Ναι, ο ΣΥΡΙΖΑ, τον περασμένο Μάιο έκανε μια μεγάλη πολιτική ατιμία. Μοίρασε 13η σύνταξη σε προεκλογική περίοδο.

Αλλά αυτό δεν αποτελεί άλλοθι για τη σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ., να ασκεί ανόητη κοινωνική πολιτική.
Όπως αυτή που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, στο κλείσιμο των εργασιών του Συνεδρίου του κόμματος.
Τι μας είπε ο κ. πρωθυπουργός; Θα δοθεί Κοινωνικό Μέρισμα σε 200.000 οικογένειες μακροχρόνιων ανέργων, πολύτεκνων και με εξαρτώμενα ΑΜΕΑ.
Ακούγεται ιδιαίτερα ανθρώπινη η επιλογή, γιατί και οι τρείς προαναφερόμενες κοινωνικές ομάδες, δικαιούνται αυτή την ενίσχυση.
Όμως χωρίς καν εισοδηματικά κριτήρια;
Μπορεί κάποιος να είναι άνεργος εκ πεποιθήσεως ή κλασσικός τεμπέλης ή να αναζητεί δουλειά για την οποία δεν διαθέτει ανάλογα προσόντα. Μπορεί να έχει και εισοδήματα από άλλες πηγές και δεν χρειάζεται να δουλέψει.
Πολλοί είναι που παίρνουν Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, 300 ευρώ και πάνω και δεν πάνε για δουλειά, για να πάρουν 500 ευρώ. Και σωστά κάνουν. Να πάνε να δουλέψουν για 200 επιπλέον ευρώ;
Το ΚΕΑ, δυστυχώς είναι κίνητρο, για να αποφεύγουν τη δουλειά οι δικαιούχοι.
Βεβαίως οι πολύτεκνοι κι έχοντες ΑΜΕΑ, να το πάρουν!
Όμως εκείνοι που σε κάθε περίπτωση, πρέπει να το πάρουν, είναι εκείνοι που αποδεδειγμένα βρίσκονται εντός και κάτω των ορίων της φτώχειας.
Κι αυτοί είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι στο σύνολό τους, γιατί οι του ΣΥΡΙΖΑ, τους «λήστεψαν» το ΕΚΑΣ, τους αύξησαν τη συμμετοχή τους στα φάρμακα, τους περιέκοψαν ένα σωρό εξετάσεις για την υγειά τους.
Οι χαμηλοσυνταξιούχοι είναι αυτοί που πεινάνε κι εκείνοι από αυτούς που δεν πεινάνε, μοιράζουν τη σύνταξή τους, στα άνεργα παιδιά τους και στα εγγόνια τους. Στα χρόνια της κρίσης, αυτοί κράτησαν τις οικογένειές τους όρθιες και όχι οι κυβερνήσεις.
Οι μονογονεϊκές οικογένειες, γιατί δεν δικαιούται μέρισμα;
Εκείνοι που δουλεύουν με μειωμένα ωράρια ή διήμερα κάθε εβδομάδα, δεν το δικαιούνται;
Εκείνοι οι υποψήφιοι συνταξιούχοι, που περιμένουν 3-5 και δεν τους βγαίνει η σύνταξη, δεν δικαιούνται μέρισμα;
Κύριοι της Ν.Δ. που θα πάτε το φετινό Κοινωνικό Μέρισμα;
Σε όλες τις φυλές του Ισραήλ, στους Ρομά, που εκ συστήματος δεν δουλεύουν, στους αλβανούς και ψευτο-ομογενείς, στους πακιστανούς και σε όλους εκείνους που δηλώνουν μηδενικά εισοδήματα, γιατί δουλεύουν «μαύρα»;
Χαρακτηρίστε μας ρατσιστές, αλλά αυτή είναι η ωμή αλήθεια.
Δεν χρειάζεται να είσαι μεγάλος οικονομολόγος, διαπρεπής κοινωνιολόγος ή κορυφαίος πολιτικός, για να ασκήσεις κοινωνική πολιτική με αξιοκρατία!
Με ένα μόνο τρόπο, το πετυχαίνεις! Αυτό των εισοδηματικών κριτηρίων και με κανένα απολύτως άλλο.
Το Κράτος έχει «φακελωμένους» όλους τους πολίτες, γνωρίζει τα εισοδήματά τους, γνωρίζει το βιός τους, γνωρίζει την οικογενειακή τους κατάσταση, υπολογίζει με απόλυτη ακρίβεια τα επίπεδα φτώχειας του καθενός μας.
Με ένα κλικ, βγαίνουν όλα στην οθόνη και με ένα κλικ διανέμεται και το προϋπολογισθέν Κοινωνικό Μέρισμα.
Αν τελικά δεν ισχύσουν τα εισοδηματικά κριτήρια, τότε η κυβέρνηση της Ν.Δ., πρόωρα «αυτοκτονεί»!
Αν αφήσει στην απέξω τους χαμηλοσυνταξιούχους, εκείνους δηλαδή που τους φάγανε το ΕΚΑΣ, τότε για αυτό το κόμμα που λέγεται Ν.Δ. θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση.
Καλύτερα να μην μοιράσει τίποτα, παρά να αδικήσει εκείνους που πραγματικά το έχουν ανάγκη και το αξίζουν.
Σε αντίθεση περίπτωση, αυτούς τους ανθρώπους τους στέλνει και πάλι «πακέτο» στον ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο, είπαν αμάν να απαλλαγούν!

Λ.Σ.


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top