της φετινής εμποροπανήγυρης του Δήμου Αρταίων, ο αριθμός των επισκεπτών είναι πολύ μεγάλος, αλλά ο τζίρος πολύ μικρός.

Αυτά μας είπε εκθέτης – έμπορας, με 30 και πλέον χρόνια συμμετοχής στην εμποροπανήγυρη της Άρτας, και πρόσθεσε:

«Οι καιρικές συνθήκες είναι ιδανικές, τα εμπορεύματα που εκτίθενται είναι για όλες τις ηλικίες και όλα τα νοικοκυριά, και σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, αλλά ο τζίρος είναι περιορισμένος! Ίσως τις τελευταίες ημέρες αυτό να αλλάξει…»!

Ακόμη μας είπε ότι το παζάρι της Άρτας, είναι από κάθε άποψη, από τα καλύτερα της χώρας, γιατί φιλοξενείται σε ιδανικό χώρο και σε μεγάλη και άνετη έκταση, και η οργάνωσή του, είναι άψογη.

Πράγματι αυτή είναι η εικόνα των πρώτων ημερών της φετινής εμποροπανήγυρης και υπάρχουν εξηγήσεις για αυτό όπως:

1. Οι προσφερόμενες τιμές δεν διαφέρουν από εκείνες των καταστημάτων της περιοχής μας και μάλιστα για προϊόντα επώνυμα και καλύτερης ποιότητας.
2. Οι απαιτήσεις και οι ανάγκες των σημερινών καταναλωτών, ακόμη και των οικονομικά αδύναμων, δεν καλύπτονται από τα προσφερόμενα εμπορεύματα.
3. Η οικονομική κρίση ακόμη επηρεάζει αρνητικά την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών και
4. Οι αγορές μέσω ίντερνετ και η δυνατότητα πλέον των καταναλωτών να βρίσκουν τις χαμηλότερες τιμές στα χιλιάδες ηλεκτρονικά καταστήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό σε όλα τα είδη, ουσιαστικά είναι και η μεγαλύτερη αιτία πλέον όλων αυτών.

Παρά ταύτα, για μια ακόμη φορά η Εμποροπανήγυρη του Δήμου Αρταίων συνεχίζει να προσελκύει του αρτινούς κι όχι μόνον, συνεχίζουν να στηρίζουν αυτή την παράδοση, γιατί μόνο σαν παράδοση έχει πλέον λόγω ύπαρξης.
Τα έσοδα του Δήμου σε καμία περίπτωση δεν ισοσκελίζουν τα όσα χρήματα φεύγουν από την τοπική αγορά και οικονομία, είναι παθητικό για την περιοχή μας και ενδεχομένως αυτό το θέμα θα πρέπει να τεθεί και πάλι επί τάπητος.
Αξίζει η διατήρηση αυτής της παράδοσης, που ζημιώνει τα μέγιστα την τοπική οικονομία;

«Π»


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top