Έκλεψαν τις εντυπώσεις τα ιδιαίτερα όσο και τα παραδοσιακά πιάτα που παρουσιάστηκαν στην πρώτη έκθεση γευσιγνωσίας στο πλαίσιο του προγράμματος «αλίΑμβρα».

Την Κυριακή το παραποτάμιο πάρκο Νεοχωρίου γέμισε από κόσμο που συμμετείχε στην πρώτη έκθεση γευσιγνωσίας, την οποία διοργάνωσε το Επιμελητήριο Άρτας με αλιεύματα από τον Αμβρακικό, έχοντας την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα εξαιρετικής ποιότητας, γεύσης και διατροφικής αξίας προϊόντα. Το μενού αποτελούνταν από ριζότο παντζαριού με καπνιστό χέλι, σαρδέλα τηγανητή, ψαροκροκέτες με κέφαλο, σεβίτσετσιπούρα με κρέμα λεμονιού και τουρσί φινόκιο. Στην εκδήλωση μίλησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Ιωάννης Γκολομάζος ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία του προγράμματος που είναι η στοχευμένη προώθηση υψηλής ποιότητας αλιευμάτων της περιοχής του Αμβρακικού κόλπου και της ευρύτερης περιοχής της Άρτας, σε αγορές της
Ελλάδας, αξιοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες. Στόχος του Επιμελητηρίου ανέφερε ο Πρόεδρος είναι να ακολουθήσουν και άλλα προγράμματα για τον Αμβρακικό. Επίσης την εκδήλωση χαιρέτισαν ο βουλευτής Άρτας της ΝΔ Γιώργος Στύλιος και η δήμαρχος Δήμου Νικολάου Σκουφά Ροζίνα Βαβέτση.
Θα ακολουθήσουν ακόμα πέντε αντίστοιχες εκθέσεις από το Επιμελητήριο Άρτας, ενταγμένες πάντα στο πλαίσιο του έργου «Αξιοποίηση νέων τεχνολογιών για την οργάνωση της αγοράς και την ανάδειξη των προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας προέλευσης Αμβρακικού- Άρτας», που υλοποιεί το Επιμελητήριο και χρηματοδοτεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι στις έως τώρα εκδηλώσεις η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, γεγονός που αποδεικνύει ότι η ιδέα για την ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών στα αλιεύματα Αμβρακικού ήταν αποφασιστικής σημασίας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top