Διαμερίσματα της Λάκκας Σουλίου επισκέφθηκε χθες (05/09) ο Σταύρος Καλογιάννης, στο πλαίσιο των περιοδειών του στο Νομό μας. Ειδικότερα επισκέφθηκε τον Πεντόλακκο, τους Βαργιάδες, την Κοπάνη και το Θεριακήσι, όπου είχε συνάντηση με κτηνοτρόφους και συζήτησαν θέματα του κλάδου.
Οι κτηνοτρόφοι του έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις καθυστερήσεις εξόφλησής τους από την «Δωδώνη» και εξέφρασαν την ανησυχία τους εν όψει της χειμερινής περιόδου.

Ο Σταύρος Καλογιάννης τους ενημέρωσε αρχικώς για τα θέματα που έχουν προωθηθεί το τελευταίο διάστημα για τους κτηνοτρόφους από την Κυβέρνηση, όπως η τακτοποίηση των αυθαιρέτων σταβλικών εγκαταστάσεων χωρίς πρόστιμο και η απλοποίηση αδειοδότησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, καθώς πλέον δεν απαιτείται περιβαλλοντική μελέτη για ίδρυση νέας κτηνοτροφικής εγκατάστασης, για επέκταση ή εκσυγχρονισμό υφιστάμενης.

Με μια απλή αίτηση μπορεί να γίνει υπαγωγή τους σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις.

Για τη «Δωδώνη» ο Σταύρος Καλογιάννης ανέφερε ότι οι εποχές κατά τις οποίες οι βιομηχανίες γάλακτος ήταν κρατικές ανήκουν στο παρελθόν. Επικοινώνησε εκ νέου με τη διοίκηση της βιομηχανίας, έθεσε τα οξυμένα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι, ζήτησε την εξόφλησή τους στις ημερομηνίες που συμφωνούνται, την τήρηση των συμφωνιών που γίνονται από τις δύο πλευρές και δήλωσε: «Είναι σημαντικό, ιδιαίτερα στην σημερινή δύσκολη οικονομική περίοδο, το γεγονός ότι η «Δωδώνη» παίρνει το γάλα από χιλιάδες κτηνοτρόφους στην Ήπειρο στην υψηλότερη τιμή της αγοράς και ανεξάρτητα από την εισκομιζόμενη ποσότητα. Όμως είναι απολύτως αναγκαίο να συνεχίσει η βιομηχανία να στηρίζει τον Ηπειρώτη κτηνοτρόφο. Για να ενισχυθούν οι κτηνοτρόφοι, θα προβώ σε κάθε ενέργεια, τόσο προς το αρμόδιο Υπουργείο όσο και προς τις Τράπεζες, για την προώθηση της συμβολαιακής κτηνοτροφίας, που αφορά σε χρηματοδοτικές προτάσεις οι οποίες μπορεί να καλύψουν μέχρι και το σύνολο της παραγωγής κάθε κτηνοτρόφου, όπως γίνεται ήδη με επιτυχία σε άλλες περιοχές της χώρας μας με ομοειδείς βιομηχανίες».

Οι κτηνοτρόφοι έθεσαν επίσης και το σοβαρό θέμα των βοσκοτόπων, για το οποίο ο Σταύρος Καλογιάννης επικοινώνησε με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και έλαβε την βεβαίωση ότι η διαδικασία επαναξιολόγησης όλων των βοσκότοπων ολοκληρώνεται εντός μηνός, ώστε να γίνει στη συνέχεια τακτοποίηση των κτηνοτρόφων.

Στο Θεριακήσι οι κάτοικοι έθεσαν το πρόβλημα της έλλειψης νερού για άρδευση και τις αρνητικές επιπτώσεις στον πρωτογενή τομέα, εξαιτίας της έλλειψης αυτής. Ο Σταύρος Καλογιάννης θα έχει για το θέμα αυτό συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

ENOIKIAZETAI δυάρι στην άνω πόλη, 1ος όροφος. Τιμή 220 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται η δαπάνη ρεύματος και νερού. Τηλ. 6939 871864

-------------------------------

Ηλεκτρικές συσκευές

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Μεταχειρισμένες ηλεκτρικές συσκευές σε πολύ καλές τιμές. Τηλ. 6942 460510

------------------------------

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία ή ισόγειο διαμέρισμα για συνταξιούχους, έως 250 ευρώ μίσθωμα. Τηλ΄6983 464977

........................................................................

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Εμφανίσιμος 52 ετών, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία από 40 έως 55 ετών για συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Τηλ. 698 777 4972

 

Go to top