Λίγες μέρες μετά την εκλογική νίκη της Ν.Δ. και τον σχηματισμό της πρώτης κυβέρνησής της, με άρθρο μας στον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», είχαμε υποστηρίξει ότι αυτή τη φορά, αυτό το κόμμα οφείλει να χρησιμοποιήσει σε κυβερνητικές θέσεις και αρτινούς, κάτι που δεν έκανε στο παρελθόν, κάτι που έκανε με «θρησκευτική ευλάβεια» ο ΣΥΡΙΖΑ!

Και το πρώτο δείγμα γραφής της κυβερνητικής της πολιτικής, μας ήρθε από την επιλογή των νέων διοικητών των νοσοκομείων της χώρας.
Κάθε κόμμα που αναλαμβάνει την εξουσία, για να υλοποιήσει το κυβερνητικό του πρόγραμμα, ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να χρησιμοποιήσει σε κυβερνητικές θέσεις, άτομα που πιστεύουν σε αυτό το πρόγραμμα, που τα εμπιστεύεται, που  πιστεύουν σε αυτό το πρόγραμμα, που τα εμπιστεύεται, που αποδεδειγμένα διαθέτουν διοικητική επάρκεια και αν είναι δυνατόν και γνώσεις του αντικειμένου.
Ειδικότερα στην επαρχία, στις μικρές και κλειστές κοινωνίες, ένα σοβαρό κόμμα, δεν χρησιμοποιεί σε τέτοιες θέσεις, άτομα που φέρουν ή έφεραν κομματικά αξιώματα.
Με κριτήριο, το κομματικό αξίωμα, σε καμιά περίπτωση η επιλογή δεν είναι αξιοκρατική.
Και προκαλεί τις τοπικές κοινωνίες!
Δηλαδή τι έκανε σε Άρτα και Πρέβεζα το κόμμα που σήμερα κυβερνά;
Διόρισε Διοικητή του Νοσοκομείου Πρέβεζας τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Άρτας και Διοικητή του Νοσοκομείου Άρτας, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Πρέβεζας;
Αυτό είναι πρόκληση, αυτό λέγεται ΑΠΟΛΥΤΗ κομματικοποίηση κι όχι δημοκρατική και αξιοκρατική επιλογή!
Ας τους διόριζαν σε άλλες περιοχές, σε άλλα πόστα, αν τους χρειάζονταν η κυβερνητική μηχανή.
Ποτέ δεν είχε γίνει κάτι τέτοιο στο παρελθόν από τη Ν.Δ., όσες φορές κι αν βρέθηκε στην εξουσία.
Το Μητρώο Νέων Στελεχών του κόμματος, που καθιέρωσε ο ίδιος ο  ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, έγινε για «στάχτη» στα μάτια μας;
Ποια η διαφορά της Ν.Δ. με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε αυτόν τον τομέα;
Υπάρχει διαφορά και μάλιστα «ποιοτική»!
Ο ΣΥΡΙΖΑ δε προκαλούσε με τις κομματικές επιλογές του, ακόμη και με αυτή του Καρανίκα.
«Βόλεψε»  τους δικούς του, χωρίς να προκαλεί το κοινό αίσθημα, σε αντίθεση με τη Ν.Δ., που διέγραψε τη λέξη «αξιοκρατία» από το κυβερνητικό της πρόγραμμα, και την αντικατέστησε με την μισητή λέξη «κομματικοποίηση», γυρίζοντάς μας κάποιες δεκαετίες πίσω!
Τέτοια μπουνταλοσύνη, δεν την χωράει ο νους μας.

Λ.Σ.


jsn-modulecontainer">

Go to top