Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Τρίτη 22 Αυγούστου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την ΠΕ Άρτας.

Απαγορεύεται η κυκλοφορία από ώρα 21:00 έως 06:00 στους παρακάτω δασικούς και αγροτικούς δρόμους και περιοχές της Π. Ε. Άρτας,  λόγω του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών.

Στο Περιαστικό Δάσος του Λόφου Περάνθης:
• Στο δρόμο της Ανατολικής πλευράς του λόφου Περάνθης που διέρχεται έμπροσθεν των ΕΠΑΛ – ΙΕΚ από τη διασταύρωσή του με την οδό Στρατώνος μέχρι το Τουριστικό Περίπτερο και από το Τουριστικό Περίπτερο μέχρι τη Λιμίνη στον διανοιχθέντα νέο δρόμο που διέρχεται κατά μήκος της κορυφογραμμής του Λόφου Περάνθης.
• Στην ανωτέρω απαγόρευση συμπεριλαμβάνονται και οι χωματόδρομοι που διασταυρώνονται με τους ανωτέρω δρόμους και βρίσκονται επί του λόφου, δύο στην ανατολική και ένας στη δυτική πλευρά άνωθεν της Ι.Μ. Κάτω Παναγιάς.

Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα μηχανήματα και οχήματα των Υπηρεσιών, των Δήμων ως και τα οχήματα παροχής βοήθειας όπως επίσης και οι υπάλληλοι των Υπηρεσιών και των Δήμων όταν εκτελούν υπηρεσία.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών και οι πολίτες πρέπει να ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top