Κι ενώ η γενικότερη υπόθεση του "κάστρου" έχει ακόμη δρόμο μπροστά της, και ο τόπος μας, κέντρο ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, αποψιλώνεται διαρκώς από δραστηριότητες ανάδειξης των μνημείων συμβολισμού του, ήρθε και αυτό...

χωρίς καμιά ενημέρωση και χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες στην αυτοδιοίκηση ανακοινώθηκε, σε δημόσια μάλιστα πολιτιστική εκδήλωση, το κλείσιμο του "κάστρου" και από την τελευταία δραστηριότητα που του είχε απομείνει, δηλαδή τις εκδηλώσεις στο χώρο του θεάτρου του. Εργαλείο έκφρασης αυτής της απαράδεκτης δήλωσης η αρχαιολογία με την φυσική και λεκτική επιβεβαίωση του Δημάρχου.
Η άμεση κινητοποίηση όλων μας, απέτρεψε στην πράξη την εφαρμογή αυτής της άδικης για τον τόπο μας και αντιδημοκρατικής μεθόδευσης.
Η «Δημοτική Αναγέννηση», ως υπεύθυνη δημοτική παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, με αυτοδιοικητικά κριτήρια και με ανησυχία για την πορεία της Άρτας, δηλώνουμε ρητά, ανεπιφύλακτα και απερίφραστα την αντίθεσή μας, σε οποιαδήποτε απόφαση αναστολής λειτουργίας και τελικά «καταστροφής» του θεάτρου του Κάστρου, που για δεκαετίες αποτέλεσε το σημείο πολιτιστικής αναφοράς του τόπου.
Καλούμε όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες μας, τους βουλευτές, τους Περιφερειακούς και Δημοτικούς Συμβούλους, τα τοπικά επαγγελματικά σωματεία, τους επιστημονικούς φορείς και τους Πολιτιστικούς συλλόγους, να συμπορευτούμε, και επαγρυπνώντας, να σηκώνουμε ανάχωμα σε όποια προσπάθεια θίγει την πολιτιστική αξιοπρέπεια του τόπου μας.
Όσον αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση, εμείς σαν αξιωματική αντιπολίτευση, θα δρούμε πάντα με την ίδια ταχύτητα και αμεσότητα, όπως τώρα και στο μέλλον, εκφράζοντας και παλεύοντας για το κοινό αίσθημα των συνδημοτών μας. Ο τόπος μας χρειάζεται έναν Δήμο, που ο Δήμαρχος θα είναι εκφραστής του, κυματοθραύστης σε ό,τι το επιβουλεύεται και όχι γραφειοκράτης εντολοδόχος των άλλων δημόσιων υπηρεσιών!

 

"Δημοτική Αναγέννηση", με την επικεφαλής της Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια


Go to top