Οι βασικές κατευθύνσεις της στρατηγικής της Περιφερειακής Αρχής για την ανάπτυξη και καθιέρωση της Ηπείρου ως τουριστικού προορισμού τεσσάρων εποχών, απασχόλησαν τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του περιεχομένου της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την αναθεώρηση του Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τον Τουρισμό.

Στην εισήγησή της η πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Ο τουρισμός, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Περιφέρεια Ηπείρου αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης, εφόσον βέβαια, υποστηριχθεί με συστηματικό και μεθοδικό τρόπο. Η Περιφερειακή Αρχή, προ διετίας, μαζί με τον Στρατηγικό Σχεδιασμό Περιφέρειας Ηπείρου και τον Επιχειρησιακό Προγραμματισμό Περιφέρειας Ηπείρου, εκπόνησε και το Στρατηγικό Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου, αποτυπώνοντας τις θέσεις και το όραμά μας για τον τουρισμό στην περιοχή μας. Το Στρατηγικό Σχέδιο καταλήγει προτείνοντας την ενίσχυση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, με στόχο την Ήπειρο ως προορισμό τεσσάρων εποχών. Πρέπει, βέβαια, να επισημανθεί ότι οι νέες κατευθύνσεις της τουριστικής πολιτικής οφείλουν να επιλέξουν την υψηλή ποιότητα, καθώς και τον ποιοτικό και ειδικής κατεύθυνσης τουρισμό (πολιτιστικό, συνεδριακό και λοιπές μορφές εναλλακτικού τουρισμού).

To αναθεωρημένο Εθνικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό συνιστά έναν σαφή και πλήρη Καταστατικό Χάρτη πολιτικής και κατευθύνσεων για τον Τουρισμό, προτείνοντας ένα ευδιάκριτο σχέδιο - μοντέλο ισόρροπης τουριστικής ανάπτυξης της χώρας, υποστηριζόμενο από πρόγραμμα εφαρμογής συγκεκριμένων πράξεων και έργων δομικού χαρακτήρα.
Θεωρούμε ότι η «Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τον Τουρισμό» έχει διερευνήσει και έχει επεξεργαστεί σε ικανοποιητικό βαθμό τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που αναμένεται να προκύψουν από την εφαρμογή του αναθεωρημένου σχεδίου. Εισηγούμαστε θετικά στην οργανωμένη και συστηματική αξιοποίηση του τουριστικού πλούτου, που αποτελεί αναμφίβολα σημαντικότατο μοχλό ανάπτυξης για την Ελλάδα και την Περιφέρειά μας, διεκδικώντας την Ήπειρο ως ποιοτικό τουριστικό προορισμό τεσσάρων εποχών».

Στην εισήγηση της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Ηπείρου, που πραγματοποίησε την εισήγηση και η οποία έγινε δεκτή από την Επιτροπή, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, σαφείς προτάσεις για τον συνεδριακό – εκθεσιακό τουρισμό, τον τουρισμό κρουαζιέρας και σκαφών αναψυχής, καθώς επίσης τον χιονοδρομικό, ιαματικό – θεραπευτικό τουρισμό.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση εγκρίθηκαν:
- η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση Meat Days 2013 το διάστημα 19-21 Οκτωβρίου 2013 στην Αθήνα.
- η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και της Ιεράς Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως – Πωγωνιανής & Κονίτσης για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση γηροκομείου Κόνιτσας – Προμήθεια κουφωμάτων και τζαμιών ενεργειακού τύπου», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.
- η παράταση μέχρι τις 31-12-2013 της ισχύς του Συμφωνητικού Ανάθεσης Μελέτης, που υπογράφηκε μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και της ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. ΟΤΑ «Αναπτυξιακή Νοτίου Ηπείρου – Αμβρακικού – Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ),  για την υλοποίηση του έργου «Λειτουργία δικτύου αυτόματων τηλεμετρικών σταθμών παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων προστατευόμενης περιοχής υγροτόπων Αμβρακικού».
- η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Μετσόβου για το έργο «Ολοκλήρωση Χιονοδρομικού Κέντρου Ανηλίου» (εκτός ημερήσιας διάταξης).

Επίσης, η Επιτροπή γνωμοδότησε θετικά επί των Μ.Π.Ε. για πέντε έργα μετεγκατάστασης οστρακοκαλλιέργειας (μύδια) από την περιοχή των εκβολών Καλαμά, στη θέση ‘Κόλπος Κούραμου και Όρμος Χαλκιάς’ στη λωρίδα Σαγιάδας της Π. Ε. Θεσπρωτίας, σε θαλάσσια έκταση 28,9 στρ. και δυναμικότητας 160 τόνων/ έτος, καθώς και για το έργο «Κεραιοδιάταξη Ευρυεκπομπής ραδιοφωνικού σταθμού ΡΑΔΙΟ «Α», στη θέση ΥΨΩΜΑ ΖΑΛΟΓΓΟΥ, Ν. Πρέβεζας».

ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

ENOIKIAZETAI δυάρι στην άνω πόλη, 1ος όροφος. Τιμή 220 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται η δαπάνη ρεύματος και νερού. Τηλ. 6939 871864

-------------------------------

Ηλεκτρικές συσκευές

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Μεταχειρισμένες ηλεκτρικές συσκευές σε πολύ καλές τιμές. Τηλ. 6942 460510

------------------------------

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία ή ισόγειο διαμέρισμα για συνταξιούχους, έως 250 ευρώ μίσθωμα. Τηλ΄6983 464977

........................................................................

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Εμφανίσιμος 52 ετών, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία από 40 έως 55 ετών για συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Τηλ. 698 777 4972

 

Go to top