Επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 146 χρόνων (10/6/1877) του Ελληνικού  Ερυθρού Σταυρού πραγματοποίησε το Τμήμα Άρτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού  την Κυριακή 11/6/23 και ώρα 11.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ι.Μ. Άρτας δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πανοσιολογιότατος π.Νεκτάριος ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτου κ. Καλλινίκου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλειος Ψαθάς, ο πρώην Νομάρχης κ. Λάμπρος Ρίζος,η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Σίμου Αναστασία, ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, και εκπρόσωποι της Αστυνομικής Δ/νσης και του Πυροσβεστικού Σώματος και Κοινωνικών Φορέων της περιοχής.
Προσφώνηση-εισαγωγική ομιλία έκανε ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Γ. Βασιλείου ο οποίος καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την παρουσία τους επισήμους και όλους τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε περιληπτικά στο τεράστιο έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προς το Έθνος και την Ελληνική κοινωνία στα 146 χρόνια από την ίδρυσή του.
Αναλυτικότερα στοιχεία για την αποστολή και το έργο του Ερυθρού Σταυρού παρουσίασε, στη κύρια ομιλία της εκδήλωσης, η Γραμματέας του Τμήματος Ουρανία Καραντζένη.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης έγινε ορκωμοσία 19 νέων Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας του Τμήματος τους οποίους ο Πρόεδρος κ. Βασιλείου συνεχάρη και καλωσόρισε στην μεγάλη «οικογένεια» του Ερυθρού Σταυρού, ενώ
απέσπασαν και από όλους τους παρευρισκόμενους το πλούσιο χειροκρότημα, τις ευχές και τα συγχαρητήρια για την επιλογή τους να γίνουν συνεχιστές του υψηλού έργου του Ερυθρού Σταυρού.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top