Σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστες πληροφορίες, τσιγγάνοι, που περιφέρονται στις παραποτάμιες εκτάσεις του Αράχθου, πιάνουν πάπιες από την παρακείμενη τεχνητή λίμνη (πίσω από το ΚΤΕΛ), τις οποίες, επί τόπου σφάζουν και ξεπουπουλιάζουν, χωρίς καμιά προφύλαξη ή προσπάθεια απόκρυψης της πράξης τους.

Σημειώνεται ότι στην εν λόγω παραποτάμια περιοχή, κατά μικρά χρονικά διαστήματα, στρατοπεδεύουν μικρά καραβάνια οικογενειών τσιγγάνων, στήνοντας πρόχειρα σκηνές και τσαντίρια και από εκεί εξορμούν σε όλη την Άρτα και τον νομό και προβαίνουν σε αξιόποινες πράξεις (κλοπές), σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων κι όχι μόνον.

Πολλές περιπτώσεις έχουν καταγραφεί στις αρμόδιες αρχές, αλλά πριν αυτές κινητοποιηθούν, οι εν λόγω δράστες, εξαφανίζονται από την περιοχή μας και οδεύουν προς άλλες, συνεχίζοντας έτσι τις δράσεις τους και σε άλλες πόλεις και χωριά.

Τέλος οι κλοπές από αυλές σπιτιών, από αποθήκες, από καταστήματα, αλλά και μέσα από κατοικίες, μετριούνται σε πολλές δεκάδες, κάθε εβδομάδα και κάθε μήνα και είναι και θρασύτατες. Τα δε κλοπιμαία πωλούνται σε επιχειρήσεις ανακυκλώσεων, χωρίς βέβαια παραστατικά.

Ακόμη και βρύσες ξεβιδώνουν και τις πουλάνε για μέταλλο, έναντι λίγων δεκάρων, ζημιώνοντας τους κατόχους τους με αρκετά ευρώ.

 

                                                                                                                                         Β.Σ. 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top