Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΑ

Στην Άρτα κάθε χρόνο έχουμε ραντεβού με τις… πλημμύρες. Το ρέμα Μπούση μένει σαν ανοιχτή πληγή στην πόλη και οι πρώτες έντονες βροχές προκαλούν πλημμυρικά φαινόμενα, ξεβράζοντας μέσα στα σπίτια, στις αποθήκες, στους στάβλους, στις περιουσίες των πολιτών τις ανέξοδες υποσχέσεις των αρμοδίων σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο.

Στο ρέμα Μπούση κάθε φορά που έχει έντονες βροχές εκβάλουν τα συσσωρευμένα λάθη δεκαετιών (Φράγμα Πουρναρίου, μη διευθέτηση Αράχθου, Ιόνια οδός κ.α.), καθώς και η εγκληματική αδιαφορία των υπευθύνων. Δεν μπορεί μια κοίτη χειμάρρου να ξεκινά από 12 και 14 μέτρα πλάτους και να καταλήγει στα 4 μέτρα, ενώ στην πορεία δέχεται  χιλιάδες κυβικά ομβρίων υδάτων από την εθνική οδό.

Και το κυριότερο: Είναι καλοδεχούμενος ο καθαρισμός του ρέματος Μπούση, αλλά δεν μπορεί κάποιος να περιμένει διαφορετικά αποτελέσματα μην αλλάζοντας τα δεδομένα. Χωρίς δηλαδή να γίνουν έργα διαμόρφωσης της κοίτης και διοχέτευσης των υδάτων στον Άραχθο. Γι΄αυτά τα αποτελεσματικά μέτρα δεν έχει εκπονηθεί ακόμη η αναγκαία μελέτη. Και δεν φτάνει αυτό. Στην περιοχή σχεδιάζεται η ανέγερση-διαμόρφωση του Διοικητηρίου. Για άλλα μια φορά σχεδιάζονται και χτίζονται «παλάτια» στη λάσπη.

 Η πολιτεία θα πρέπει αν έρθει αρωγός στους πολίτες που έχασαν τις περιουσίες τους στη λάσπη, να αποζημιώσει τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες που φέτος έχουν διπλή ζημιά. Στις εξευτελιστικές τιμές στα εσπεριδοειδή και τις ελιές έρχονται να προστεθούν οι πλημμύρες. Απαιτείται η κρατική συνδρομή σε όσους έχασαν τα υπάρχοντά τους, σε όλους όσοι είχαν απώλειες στη σοδειάς τους.

--
Χ.Μ.

ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία ή ισόγειο διαμέρισμα για συνταξιούχους, έως 250 ευρώ μίσθωμα. Τηλ΄6983 464977

........................................................................

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Συνταξιούχος δημοσίου, 60 ετών εμφανίσιμος, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία και εμφανίσιμη, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις (κατά προτίμηση ελεύθερη) από 40 έως 55 ετών για γνωριμία, συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Κος Αντώνης.

Τηλ. 698 777 4972

 

Go to top