Ο επικεφαλής του συνδυασμού Άρτα Υπεύθυνα Μαζί, Σιαφάκας Χριστόφορος συνοδευόμενος από συνεργάτες του και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους επισκέφθηκε τη Δευτέρα 17/07/2023 καταστήματα της οδού Σκουφά στο σημείο των έργων του open mall.

Ο κ. Σιαφάκας συνομίλησε με ιδιοκτήτες και υπαλλήλους των καταστημάτων, οι οποίοι του εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για την πορεία του έργου, αλλά και την αγανάκτησή τους για την έλλειψη ενημέρωσής τους και συνεργασίας με την νυν δημοτική αρχή, καθώς και για την όλη ταλαιπωρία και καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου. Μια καθυστέρηση που έχει επιφέρει τεράστια μείωση τζίρου τους τελευταίους μήνες, καθιστώντας με αυτό τον τρόπο οριακή τη βιωσιμότητά τους. 

Ο κ. Σιαφάκας με το πέρας της επίσκεψής του έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι ένα έργο ανάπτυξης  όπως είναι το «Ανοικτό Κέντρο Δήμου Αρταίων» - Open Mall, στην κατασκευή του οποίου η στάση μου στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν θετική,  μπορεί στην πορεία να αποτελέσει οικονομικό πλήγμα στις ίδιες οντότητες που στοχεύει επί της αρχής να ενισχύσει. Και αυτό  συμβαίνει στην περίπτωση του open mall, εξαιτίας της  προβληματικής διαχείρισης της Πράξης από την τωρινή δημοτική αρχή και τα προεκλογικά «ράβε ξήλωνε» του κ. Τσιρογιάννη, χωρίς να λαμβάνει υπόψιν του τους ήδη δύσκολους καιρούς της μεγάλης κρίσης για τους καταστηματάρχες. Και φυσικά μόνο για προχειρότητα και ανευθυνότητα μπορούμε να κάνουμε λόγο στην προκειμένη περίπτωση. 

Πιστεύουμε ότι οι  επιχειρήσεις που είναι οι τελικοί χρήστες  για τους οποίους  γίνεται  το έργο,  πρέπει να έχουν λόγο. Παρά τις τυπικές διαδικασίες, η έγκριση του χρονοδιαγράμματος του έργου έπρεπε να γίνει σε διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς και όχι με τη μορφή ανακοίνωσης εκ μέρους της δημοτικής αρχής, ενώ κάθε τροποποίηση του χρονοδιαγράμματος αυτού  πρέπει να συζητείται εκ νέου με τις επιχειρήσεις. 

Ο  Εμπορικός Σύλλογος που εκπροσωπεί τις τοπικές επιχειρήσεις πρέπει να έχει πρωτεύοντα ρόλο στο σχεδιασμό της Πράξης και κατ’ επέκταση του χρονοδιαγράμματος υλοποίησής της.   Δυστυχώς για μια ακόμη φορά διαπιστώνουμε ότι η ανάγκη να βγουν προεκλογικά οι απαραίτητες φωτογραφίες, έχει πετάξει στο περιθώριο την οποιαδήποτε ενημέρωση όφειλε να υπάρχει, καθώς και κάθε μορφή συνεργασίας με τους εμπλεκόμενους φορείς προς διευκόλυνσή τους. 

Σε όλα τα έργα ανάπλασης μπαίνουν κανόνες , χρονικοί αλλά και παροχής κάθε δυνατής βοήθειας στα πληττόμενα καταστήματα και τους κατοίκους της γύρω περιοχής. Γιατί μόνο με συνεργασία και υπευθυνότητα οφείλουμε να προχωρήσουμε και αυτό θα πράξουμε.»

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top